gorky1000 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 witam, mam taka plytke, znajduje sie tam takie gniazdo EAUXPWR link :http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7m266-d/jumper.htm czy ktos wie do czego to gniazdo sluzy? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) dodatkowe gniazdo zasilania Auxiliary (dodatkowy, pomocniczy) Power ( energia) Connector ( gniazdo ). Te polaczenie dostwrcza prad z dodatkowych zrodel zasilania tyle mozna sie dowiedziec z instrukcji obslugi strona 37 wersja angielska. Pisza tam ze kazde gniazdo na tej plycie wymaga podpiecia do niego odpowiedniej wtyczki z zasilacza. Specyfikacje podobno znajduja sie na zalaczonym obrazku ale nic z tego nie wynika. Sprobuje jeszce poszukac moze si dowiem czegos wiecej Update: No i znalazlem; The auxiliary connector is intended for motherboards that require a lot of power to run components; it consists simply of more and thicker (AWG 16) wires for the +3.3 V and +5 V signals. These are widely used on Pentium 4 boards to supply additional voltage to the AGP slot. źródło: http://www.thetechboard.com/tutorials/atx.php W wolnym tlymaczeniu: dodatkowe gniazdo zasilania wykorzystywane jest w plytach ktore potrzebuja duzej mocy do zasilania komponetow (kompa chyba). Polaczenie tego typu sie z wiekszej ilosci grubszych (AWG16) kabli dla napiec 3.3v i 5v. Tego rodzaju wtyczki sa szeroko urzywane w plytach dla Pentium 4 dla zapewnienia dodatkowego napiecia dla AGP. Z tego co wiem to np zasilacze Chiewtech'a maja podobno taka wtyczke. ide szukac dalej Jakbys nie chcial sie zaglebiac w artykow do ktorego zamiescilem link to wtyczka ktora mozna wetknac w to gniazdo wyglada tak: Moja rada jak masz taka to podepnij ale: UWAGA: to nie jest wtyczka od starych plyt typu AT. Najlepiej przejrzyj dokumentacje od zasilacza zanim cos pojdzie nie tak. Edytowane 17 Maja 2005 przez _Borys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 dodatkowe gniazdo zasilania Auxiliary (dodatkowy, pomocniczy) Power ( energia) Connector ( gniazdo ). Te polaczenie dostwrcza prad z dodatkowych zrodel zasilania tyle mozna sie dowiedziec z instrukcji obslugi strona 37 wersja angielska. Pisza tam ze kazde gniazdo na tej plycie wymaga podpiecia do niego odpowiedniej wtyczki z zasilacza. Specyfikacje podobno znajduja sie na zalaczonym obrazku ale nic z tego nie wynika. Sprobuje jeszce poszukac moze si dowiem czegos wiecej Update: No i znalazlem; W wolnym tlymaczeniu: dodatkowe gniazdo zasilania wykorzystywane jest w plytach ktore potrzebuja duzej mocy do zasilania komponetow (kompa chyba). Polaczenie tego typu sie z wiekszej ilosci grubszych (AWG16) kabli dla napiec 3.3v i 5v. Tego rodzaju wtyczki sa szeroko urzywane w plytach dla Pentium 4 dla zapewnienia dodatkowego napiecia dla AGP. Z tego co wiem to np zasilacze Chiewtech'a maja podobno taka wtyczke. ide szukac dalej Jakbys nie chcial sie zaglebiac w artykow do ktorego zamiescilem link to wtyczka ktora mozna wetknac w to gniazdo wyglada tak: Moja rada jak masz taka to podepnij ale: UWAGA: to nie jest wtyczka od starych plyt typu AT. Najlepiej przejrzyj dokumentacje od zasilacza zanim cos pojdzie nie tak. 1450205[/snapback] kurde mam chiefteca 410-412 moze tam jest jakas wtyczka, mam wlasnie troche problemow z grafa nieraz mi jak startuje to sie bios wlacza i musze restartowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 kurde mam chiefteca 410-412 moze tam jest jakas wtyczka, mam wlasnie troche problemow z grafa nieraz mi jak startuje to sie bios wlacza i musze restartowac 1450251[/snapback] kurde nie mam takiej wtyczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Moze mozesz znalesc przejsciowke czy cos w tym stylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Moze mozesz znalesc przejsciowke czy cos w tym stylu 1450384[/snapback] kurde najsmieszniejsze ze na moim codegenie za 90 zl jest ta wtyczka tylko ze ja nie chce codegena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...