Gość MD0 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Chodzi o to, że zrobiłem VModa GF2pro@Quadro2pro(hard), założyłem radiatory(na GPU od starego pentiuma z went. a na ramy pociąłem jakiegoś;]) Ale chociaż karta po podkrecaniu nie pokazuje już artefaktów to po jakiejs minucie wiesza się komp i praktycznie moge ją podkrecić tak samo(albo i gorzej:o) jak przed Vmodem. Zaznaczam ze karta jest z zewnątrz bardzo dobrze chłodzona, radiatory przy włączonych wentach nie grzeją się zbytnio. Dlatego podejżewam, że to wina kleju termoprzewodzącego(thermopox 85CT) który zbyt słabo przewodzi ciepło z chipów do radiatorów Jaką powinien mieć przewodność termiczną klej termoprzewodzący i czy 7W/mK wydaje się wam odpowiednią przewodnością na GPU i ramy GF2pro po Vmodzie, skoro Artic Silver 5 ma 350W/mK. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi i sugestie. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Moze cos podczas modowania nie poszlo tak jak powinno i to przez to? Mysle, ze ten Thermopox powinien wystarczyc.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Nie wydaje mi sie, ponieważ karta rzeczywiscie da sie podkrecic bez artefaktów(np.Gpu 200@280) ale wczesniej czy pózniej sie wiesza(zazwyczaj wczesniej;)) Ale kiedy jest już podkrecona i wlacze jakas gre to kiedy sie wiesza radiatory sa chlodne :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...