Skocz do zawartości
gorky1000

A7m266-d

Rekomendowane odpowiedzi

dodatkowe gniazdo zasilania Auxiliary (dodatkowy, pomocniczy) Power ( energia)

Connector ( gniazdo ).

Te polaczenie dostwrcza prad z dodatkowych zrodel zasilania tyle mozna sie dowiedziec z instrukcji obslugi strona 37 wersja angielska. Pisza tam ze kazde gniazdo na tej plycie wymaga podpiecia do niego odpowiedniej wtyczki z zasilacza. Specyfikacje podobno znajduja sie na zalaczonym obrazku ale nic z tego nie wynika.

Sprobuje jeszce poszukac moze si dowiem czegos wiecej

Update:

No i znalazlem;

The auxiliary connector is intended for motherboards that require a lot of power to run components; it consists simply of more and thicker (AWG 16) wires for the +3.3 V and +5 V signals. These are widely used on Pentium 4 boards to supply additional voltage to the AGP slot.

źródło: http://www.thetechboard.com/tutorials/atx.php

W wolnym tlymaczeniu:

dodatkowe gniazdo zasilania wykorzystywane jest w plytach ktore potrzebuja duzej mocy do zasilania komponetow (kompa chyba). Polaczenie tego typu sie z wiekszej ilosci grubszych (AWG16) kabli dla napiec 3.3v i 5v. Tego rodzaju wtyczki sa szeroko urzywane w plytach dla Pentium 4 dla zapewnienia dodatkowego napiecia dla AGP.

Z tego co wiem to np zasilacze Chiewtech'a maja podobno taka wtyczke. ide szukac dalej

Jakbys nie chcial sie zaglebiac w artykow do ktorego zamiescilem link to wtyczka ktora mozna wetknac w to gniazdo wyglada tak:

Dołączona grafika

Moja rada jak masz taka to podepnij ale:

UWAGA: to nie jest wtyczka od starych plyt typu AT. Najlepiej przejrzyj dokumentacje od zasilacza zanim cos pojdzie nie tak.

Edytowane przez _Borys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodatkowe gniazdo zasilania Auxiliary (dodatkowy, pomocniczy) Power ( energia)

Connector ( gniazdo ).

Te polaczenie dostwrcza prad z dodatkowych zrodel zasilania tyle mozna sie dowiedziec z instrukcji obslugi strona 37 wersja angielska. Pisza tam ze kazde gniazdo na tej plycie wymaga podpiecia do niego odpowiedniej wtyczki z zasilacza. Specyfikacje podobno znajduja sie na zalaczonym obrazku ale nic z tego nie wynika.

Sprobuje jeszce poszukac moze si dowiem czegos wiecej

Update:

No i znalazlem;

W wolnym tlymaczeniu:

dodatkowe gniazdo zasilania wykorzystywane jest w plytach ktore potrzebuja duzej mocy do zasilania komponetow (kompa chyba).  Polaczenie tego typu sie z wiekszej ilosci grubszych (AWG16) kabli dla napiec 3.3v i 5v. Tego rodzaju wtyczki sa szeroko urzywane w plytach dla Pentium 4 dla zapewnienia dodatkowego napiecia dla AGP.

Z tego co wiem to np zasilacze Chiewtech'a maja podobno taka wtyczke. ide szukac dalej

Jakbys nie chcial sie zaglebiac w artykow do ktorego zamiescilem link to wtyczka ktora mozna wetknac w to gniazdo wyglada tak:

Dołączona grafika

Moja rada jak masz taka to podepnij ale:

UWAGA: to nie jest wtyczka od starych plyt typu AT. Najlepiej przejrzyj dokumentacje od zasilacza zanim cos pojdzie nie tak.

1450205[/snapback]

kurde mam chiefteca 410-412 moze tam jest jakas wtyczka, mam wlasnie troche problemow z grafa nieraz mi jak startuje to sie bios wlacza i musze restartowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi