GUMA@71 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Witam! Stanąłem przed zadaniem złożenia możliwie jak najtańszego komputera. Komputer ma służyć do prac biurowych, internetu, oglądania filmów. Z racji niedużych wymagań jak również ograniczonego budżetu wybór padł na jedną z tych płyt: ASRock albo ASUS Moje pytanie do was: która z nich byście wybrali, która jest lepiej wykonana, stabilniejsza, ma bogatszy bios?? Na forum znalazłem tylko szczątkowe informacje na temat Asrocka. Jak wygląda wydajność tego zintegrowanego układu graficznego? Z jaką kartą można porównać jego wydajność. Czy w połączeniu z 256 MB RAM-u idzie na tym w coś zagrać? (jakiś CS, Q3 :wink: ) Odpalał któś z was na tym jakiegoś 3DsMarka? :D Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Ja bym bral Asusa. Pwowinna bys lepsza od tego Asrocka czy jak mu tam. przynajmniej na zintegrowanej karcie (uzywa ramu z plyty). Wogole to w obu przypadkach masz to samo tyle ze Asroc podobno moze uzywac do 64 MB ramu a karta na asusie podobno do 128 ale roznie pisza wiec to chyba to samo. Tutaj porownanie asroca i gygabyta Update sprawdzilem obie karty grzficzne moga uzywac do 64 MB ramu i wbrew temu co pisza o nich producenci moga obslugiwac ram 200 MHz. Mimo wszystko radzilbym jeszce troche poszukac moze cos uzywanego??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...