Skocz do zawartości
guru

Co Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

x800xl jest tańszy, w większości przypadków szybszy i ma większą jakość obraz. też myślałem kiedyś o 6800gt, ale jednak po zapoznaniu się z testami i opiniami wybrałem radeona i niedługo go kupię. wybierz x800xl, chyba że jesteś zagorzałym fanem dooma lll :] http://pclab.pl/art13748.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co oznacza "większa" jakość obrazu...?

Bo jeśli chciałeś nam przekazać, że na gf6800 jakość wyświetlanej grafiki 3D jest gorsza niż na x800, to brednie pociskasz. Jedną taką kartę posiadam, drugą widziałem dokładnie w akcji i obraz jest niemal identyczny.

Czerpiąc swoją wiedzę li tylko od Pilarczyka daleko nie zajedziesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowalem sie na x800xl tylko nie wiem jaka firme wybrac , mysle o jakiejs najtanszej czy to ma duze znaczenie ? nie obchodzi mnie 10 dodatkowych plyt w pudelku ani nic z tych rzeczy sama karta musi byc kozacka i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co oznacza "większa" jakość obrazu...?

Bo jeśli chciałeś nam przekazać, że na gf6800 jakość wyświetlanej grafiki 3D jest gorsza niż na x800, to brednie pociskasz. Jedną taką kartę posiadam, drugą widziałem dokładnie w akcji i obraz jest niemal identyczny.

Czerpiąc swoją wiedzę li tylko od Pilarczyka daleko nie zajedziesz...

1455299[/snapback]

"Większa", czyli "lepsza", ale powinno się mówić "większa", tak samo jak nie powinno się mówić "to kosztuje drożej", tylko "to kosztuje więcej". Rozumiesz?

A jeśli chodzi o ową jakość, to radeon x800xl wykorzystuje technologię 3Dc, która daje bardzo dobry i bogaty w szczegóły obraz! jeśli o tym nie słyszałeś, to zobacz http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/r420_11.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli chodzi o ową jakość,  to radeon x800xl wykorzystuje technologię 3Dc, która daje bardzo dobry i bogaty w szczegóły obraz! jeśli o tym nie słyszałeś, to zobacz

yhmmm...ekstra...a teraz wymien chociaz jedna gre w ktorej zastosowano ten "bajerek" i jest to widoczne w jakosci generowanej grafiki...jedna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ epicurus- panie niespełniony polonista, cóż to za bzdury pociskasz? Żyję już lat paredziesiąt na tym świecie i jeszcze nikt mi o "większej" jakości nie wspominał. Ba, napiszę więcej- w żadnej z książek/ magazynów (nie li tylko o tematyce pc) nie spotkałem się z takim potworkiem słownym.

Proszę też byś nie wypowiadał się na tematy, w których jesteś pewnie tylko teoretykiem (którego x800 posiadasz...?)- argument z tym 3Dc jest kompletnie chybiony. Odkąd mam x800xt (a trochę wody w Wiśle już od daty zakupu upłynęło) nie spotkałem się z jakąkolwiek grą, która by 3Dc wspierała.

@ Shog

Wpisz w pasku przeglądarki magicze literki: "twojepc.pl"- będziesz zdziwiony ile to Kris napisał już do bólu obiektywnych testów porównawczych w/w vga.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem PcLab, Tweak, Benchmark lub inny serwis powinien zrobić obiektywny test porównawczy obu tych kart (6800GT i X800XL), rozwiało by to mnóstwo wątpliwości! B)

1459113[/snapback]

dawno taki test chłopie na twoimpc lezy

szukanie nie boli jak i pomyslunek od czasu do czasu nie zaszkodzi (50 testów bys sobie wygooglał zanim napisałbys te 2 zdania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

która daje bardzo dobry i bogaty w szczegóły obraz! jeśli o tym nie słyszałeś, to zobacz 1459001[/snapback]

bzdura

mam teraz obie te karty "na stanie domowym" (x800xl i 68gt) i zadnych różnic w wyświetlanym obrazie nie ma ( na obu jest doskonały )

na przyszłośc nie doradzaj zakupów bądź porad w dokonywaniu wyborów rzeczy o których jeszcze nie masz pojęcia i które tylko na www widziałes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo lubię te wasze potyczki typu ati lepsze bo ma uhc cośtam a nvidia bo ma coś innego.Pamiętam do dziś wypowiedz posiadacza 9600 który pisał że to super karta że nfs2 śmiga na full co jest kompletną bzdurą.Miałem mnóstwo kart tak ati jak i nvidi na dzien dzisiejszy uważam karty nvidi za ciekawszą ofertę,większość gier jest pisane z myślą o tych kartach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem 6800GT ale tylko dlatego że nie miałem tych kolejnych 200zl do dolożenia na X800XL . Pewnie ! Jeśli byłaby taka możliwość to kupilbym XL - bo glownie w cs:s gram obecnie . Ale wyszło jak wyszło i myśle ze bede zadowolony :] Swoją drogą to do autora tematu : co byś nie wybrał to też będziesz szczęśliwy .

PS. mój pierwszy post z ogonkami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre GT nie jest złe (szczególnie jak się podkręci do ultry) choć głośne... Dla mnie te karciochy (xl/ gt) też są równorzędne, kwestia preferencji/ szansy na okazyjny zakup etc.

PS.

Też niedawno wprowadziłem ogonki do swoich wypowiedzi- musiałem bo już w robocie pisałem bez tych znaczków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc,mam wlasnie taki problem jak w temacie postu,prosilbym najlepiej o linki z testami w grach i wlasne spostrzezenia...pozdrawiam

1450875[/snapback]

powiem ci co ja qpilem :) mialem ten sam problem ale ... :wink:

zdecydowalem sie na ASUSA .. 6800le oczywiscie .. podkrecone od razu i dziala bez zadnych artow 16 potokow i 6 verteksow .. i go bede krecil na 6800 ultra

powiem tyle ze koles ktory mial go przedemna wydusil z niego ok 13000 pts w 3dmarku 2003 ...

ej :D jak sie dodaje zdjecia to bym wam pokazal :)

he he .. juz wam nie pokaze .. asus dead ... ale bedzie nowa ,,tylko chcialem naprawic ta usterke .. ..szkoda karty wywalac odblokowywala sie reszta potokow 16 i 6 vertxow

Edytowane przez OC_CZAP3LO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość bachus81

@silver syf to Ty masz w głowie koleś

x800 jest ciut lepszy od GF 6800 na PCIE, ale nazywanie serii GF 68xx jako syf to już brednie i duża przesada

ja jakbym mial teraz kupować to wybralbym HIS x800 ICE-@ lub Sapphire x800XL@XT (chlodzenie Zelman)

GF 6800GT jest bardzo dobry, ale jego cena jest zbyt wysoka :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi