Skocz do zawartości
maxtor

Problem Z Połączeniem W Dc++

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem następującego typu: nie mogę się z nikim połączyć przez DC++. Używam wersji 0.401. Lista użytkowników jest pokazana, niby jestem połączony do sieci, ale klikając na jakiegokolwiek nicka pokazuje się komunikat "Łączenie...", a po jakimś czasie wyskakuje mi tekst "Zbyt długi czas oczekiwania na połączenie". Nie wiem co z tym zrobić, bo u innych DC++ działa. Z tego co wiem, to ze mną można się połączyć, ale ja nie moge łączyć się z innymi. Ustawienia skopiowałem w końcu od kumpla, któremu DC++ działa. To samo. Jestem w sieci akademickiej, ale inni ludzie nie mają z tym problemów. Pomożecie mi z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno jestes w sieci (tzn. nie masz bezposredniego polaczenia z netem).

Zmien w ustawieniach DC++ swoj tryb na 'pasiv' i bedzie git.

Pzdr,Wojtek

Update: Nawet nie czytalem calego posta, tylko poczatek bo juz wiedzialem w czym problem.

Napisalem, 'na pewno jestes w sieci...', czytam patrze a tam piszesz ze jestes w sieci :rolleyes:

Edytowane przez docxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

docxxx dzieki za pomoc :) zrobilem jak mowisz i smiga bez zarzutu. Co prawda nie z kazdym moge sie od razu polaczyc(na 10 z ktorymi sie laczylem, z dwoma jakos nie chcialo sie polaczyc), ale w porownaniu z tym co bylo to niebo a ziemia :) Dzieki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie z kazdym moge sie od razu polaczyc(na 10 z ktorymi sie laczylem, z dwoma jakos nie chcialo sie polaczyc)

1451514[/snapback]

Jesli nie chodzi o to ze jest 'no slot avaible' (czyli brak wolnego slotu) to przyczyna jest to ze niektorzy nie chca sciagac od 'passiv' czy 'firewaled' (taka inkonka z gosciem za murkiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli jestes w trybie pasywnym, to nie polaczysz sie z zadna osoba, ktora takze w tym trybie sie znajduje ( w sensie, iz nic od tejze persony nie sciagniesz, bo komunikowac sie z nia mozesz ). w trybie tym takze wyniki "lupki" otrzymujesz wolniej - choc mi, gdy jestem aktywna w ogole sie one nie pokazuja, wiec opcja psv jest dla mnie okik.

tak, to chyba tyle ;)

Docxxx widac intuicyjnie juz odpisuje ;) zreszta, tak samo radze; bedac operatorka czaterii na hubie, czy Operatorka-Admin'ka huba czesto spotykam sie z takimi pytaniami. tyle, ze u nas juz teraz brak mozliwosci polaczenia sie z kimkolwiek wynika takze z podzialu sieci czy nawet masek, ciezko wyczuc czasami gdzie lezy przyczyna :( az sie boje kolejnych ograniczen ;)

atswd, jakie macie transfery wewnatrz sieci i poza nia ? - oczywiscie na DC.

Edytowane przez Senara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tez pewien problem z dc++ a nie chce zakladac nowego tematu wiec dopisze sie tutaj

mianowicie mam neo ++ 768 Kb/s wyczytałem w necie ,ze na dc++ musze mieć ustawione active ....i gdy mam active w ogole nie moge nic znaleźć nawet najprostszych i najpopularniejszych nazw ( na hubach gdzie w sumie mam powiedzmy 8k userow) gdy zmienie na passive wyszukiwanie czegokolwiek dziala bez problemu ale.... sciaganie to jest wielki LOL gdyż nie udało mi sie ( przy wielu probach od wielu userow ...) przekroczyc 500 bajtów na sekunde ; z reguły mam 100-150 bajtów na sekunde ;/ upload dziala ok tzn jak ktos sciaga ode mnie to ma z 25 kilobajtów na sekunde ;

czy to wina ustawień połaczenia

może firewalla ?? mam agnituma 2.5 i always trust dla dc++

pomocy !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atswd, jakie macie transfery wewnatrz sieci i poza nia ? - oczywiscie na DC.

1452810[/snapback]

W sieci ladne sa(wg mnie - jestem poczatkujacy na DC :) ). Maksymalnie mialem 3.5 mega... A poza siecia jeszcze nie sprawdzalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;( u nas w sieci... heh. jesli lacze sie z userem, mieszkajacym tuz obok mnie to mam cale 600 kilo - w porywach 700 :/ do.od innych natomiast mam taki, jak do ludzi z hubow zewnetrznych, czyli do 5 kilo :| kiedys bylo inaczej... mialam takie, jak Ty i z lezka w oku wspominam tamte czasy. nasza firma postawila na www, wiec podzielili nam LANa i wprowadzili ograniczenia na transfery i takie tam... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi