Skocz do zawartości
grzegrz

Splinter Cell: Double Agent

Rekomendowane odpowiedzi

Gra się świetnie wrogowie jakoś lepiej upadają spróbowałem zrobić mały ostrzał to jeden nawet padł na ziemię by uniknąć trafienia :) Do minusów odrazu zaliczę fakt że jest nieco za prosta ale może to dlatego że poprzednie części przechodziłem po "naście" razy ;) Tak czy siak jazda do sklepów gdy tylko się pojawi :P

P.S

W sumie to wolałem samotnie przechodzić misje ten żółtodziób trochę mnie irytuje :P

A są poziomy trudności ? Bo jak tak to raczej pokusze się na średni żeby mieć większą frajdę :)

Może marudzę, ale na screenie R.i.P'a, ściana i barierka mają paskudne tekstury :>

Nie marudzisz. Faktycznie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka jest super. Szkoda tylko że wygląda jak Chaos, a chodzi jak GRAW czyli cieńko. Gram w trybie next-gen ale to raczej męka bo mam od 18 do 24fps. Na szczęście to nie jest dynamiczny FPS tylko skradanka. Ciężko mi w tej chwili powiedzieć coś więcej bo jestem na początku. Do tej pory spodobała mi się akcja z lodem, fakt że gramy z pomocnikiem. Niepodoba mi się że nie ma tego wskaźnika widoczności, w ogóle menu i hud był lepszy w Chaosie. No to tyle, wracam do gry.

A tu kawałek gameplay'a:

http://rapidshare.com/files/2072118/splint..._lodem.avi.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interloper - nie wiem na jakim grasz poziomie, że gra dla Ciebie jest prosta :blink:

gram na normalu, przeszedłem wszystkie wcześniejsze części i stwierdzam, że tutaj jest najtrudniej, przynajmniej w pierwszej misji, narazie ją wałkuję, zacząłem grać wczoraj w nocy, ale ze względu na dużą zawartość % w organizmie, czułem się jakbym miał cały czas noktowizor założony :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie tu małą zajawkę z więzienia, nie jest to żaden spojler - po prostu maUe mord3rstFo ;s

>>> SplinterCell4_2006-11-05.avi <<< (30mb, xvid 2500kbit/s)

aaa i żeby nie było, screen z ustawień:

Dołączona grafika

ps - @ kucyk - lol ;]]]

edit: dostałem tu pewne info, że wolno leci z tego linku ;o więc zapodaje alternatywnego:

http://rapidshare.com/files/2076701/Splint...-11-05.avi.html

Edytowane przez R.i.P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie oglądałem tamtych filmików to się nie wypowiem, jeżeli spodziewasz się po grafice nie wiadomo czego to się zawiedziesz, to taki podrasowany poprzedni SC, przede wszystkim Sam wygląda obłędnie

właśnie jestem po drugiej planszy - więzienie, normalnie Prison Break :D

gierka przysysa do kompa i za to ją właśnie lubię :)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram na Hard. Btw Syberia jest całkiem niezła ;) I to by było na tyle w kwesti screenów nie chcę nikomu psuć zabawy. Aha jednym z wielkich plusów dla mnie jest fakt że Fischer wkońcu wygląda jak Fischer a nie jakaś plastikowa kukła (Chaos Theory).

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez Interloper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uffff Syberia za mną, przyznam, że była zakręcona i miałem małe kłopoty czasem

następna misja - Chiny, tak pięknego miasta z lotu ptaka nie widziałem w żadnej grze komputerowej, screen nie oddaje 50% tego co widać naprawdę, tam wszystko się rusza na żywo, samochodziki itd.:

Dołączona grafika

no to lecimy :)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porównywałem przed chwilą obie wersje xbox 360 vs pc

jako, że jestem posiadaczem xkloca i mam kumpla który ma mocnego pieca ( mój niestety nie chce odpalić tej gry :) )

na xboxie 360 lepiej to wygląda, i dużo płynniej chodzi.

Kolega ma Radka x1900XT i po ustawieniu wszystkiego na max klatki czasem spadają bardzo nieprzyjemnie :sad:

Pisze nie dlatego, że wychwalam wersje na xboxa 360, tylko ktoś wcześniej pytał jakie są róznice miedzy splinter cellem na xboxem 360 i pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co zaobserwowałem po screenach na x360 lepiej wygląda tylko sam Sam :)

tekstury na niektórych obiektach są rodem z Call of Duty, więc o ile zawsze jestem pr0 konsolowy tak w tym przypadku przynajmniej po screenach jakiejś przepaści między obiema platformami nie widzę, a jeżeli już takowa jest to na pewno nie taka jak między GRAW :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhhhh ludzie wy to umiecie narobic smaka. Nie moge sie doczekac kiedy w to zagram. Mam nadzieje ze jakos to bedzie mi chodzic.

Patrzac na skriny to trzeba przyznac ze graficzka jest calkiem ok, nawet nie widac tak bardzo braku AA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj właśnie skończyłem, "czajna" zaliczona, a teraz rest, bo dzisiaj nocka mnie czeka :)

bardzo przyjemnie spędziłem dzisiaj czas z tą grą, na bank jutro do niej wrócę!

niech jej rekomendacją będzie to, że zassała mnie dzisiaj na 8h grania, równocześnie zrównała się z poprzednim SC, gdyby nie praca to przestał bym grać dopiero w nocy :D

aha - miałem problem z rozdziałką panoramiczną, ale na szczęście silnik unreala ma fajny katalog system z ciekawymi plikami, można kupę rzeczy pozmieniać, jest nawet konfig z "xbox" - nie wiem czy z jedynki czy z 360, nie podmieniałem

jeszcze kilka screenów z serii - reklama w SC (nokia oraz philips, a była już nivea, ciekawe co jeszcze) oraz kilka innych B)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pioorek - na pewno masz wynik w 3dm05 większy od mojego na tej karcie, jeżeli tak to w 1024x768 ze wszystkim na full oprócz AA i VSYNC oraz AFx4 pograsz komfortowo, nie martw się B)

mamaj - wskaźnik widoczności to to co Sam ma na klacie i plecach zmieniające kolory - zielony/żółty/czerwony :)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh grę mogę mieć ale co z tego jak trzeba czekać na kartę graficzną ;) Grafika tak na oko prezentuje się dobrze nawet bez włączonego AA. Modele postaci równie dobre. Kucyk czekam na jakiś filmik twojego autorstwa. Ja dziś z zainstalowałem sobie PT ,który dostałem razem z Radkiem 9800 PRO tak aby zabić czas oczekiwania. Tylko nie grałem jeszcze w CT i to mnie boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu dzisiaj ukończyłem po prawie rocznej rozgrywce SCCT i jestem ciekaw co zaprezentuje sobą DA. ;) Graficznie ze screenów niczym się nie wyróżnia. Może będę miał możliwośc zobaczenia DA na x360 to porównam do swojego kompa. Mam nadzieję, że odejdziemy od całkowicie ciemnych pomieszczeń jak to było do tej pory i będziemy mogli podziwiac ładne shaderki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA SPOSOB ODPALENIA GRY NA KARTACH Z SHADERAMI 2.0

1. Otwierasz SplinterCell4.ini

2. Odnajdujesz linijkę SimpleShader=False

3. Zmieniasz False na True

4, Uruchamiasz gre na shader model 2.0

Sposób jest też dla tych ktorzy maja słabsze karty dzieki temu bedziecie mieli wiecej FPS

sprawdzal ktoś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kucyk - na jakich ustawieniach u Ciebie myka ? Skoro mam ok 1 tys wiecej w marku 05 to chce mniej wiecej wiedzieć jak to będzie chodziło u mnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nierealny - hmm, ciekawe, wystarczy w ini cos przemienic i juz mozna grac na starszych kartach, Ubi rox :lol:. Ciekawe ile nvidia kaski wylozyla dla ubisoftu.

Kucyk - czekamy na filmik:> ale bez spoilerow [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kucyk - na jakich ustawieniach u Ciebie myka ? Skoro mam ok 1 tys wiecej w marku 05 to chce mniej wiecej wiedzieć jak to będzie chodziło u mnie :P

Pioorek - na pewno masz wynik w 3dm05 większy od mojego na tej karcie, jeżeli tak to w 1024x768 ze wszystkim na full oprócz AA i VSYNC oraz AFx4 pograsz komfortowo, nie martw się B)

Czyli nam powinno mykać tak jak kucykowi, lub troszkę lepiej ;] Czyli nie jest źle ~~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi