Skocz do zawartości
wizjonerek

dokonałem zakupu Druk i WC

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dokładnie jak w temacie :

1 to drukarka Epson C40 (USB) kiedyś zapodałem posta z zapytaniem o uzywanego HP ale wybrałem w końcu ta (ze wzgledu na zamienniki tuszy czrny 30zł kolor 60zł i mozliwosc druku w wyskiej rozdzielczosci papaier photo )

cena ok 300zł ale jakie PHOTO drukuje popristu szok . jest szybka jak na plujke mało tuszu uzywa i piekne wydruku foto siostra i koledzy sie dali nabrac nie potrafili rozmoznać Wydruku of fotki pieknie poprostu pieknie

2 watter coller by CPC wszystko ładnie doszło tak jak powinno temperatury bez przeróbek 41 w idle do 48 w burn'nie wiec nie tak zle na titanie miałem wiecej . ale ta cisza hmmmmm

po godzinie już ta temperatura mnie deczko poddrazniła poszłem kupiełm pojemnik 5 L skróciłem rurki o 1 metr(jeeezu z zakłądaniem to jest horror) i teraz temeratura w idle 36 w cpu burnie 42 po 30 minutch

w postach (szukaj Rulezzz) jest ze to temperatura w normie ale i tak jak dlamnie a wysoka trza jeszcze zbic :))

zestaw 16DB ogólnie pozytywnie bardzo jak dla kogoś kto WC widział na zdjeciach to polecam mozna sie zapoznac poeksperymentowąc cena wydajnosć 100000 punktów :))

to na tyle ide dalej kombinowac .

P.s czy jesli zapodam chłodniczke ale bez wentylatorów spadnie teperatura(wydajnosć chłodniczki już nie taka ale zakup znów 70 zeta to duzo dlatego pytam czy bez wentyli !!! zakładac czy nie )

pozdrówka ide zmienić podpis !!!! na WC :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp nie spadnie za to po dluzszym katowaniu nie bedzie az tak strasznie rosla. Zeby jeszcze z proca w idle zdjac troche stopni to musisz pompke lepsza dac.

Pozdro

Dexter

hmmm czyli aby w idle było nizej to lepsza pompka wiec narazie ten pomysł odpada powód brak kasy

a jesli Dexter cie dobrze zrozumiałem jak zapodam chłodniczke to teperatura nie spadnie ale nie bedzie przy katowaniu kompa tak szybko rosła(co prawda szybko rośnie ale także teraz szybko spada:)))

jakieś TANIE pomysły jak ulepszyć zestaw ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze mnie rozumiesz 8) A tanie pomysly to raczej mi nic nie przychodzi do glowy. No chyba ze nie masz licznika na wode to wtedy podpiac prosto pod kran i puscic zimna wode :twisted: Gdzies na sieci widzialem Kanadyjczyka co tak zrobil. Woda w kranie miala u niego 10C a proc ponizej 20C :lol:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze mnie rozumiesz  8) A tanie pomysly to raczej mi nic nie przychodzi do glowy. No chyba ze nie masz licznika na wode  to wtedy podpiac prosto pod kran i puscic zimna wode :twisted: Gdzies na sieci widzialem Kanadyjczyka co tak zrobil. Woda w kranie miala u niego 10C a proc ponizej 20C  :lol:  

Pozdro

Dexter

Dexter a może taki pomysł do 100zł masz????

co do twojej i kanadyjczyka wersji to biorac pod uwage sytuacje materialną w polscie i sytuacje materialną moją to po 1 miesiacu rozliczeniowym (rozliczanie wody ) zobaczył byś mnie jak stoje z tym moim WC na dworcu centralnym Albo nie lepiej na wschodnim

.P.s ktoś kto powiedział że Maxtor i Seag.Baracuda sa ciche to sie GRUBO myslił teraz to najgłoscniejsza cześc kompa :))

Dex i jak masz jakiś pomysł do 100zł :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze mnie rozumiesz  8) A tanie pomysly to raczej mi nic nie przychodzi do glowy. No chyba ze nie masz licznika na wode  to wtedy podpiac prosto pod kran i puscic zimna wode :twisted: Gdzies na sieci widzialem Kanadyjczyka co tak zrobil. Woda w kranie miala u niego 10C a proc ponizej 20C  :lol: 

Pozdro

Dexter

no i przerobiłem ten układ Wc z CPC . tzn zakupiłem nagrzewniczke oc czintola 700cm idealnie pasuje(aluminiowa jest) z tyłu obudowy midi tower wentyl z zasilacz(5v) nawiewa mi nanią przy okazji. rurku obciałem na tyle aby tylko starczyły do podłaczenia układu jak najkr. zrobiłem przejscia z z róznych srednicy rurek na 5 mm w bloku cpc(ale było kompinacji ) i układ napełniony wodą zdemin + borygo :P

czyli :

blok CPC

pompka 16db CPC

weze 5 mm i 14 mm(OBI)

pojemnik 5L (po jedzonku )(OBI)

i jest taki rozkałd temperatur

idle ( jak biegam po necie sciagam muze i ogladam TV) :31 stopni

Hard (1 godzina CPU BURN'a + leci TV + leci muza mp3) :42 stopnie

zaraz po wyłączniu CPU BURN'a w ciagi kilku chwil temperatura wróciała do 31 stopni :)))

macie jakieś sugesite jak mozna by jeszcze ulepszyć ten układ ????

uzyłem szukaj (szukaj rulezzz :D) i wywnioskowałem:

- zmienić pompke na mocniejszą np 1000l/h

- automatycznie bede musiał zmienić weze na 12mm przy bloku bedzie przejscie na 5 mm(wolałbym przejscie mieć poza kompem ale chce miec jak najmniej wezy 5mm)

macie jakieś jeszcze sugestie ????

pozdrówka Wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac ten post, doszedlem do wniosku ze ten zestaw jest naprawde zajebisty.

Wymieniasz tylko : weze, pompke, pojemniek, dokladasz chlodnice, na koniec wymiana bloku ( bo cienki) i juz masz super zestaw 8O

Tylko po jkiego penisa, kupowales ten zestaw ?????????????? 8O

Nie lepiej od razu bylo poskaldac co innego ????????? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniasz tylko : weze, pompke, pojemniek, dokladasz chlodnice, na koniec wymiana bloku ( bo cienki) i juz masz super zestaw  8O 

Tylko po jkiego penisa, kupowales ten zestaw ??????????????  8O 

a tam zaraz taka krytyka . 8) kupiłem go po to aby sie nauczyć ( nie miałem z WC nigdy nic do czynienia ) koszty nie wyszły takie duze ,bo nawet gdyby to chłodnica mi zostanie weze i pojemnik to sa groszowe sprawy(chyba wszystko 15zł wyszło) a teraz przynajmniej wiem co z czym sie je jak to wyglada w praktyce .wolałem wydać 140zł i sie nuczyć niż wydać 150 na zajebiste chłodzenie złozone przezemnie(kiedy nie widziałem tego na oczy ) a pózniej 3000 na nowego kompa :P a temperatury jak niekiedy twierdzono sa jak najbardziej w normie

z tym że oczywiscie zyłka oc sie ujawnia i chce go ulepszyć (Reed powie złożyć od nowa) i nic w tym złego nie widze teraz wiem co jest do czego :)))

Macie jakieś sugestie co moge jeszcze zrobić (pozdrówka Reed)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ... właśnie tracę ochotę na ten zestaw ... :?

No to go nie kupuj !! nikt Cie do tego przecież nie zmusza 8)

a moze napisze ktoś kto posiada taki własnie zestaw bo widze ze wszyscy krytycznie nastawieni już sie wypowiedzieli a sugesti ani jednej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniasz tylko : weze, pompke, pojemniek, dokladasz chlodnice, na koniec wymiana bloku ( bo cienki) i juz masz super zestaw  8O  

Tylko po jkiego penisa, kupowales ten zestaw ??????????????  8O  

a tam zaraz taka krytyka . 8) kupiłem go po to aby sie nauczyć ( nie miałem z WC nigdy nic do czynienia ) koszty nie wyszły takie duze ,bo nawet gdyby to chłodnica mi zostanie weze i pojemnik to sa groszowe sprawy(chyba wszystko 15zł wyszło) a teraz przynajmniej wiem co z czym sie je jak to wyglada w praktyce .wolałem wydać 140zł i sie nuczyć niż wydać 150 na zajebiste chłodzenie złozone przezemnie(kiedy nie widziałem tego na oczy ) a pózniej 3000 na nowego kompa :P a temperatury jak niekiedy twierdzono sa jak najbardziej w normie

z tym że oczywiscie zyłka oc sie ujawnia i chce go ulepszyć (Reed powie złożyć od nowa) i nic w tym złego nie widze teraz wiem co jest do czego :)))

Macie jakieś sugestie co moge jeszcze zrobić (pozdrówka Reed)

ja tam przed skladaniem swojego WC nigdy takowego nie mialem w lapie - widzialem tylko na fotkach i wyszedl mi moim zdaniem zajebiscie - jeden kawal miedzi z powierconymi otworami [na wzor tych z 4max i innych sklepow..]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja sugestia - i nie ma w tym żadnej złośliwości - zmień pompke i zrób sobie sam blok ze średnicą wlotu 10 - 12mm. Zachęcam do zrobienia samemu. Zamiast za 115pln zapłacisz 20pln i do tego sadysfakcja gratis  8) 

Pozdro

Tak też mam zamiar zrobić ten zestaw który mam teraz bedzie mi chłodził chipset i grafe a nowa pompka i nowy WB pójdzie na procesor bedą 2 obiegi i tym sposobem nic sie nie zmarnuje :))

Pozdrówka Wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i podsumowanie praktyczne tego zestawu po 24 godzinnym katowaniu sprzetu Cpu Burn'em:+ TV + Winamp + ściaganie 5 Filmow Kazza sprzet taki jak w podpsie(płyta zastepcza Kob266)

1) uwazajcie na zasilke jak sprawdzacie sprzet tym programem ja mam troche sprzetu w kompie i po 6 godziach zasiłka poszła do nieba dymek poszedł z Trafo(domyslam sie ze to nie ma nic wspólnego z obciazeniem no ale fakt jest faktem zjarala sie (jakiś noname 300W) teraz mam 350 i pieknie smiga

2) zestaw deczko zmodywikowany:

- Blok CPC

- pompa Cpc

- Rurki powymienialem na 12mm zostały tylko przejsciówki (troche kombinacji z 5mm na 12mm)przy samym bloku bo blok ma wlot i wylot 5mm(cholerni malo :(( jak najktótsze

- uklad WC jest taki Pojemnik(pompa)-blok-chłodnica-pojemnik(pompa)

nagrzewniczka od czintola 900 Aluminiowa idealnie pasuje z tyłu obudowy midi Tower(obudowa noname)

- Zasilacz(mode) dodany 2 wiatrak od dołu wieje na radioatory obydwa chodza na ok 6,3 V cisza kompletna przy okazji nawiewaja mi na nagrzewniczke

- obudowa 2 wentyle na dole i górze obudowy obydwa na 4,7 V

- wszystkie wentyle sa wielkosci 8X8 made in Titan (łozyska kulkowe)

- płyn w ukladzie to woda demineralizowana+setka Wódki 8) + pól szklanki płynu do chlodnic(co by nie zwalić miedzianego bloku)

Testy prowadzilem na sprzecie jak w podpisie przez 24 godziny: ne bylo zwisow przeciekow sprzet chodził bezproblemowo temperatura otocznia 22 stopni :P obudowa zamknieta i temperatury :

Start systemu cpu 30 st chip 24

-- 2 H Cpu 34 chip 25

-- 4 H Cpu 37 chip 26

-- 7 H Cpu 39 chip 29

-- 12 H Cpu 41 chip 31

-- 13 H Cpu 44 chip 31

-- 17 H Cpu 47 chip 32

-- 21 H Cpu 47 chip 33

-- 24 H Cpu 47 chip 34

Zakonczenie testu

po wylaczniu programow pozostawiłem tylko Kazze temperatura w ciagu godziny spadla do Cpu 40 chip 31 i tak jest do teraz

chipset nie byl chłodony(tylko radiator) stad caly czas temp. rosla.

Srednio Ide 40(po przerpwadzonym tescie ogólnie idle ok 37 ) Full Load 47 Max

zestaw z całymi modywikacjami i wyszedł mnie 170 zł (całośc)

ocene pozostawiam wam.

P.s Teaz ten zestaw powedruje na Gpu i chipset a blok bede jutro robil sam:)) nowa pompa -802- ,weze 12mm.blok Nawiercany bedzie to na CPU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tragedia 47 stopni na durniu. Na moim WC  i Antku XP1,7+@2,1+ i nap 2.1V czyli koBo 100W miaBem max 44 stiopni z wiatrakiem nachBodnicy a bez wiatraka okoBo 54.

ja przeciez nie mam wiatraka na chlodnicy wiatrak wieje mi z zasilacza wiec powietrze jest juz lekko podgrzane . 44 stopnie miałem po 13 Godzinach kompresowania Muzy ,Cpu Burn cały czas chodził, Tv Nagrywalo ijeszcze jakies tam <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly j/w. z tym ze prcek na 1,9V(kob266 zawyza) a nie jak w podpisie na 1,7(1,7 miałem na mim solteku)

tyle gwoli informacji :))

zreszta gdybym nawet chciał zrobic 2 obieg na chipset i grafe to chlodnicka nówka 70zł blok ok 35 zl weze zapinki itp.jakies 20 zl pompka 35 to wyjdzie 160 zł wiec rownie dobrze teraz ten zestaw idzie zgodnie z jego przeznaczeniem 8) chipset i grafe a na CPu zrobie nowy( przynajmniej wiem na co patrzec i co jest do czego )

wiec stratny nie jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hymmm.. ja na mam inna sytuacje ale bloczek CPC otoz zmontowalem WC ponoszac koszt = 1 browar i 15 zl za browara wyrwalem od kmpla blok cpc(teraz juz wiem ze zdarl:P) nagrzewnice (od skody 105) wygrzebalem ze zlomu:P (wbilemsie w nocy na zlomowisko wyrwalem jakies 3 a jedna dziala:P) pojemnik skroilem matce z kuchni a pompke wygrzebalem ze strychu bo brat mail kieyds akwaria(700l/h) oto wrazenia: Robie na duronie 600@900 mhz z vcore 1.85 i temp przy pracy kilkugodzinnej z obciazeniami 30-40% to 44* natomiast po 4 godzinach 100% temp sie wachala 47-48* dla porównania na AC wlasnej konstrukcji (wielki radiator z gieldy za 15 zl) + 3waitraki 8 cm i wiatraki wyciagajace i tloczace na obudowie osiagalem w stresie 42*, ale halas byl taki jak przy starcie samolotu, a wiec ogolnie mam mieszane wrazenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hymmm.. ja na mam inna sytuacje ale bloczek CPC otoz zmontowalem WC ponoszac koszt = 1 browar i 15 zl za browara wyrwalem od kmpla blok cpc(teraz juz wiem ze zdarl:P) nagrzewnice (od skody 105) wygrzebalem ze zlomu:P (wbilemsie w nocy na zlomowisko wyrwalem jakies 3 a jedna dziala:P) pojemnik skroilem matce z kuchni a pompke wygrzebalem ze strychu bo brat mail kieyds akwaria(700l/h) oto wrazenia: Robie na duronie 600@900 mhz z vcore 1.85 i temp przy pracy kilkugodzinnej z obciazeniami 30-40% to 44* natomiast po 4 godzinach 100% temp sie wachala 47-48* dla porównania na AC wlasnej konstrukcji (wielki radiator z gieldy za 15 zl) + 3waitraki 8 cm i wiatraki wyciagajace i tloczace na obudowie osiagalem w stresie 42*, ale halas byl taki jak przy starcie samolotu, a wiec ogolnie mam mieszane wrazenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem cpc ale opchnołem za 0.7L Bolsa i narazie jadę na Titanie ale już jutro albo pojutrze będę miał WC z prawdziwego zdarzenia nagrzewncica od łady blok orbital pomka ok 1000l/h i pare innych fajnych bajerów i napewno będzie o niebo lepiej od tego żałosnego cpc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skorzystalem z opcyji szukaj i sie wypowiedzialem, to chyba nic zlego, co do bloku t rozwiazanie tymczasowe cpc moze bym jakos wykorzystal potem do chlodzenia gpu- co wy na to?? i kupil(próby samodzielnego wytworzenia bloku przy skąpynmm garazowym zestawie narzedzi spelzly na niczym) jakis tani blok, bo pieniedzy to ja nie mam..... koszt musi byc minimalny.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi