Skocz do zawartości
miuzik

Moja Przerobka Obudowy Mini

Rekomendowane odpowiedzi

gdy sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...

sie napatrzą na Mody przez duze M.. zafascynowani idą do piwnicy.. 'modować'.. wracają z dziura w boku... no i chcą się pochwalić swiatu coż takiego stworzyli unikalnego...

ja miałem moda w znacznie bardziej zaawansowanym stopniu.. ale nie pokazałem no bo po co... skoro nie był ukończony... a potem sie rozmysliłem i poszed pod brzeszczot... bo mi blacha nośna do mobo była potrzebna :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie napatrzą na Mody przez duze M.. zafascynowani idą do piwnicy.. 'modować'..  wracają z dziura w boku... no i chcą się pochwalić swiatu coż takiego stworzyli unikalnego...

Wiecie co, zamiast od razu człowieka zniechęcać, to byście mogli mu troche pokibicować. Wiem, ze mnóstwo takich modów co sie tylko ładnie zaczynają na papierze ale potem z nich i tak nic nie ma, ale nie mozna kazdego z góry od razu demotywować.

Ten mod tez mi troche tak pachnie na nigdy nie skończony, ale dajmy mu chociaz szanse wrzucenia fotek. (okienko plus katodka) :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domyslam sie ze zobaczymy zaraz okienko + swiecacy wentylator :]]]]]]]]]] mmmmmmm to lubie [;

1449847[/snapback]

Okno? Zdjęta boczna obudowa :D. No ale jednemu może podobać się same okno z katodą jak drugiemy mod HL. Ja jakoś osobiście wolę taki lekki mod ale oczywiście sa wyjątki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam sorki nie bylo mnie w domu :) dolaczam foto dodam ze mam ograniczone mozliwosci finansowe dlatego to co ja zrobilem jest zrobione z jak najtanszych komponetow to moj pierszy mod moze wyglada to jak badziewie ale nieusprawiedliwia to wysmiewania ja zrobilem to tak jak mnie na to bylo stac ale dodam ze to tylko proba przed konkretnym modem chcialem zobaczyc na ile elastycznie idze modowac w pleksie pozdrowionka narka

http://img225.echo.cx/my.php?loc=img225&im...kompajpg0xs.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://img225.echo.cx/img225/4941/fotokompajpg0xs.jpg[//img]

http://img279.echo.cx/img279/3751/komp3jpg4ro.jpg[//img]

http://img279.echo.cx/img279/9092/kompjpg8ju.jpg[//img]

http://img271.echo.cx/img271/9448/image0012jpg2sp.jpg[//img]

Jezeli foty sa widoczne to teraz mozecie sie smiac do woli dodam ze na procku jest wentyl Zalmana miedziak z niebieskim Ledem .pozdrawiam:)

Wielkosć fotek to maks 650x480

by mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam procka pentum IV 3000mhz z HT prescota wiadomo ze grzeja sie jak cholera na boksowanym w spoczynku mialem 45 stopni w stresie 65 po wymianie wiatraka na ZALMANA CU i zrobieniu tunelu jest tak spoczynek 35 stopni stres 50 stopni roznica kolosalna :) dodam ze tunel jest zrobiony z rury PCV fi50 na fi 100 ze wzgledu na ograniczona ilosc kasy kombinowalem jak kon pod góre :)

Edytowane przez miuzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plexi jakos tak poobgryzana na krawedziach i to krzywo poobgryzana.

te male zaslepki byly konieczne?

ale trzeba przyznac ze mod trzyma klimat... jakis taki kuchenno-lazienkowy :mur:

Edytowane przez wafer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to jest to mod tylko plexi i to jednego boku bo:

-srodek wyglada normalnie ;/ kable mozna lepiej poukladac!

-brak fotek frontu, czyli niebyl robiony ;/

-ni w p... ni w oko te biale zaślepki ;/

-na wentylku brak nawet prostego grilla ;/

jak dlamnie to bardzo mizerny mod JEDNEGO BOKU kompa, a w zasadzie plexi!

powodzenia w dalszym modowaniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ty chciałeś pokazać jaką masz ładną blache wewnątrz obudowy czy co.. najbardziej mi sie gryzie to eksponowanie zasilacza .. i to jeszcze TRACER....

Jak juz koledzy wspomnieli.. brak grila, za duzo tych białych badziewi w około karty graficznej.. poukładaj kabelki dorzuc jakies podswietlenie najlepiej UV i bedzie ok.. no i oczywiscie zacznij sie frontem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi ze sie wam nie podoba no coz ale jak napisalem wyzej to tylko pruba.Chcialem sprawdzic o ile dobrze idzie modowac plexi wiem ze ranty sa poszarpane ale nie o ranty mi chodzilo zobaczcie jak jest wyciety otwor pod dolny wiatrak i wlasnie o otwory mi najbardziej chodzilo czy da rade prosto i bez wyszczerbien je zrobic i teraz wiem ze idzie fakt ze trzeba sie troszke napracowac .pracuje nad projektem obudowy budowanej od podstaw mam nadzieje ze wystarczy mi chceci i kasy pozdrowionka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miuzik chłopaki szczerze napisali co myśleli, lepsze to niż wazelinka...

Ja Ci powiem mod nie jest zły, ale jest wiele do poprawienia. Generlanie podstawowy tiunning kompa masz za sobą (już jesteś powyżej sredniej krajowej jeżeli chodzi o komputery:).

Popracuj na ta budą na spokojnie, bez pośpiechu, wszystko rób wolniej ale dokładnie, planuj, lepsze wyniki powinny przyjśc z czasem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, buda wygląda oryginalnie ... ale mogłeś to staraniej wykonać, tą pleksę (która wygląda jak normalna szyba a nie pleksa) no i ten tunel do procka i te małe zaślepki mogeś np. pomalować na czarno troche lepiej by to wyglądało; bo jak narazie to jak juz ktos tu powiedział, wygląda to jak mod kuchenno-łazienkowy! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt.... nie ma to jak "okno" na boku :D hehe jak dla mnie to za mało świecidełek ! lubie jak kompa widac :D ale chyba cos wstawisz jeszcze nie ?? bo jak juz sie zdecydowałe na jednego świecącego wentyla to spać już w nocy nie będziesz :D davaj davaj bedzie ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi