andi963 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Mam problem z nagrywaniem płyt :mur: , co dziwne mam świerzutki system Windows Xp.Pro SP2 i wszystkie aktualizacje a jak chce cos wypalic czy z lustra czy cos swojego to albo jeszcze w trakcie albo juz po zakonczeniu wypalania resetuje sie komp albo wywala niebieski ekran i musze resetować.Dodam że dawniej tez tak miałem ale po instalacji VIA Hyperion 4in1 wracało wszystko do normy - a tearz [gluteus maximus] nawet z hyperionami RESET.Dzieje śię też tak jak pochodze po necie i włącze tuner TV , to po jakis 35-60-no max 3h RESET .Mój komp to :lol: ECS K7VZA , AMD Duron 900Mhz. 384 SD RAM , 40Gb Seagate ,SB Live 5.1 , LG cd-rw i tuner Kword? na układzie philipsa.Błagam poradzcie co z tym dziadostwem mam zrobić . Z góry dziękuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) Blue Screen powiadasz. Z takimi moze liczbami typu 0x005054734763 czy cos w tym stylu????? Masz na 98% pewne ze ram ci sypie. Zciagnij sobie memtesta i przetestuj ram. Sprobuj podniesc napiecie na ramie i patrz czy nie sypie bledami przy tescie memtestem. Jak i to niepomoze to sprobuj zjechac z magistrala na ramie jesli duren krecony ( a watpie zeby nie byl bo dobre te durony wtedy byly do @). Napisz czy pomoglo. Edytowane 17 Maja 2005 przez _Borys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andi963 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 tak masz racje w sklepie tez mi kazli spr. RAM ale to juz drugi ram i jest raczej ok (był spr.) - a reszty nie wiem jak zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 tak masz racje w sklepie tez mi kazli spr. RAM ale to juz drugi ram i jest raczej ok (był spr.) - a reszty nie wiem jak zrobić 1450302[/snapback] Jezu gdzie byl sprawdzany i czym wez chlopie 1 zalatw se dyskietke 2 Kliknij tutaj 3 Sciagnij ten program 4 rozpakuj 5 zainstaluj na dyskietce 6 zabotyj komputer ze stacji dyskietek i czekaj na wynieki 7 napisz tu co CI wyszlo w testach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...