Skocz do zawartości
Gość MD0

Klej Termoprzewodzący I Gf2pro Vmod

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to, że zrobiłem VModa GF2pro@Quadro2pro(hard), założyłem radiatory(na GPU od starego pentiuma z went. a na ramy pociąłem jakiegoś;]) Ale chociaż karta po podkrecaniu nie pokazuje już artefaktów to po jakiejs minucie wiesza się komp i praktycznie moge ją podkrecić tak samo(albo i gorzej:o) jak przed Vmodem. Zaznaczam ze karta jest z zewnątrz bardzo dobrze chłodzona, radiatory przy włączonych wentach nie grzeją się zbytnio. Dlatego podejżewam, że to wina kleju termoprzewodzącego(thermopox 85CT) który zbyt słabo przewodzi ciepło z chipów do radiatorów

Jaką powinien mieć przewodność termiczną klej termoprzewodzący i czy 7W/mK wydaje się wam odpowiednią przewodnością na GPU i ramy GF2pro po Vmodzie, skoro Artic Silver 5 ma 350W/mK. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi i sugestie. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydaje mi sie, ponieważ karta rzeczywiscie da sie podkrecic bez artefaktów(np.Gpu 200@280) ale wczesniej czy pózniej sie wiesza(zazwyczaj wczesniej;)) Ale kiedy jest już podkrecona i wlacze jakas gre to kiedy sie wiesza radiatory sa chlodne :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...