theessence Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 mam spory problem z uruchomieniem dzwieku na win xp. mam karte zintegrowana na plycie glownej i chodzi o to, ze zadne z dotychczasowych sterow nie moga jej obsluzyc. wczesniej zeby byl dzwiek musialem za kazdym restartem kompa ponownie instalowac drivery. teraz, po niedawnym formacie c: i zainstalowaniu systemu sytuacja zmienila sie na gorsze-sterowniki wogole nie dzialaja. zna ktos lekarstwo na taki stan rzeczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Skad masz sterowniki? Ze strony producenta plyty? Ze strony producenta kodeka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theessence Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 o to chodzi ze nie jestem pewny co na tej plycie siedzi. mysle ze jest to karta c-media, poniewaz za czasow gdy mialem win98 taka wlasnie karte pokazywal mi menedzer urzadzen. sciagnalem i instalowalem juz chyba wszytskie mozliwe stery do c-media i dalej nic. pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 No to moze podaj jaka masz plyte glowna albo uzyj Everest: http://www.lavalys.com/products/overview.p...ang=en&pageid=1 Ktory powinien podac typ karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theessence Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 wiem juz, ze moja karta to CMI8738 PCI 3D Audio Chip. sterowniki, ktore mam aktualnie zainstalowane wygladaja na poprawne a jednak dzwieku nadal nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Sciagnij sobie sterowniki stad: http://www.cmedia.com.tw/download/OS_e-cmi8738_index.htm Zainstaluj i zobacz czy cos sie zmieni, do tego sprawdz czy dzwiek nie jest wyciszony oraz czy glosniki sa podlaczone do dobrego wyjscia. Moze tez byc tak, ze karta jest uszkodzona w takim wypadku kup sobie jakas za 10zł czy ile tam na allegro kosztuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Zainstaluj stery z CD do plyty glownej. Najpierw przez exeka a potem przez Zmien sterownik. Przynajmniej w 1 z przypadkow powinno dzialac OK. Mialem to samo z moja karta - wrzucilem nowe sterowniki i niby w menadzerze ok, ale cisza caly czas. Potem oryginalne stery z CD i nagle wszystko gra (doslownie) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...