k2 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Chciałbym z mojego PC zorbic AP do netu dla notebooka. Rozawazam dwie opcje Wi-Fi i Bluetooth. Co zznacza to iz mam na płycie złącze Wi-Fi, moja płyta to ASUS P4P800 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11414 Co mi daje to zlacze i czy moje jakos inaczej zorbic sobie siec nie kupujac sieciówki do radiówki?? Co mi daje to złącze. Z drugie strony rozwazam zakupu dwóch kluczyków B i udostepnianie netu po B. Taniej a i z telefonami kom bede mial polaczenia. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 cytat ze strony na którą sie powołujesz... Port rozszerzeń ASUS Wi-Fi Slot ASUS WiFi został przygotowany specjalnie do zastosowania karty rozszerzeń ASUS Wireless LAN (n.p. WiFi-b™), która pozwala na stworzenie otoczenia dla domowej sieci bezprzewodowej. Do karty ASUS WiFi-b™ dodawane jest oprogramowanie Software AP (Software Access Point – programowy, bezprzewodowy punkt dostępu), co pozwala na zaoszczędzenie sporej sumy pieniędzy, gdyż nie jest wymagany zakup sprzętowego punktu dostępu. Dodatkowo, nabywca otrzymuje przyjazne użytkownikowi programy i aplikacje, które pozwalają na szybkie podłączenie komputerów przenośnych, PDA i innych peryferiów standardu Wi-Fi. Port rozszerzeń ASUS Wi-Fi potrafi obsłużyć również nowy standard bezprzewodowych sieci lokalnych IEEE 802.11g. (Karta WiFi-b™ z programowym AP musi zostać dokupiona osobno) jesli w laptopie też nie masz wifi to sobie daruj i zrób na BT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 cytat ze strony na którą sie powołujesz... Port rozszerzeń ASUS Wi-Fi Slot ASUS WiFi został przygotowany specjalnie do zastosowania karty rozszerzeń ASUS Wireless LAN (n.p. WiFi-b™), która pozwala na stworzenie otoczenia dla domowej sieci bezprzewodowej. Do karty ASUS WiFi-b™ dodawane jest oprogramowanie Software AP (Software Access Point – programowy, bezprzewodowy punkt dostępu), co pozwala na zaoszczędzenie sporej sumy pieniędzy, gdyż nie jest wymagany zakup sprzętowego punktu dostępu. Dodatkowo, nabywca otrzymuje przyjazne użytkownikowi programy i aplikacje, które pozwalają na szybkie podłączenie komputerów przenośnych, PDA i innych peryferiów standardu Wi-Fi. Port rozszerzeń ASUS Wi-Fi potrafi obsłużyć również nowy standard bezprzewodowych sieci lokalnych IEEE 802.11g. (Karta WiFi-b™ z programowym AP musi zostać dokupiona osobno) jesli w laptopie też nie masz wifi to sobie daruj i zrób na BT... 1451375[/snapback] problem sam sie rozwial do laptopa [gateway] dosatlem ladna AP na usb ktory pracuje rowiem jako hub [ma 4 porty i Wf-fi. W tsanach to jednak maja wysoki standart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...