Skocz do zawartości
theessence

Audio Drivers Problem

Rekomendowane odpowiedzi

mam spory problem z uruchomieniem dzwieku na win xp. mam karte zintegrowana na plycie glownej i chodzi o to, ze zadne z dotychczasowych sterow nie moga jej obsluzyc. wczesniej zeby byl dzwiek musialem za kazdym restartem kompa ponownie instalowac drivery. teraz, po niedawnym formacie c: i zainstalowaniu systemu sytuacja zmienila sie na gorsze-sterowniki wogole nie dzialaja. zna ktos lekarstwo na taki stan rzeczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to chodzi ze nie jestem pewny co na tej plycie siedzi. mysle ze jest to karta c-media, poniewaz za czasow gdy mialem win98 taka wlasnie karte pokazywal mi menedzer urzadzen. sciagnalem i instalowalem juz chyba wszytskie mozliwe stery do c-media i dalej nic. pomocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij sobie sterowniki stad:

http://www.cmedia.com.tw/download/OS_e-cmi8738_index.htm

Zainstaluj i zobacz czy cos sie zmieni, do tego sprawdz czy dzwiek nie jest wyciszony oraz czy glosniki sa podlaczone do dobrego wyjscia.

Moze tez byc tak, ze karta jest uszkodzona w takim wypadku kup sobie jakas za 10zł czy ile tam na allegro kosztuja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj stery z CD do plyty glownej. Najpierw przez exeka a potem przez Zmien sterownik. Przynajmniej w 1 z przypadkow powinno dzialac OK. Mialem to samo z moja karta - wrzucilem nowe sterowniki i niby w menadzerze ok, ale cisza caly czas. Potem oryginalne stery z CD i nagle wszystko gra (doslownie) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi