Skocz do zawartości
nazir_black

Cl 2.5 Vs Cl 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie stoję przed zakupem pamięci i mam dylemat. Co wybrać Kingston DDR 2 x 512MB PC-400 (KVR400X64C3AK2/1GDC) CL3 czy może Kingston DDR 2 x 512MB PC-400 (KVR400X64C25AK2/1GDC) CL2.5

Chodzi oczywiście o pieniądze, czy warto dopłacić i kupić CL 2.5? Różnica w cenie dość spora bo ponad 100zł

Z góry thx za odpowiedź

Pozdrawiam

nazir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi oczywiście o pieniądze, czy warto dopłacić i kupić CL 2.5? Różnica w cenie dość spora bo ponad 100zł

nazir

1449612[/snapback]

nie rozumiem to jezeli CL jest mniejsze to lepiej (kompletny lamer jeste wydalo sie), a moze mi ktos powiedziec dlaczego tak jest i co to jest to CL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem to jezeli CL jest mniejsze to lepiej (kompletny lamer jeste wydalo sie), a moze mi ktos powiedziec dlaczego tak jest i co to jest to CL?

1454419[/snapback]

opoznienie pamiecie o 2 cykle zegara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto. Moje kingstony CL3 chodzą na 300MHz DDR z timingami 2-2-2-6 :twisted:

1449653[/snapback]

i to ma być dużo? moje elixiry poszły przy takich timingach na 184/368 ddr bez podnoszenia napięcia

różnica między cl2,5 a cl3 jest minimalna, nie warta 100zł (a nawet 10zł :) )

natomiast droższy układ może być oparty na lepszych kościach które pozwolą na wyższe oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi