maxtor Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Witam. Mam problem następującego typu: nie mogę się z nikim połączyć przez DC++. Używam wersji 0.401. Lista użytkowników jest pokazana, niby jestem połączony do sieci, ale klikając na jakiegokolwiek nicka pokazuje się komunikat "Łączenie...", a po jakimś czasie wyskakuje mi tekst "Zbyt długi czas oczekiwania na połączenie". Nie wiem co z tym zrobić, bo u innych DC++ działa. Z tego co wiem, to ze mną można się połączyć, ale ja nie moge łączyć się z innymi. Ustawienia skopiowałem w końcu od kumpla, któremu DC++ działa. To samo. Jestem w sieci akademickiej, ale inni ludzie nie mają z tym problemów. Pomożecie mi z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) Na pewno jestes w sieci (tzn. nie masz bezposredniego polaczenia z netem). Zmien w ustawieniach DC++ swoj tryb na 'pasiv' i bedzie git. Pzdr,Wojtek Update: Nawet nie czytalem calego posta, tylko poczatek bo juz wiedzialem w czym problem. Napisalem, 'na pewno jestes w sieci...', czytam patrze a tam piszesz ze jestes w sieci :rolleyes: Edytowane 17 Maja 2005 przez docxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 docxxx dzieki za pomoc :) zrobilem jak mowisz i smiga bez zarzutu. Co prawda nie z kazdym moge sie od razu polaczyc(na 10 z ktorymi sie laczylem, z dwoma jakos nie chcialo sie polaczyc), ale w porownaniu z tym co bylo to niebo a ziemia :) Dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Co prawda nie z kazdym moge sie od razu polaczyc(na 10 z ktorymi sie laczylem, z dwoma jakos nie chcialo sie polaczyc) 1451514[/snapback] Jesli nie chodzi o to ze jest 'no slot avaible' (czyli brak wolnego slotu) to przyczyna jest to ze niektorzy nie chca sciagac od 'passiv' czy 'firewaled' (taka inkonka z gosciem za murkiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senara Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) jesli jestes w trybie pasywnym, to nie polaczysz sie z zadna osoba, ktora takze w tym trybie sie znajduje ( w sensie, iz nic od tejze persony nie sciagniesz, bo komunikowac sie z nia mozesz ). w trybie tym takze wyniki "lupki" otrzymujesz wolniej - choc mi, gdy jestem aktywna w ogole sie one nie pokazuja, wiec opcja psv jest dla mnie okik. tak, to chyba tyle ;) Docxxx widac intuicyjnie juz odpisuje ;) zreszta, tak samo radze; bedac operatorka czaterii na hubie, czy Operatorka-Admin'ka huba czesto spotykam sie z takimi pytaniami. tyle, ze u nas juz teraz brak mozliwosci polaczenia sie z kimkolwiek wynika takze z podzialu sieci czy nawet masek, ciezko wyczuc czasami gdzie lezy przyczyna :( az sie boje kolejnych ograniczen ;) atswd, jakie macie transfery wewnatrz sieci i poza nia ? - oczywiscie na DC. Edytowane 19 Maja 2005 przez Senara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smallbit Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 mam tez pewien problem z dc++ a nie chce zakladac nowego tematu wiec dopisze sie tutaj mianowicie mam neo ++ 768 Kb/s wyczytałem w necie ,ze na dc++ musze mieć ustawione active ....i gdy mam active w ogole nie moge nic znaleźć nawet najprostszych i najpopularniejszych nazw ( na hubach gdzie w sumie mam powiedzmy 8k userow) gdy zmienie na passive wyszukiwanie czegokolwiek dziala bez problemu ale.... sciaganie to jest wielki LOL gdyż nie udało mi sie ( przy wielu probach od wielu userow ...) przekroczyc 500 bajtów na sekunde ; z reguły mam 100-150 bajtów na sekunde ;/ upload dziala ok tzn jak ktos sciaga ode mnie to ma z 25 kilobajtów na sekunde ; czy to wina ustawień połaczenia może firewalla ?? mam agnituma 2.5 i always trust dla dc++ pomocy !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smallbit Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 dobra juz sobie problem rozwiazałęm ; wystarczylo xp`kowego firewalla wyłączyć i wszystko wróciło do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 atswd, jakie macie transfery wewnatrz sieci i poza nia ? - oczywiscie na DC. 1452810[/snapback] W sieci ladne sa(wg mnie - jestem poczatkujacy na DC :) ). Maksymalnie mialem 3.5 mega... A poza siecia jeszcze nie sprawdzalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senara Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 ;( u nas w sieci... heh. jesli lacze sie z userem, mieszkajacym tuz obok mnie to mam cale 600 kilo - w porywach 700 :/ do.od innych natomiast mam taki, jak do ludzi z hubow zewnetrznych, czyli do 5 kilo :| kiedys bylo inaczej... mialam takie, jak Ty i z lezka w oku wspominam tamte czasy. nasza firma postawila na www, wiec podzielili nam LANa i wprowadzili ograniczenia na transfery i takie tam... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...