Skocz do zawartości
byczyptak

Udostępnienie Dsl 256k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Podpiełem sobie wczoraj DSL256 i chciałem go podzilić na 2 kompy (wczesniej mialem wdzwanieany dostęp (CDI) i nie było problemu). Teraz przydzilony został mi jeden adres IP i moje pytanie brzmi jak udostępnić internet na drugiego kompa. Wcześniej łączyłem sie przez modem na USB, teraz mam zakonczenie sieciowe DSL i do niego podpinam sie moją siecówka.

Dziś kupuję drugoą sieciówke do mojego kompa, bo pewnie jest niezbędna, tylko teraz pytanie jak udostępnic taki połączenie sieciowe, aby net był na dwóch kompach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zrobilem tak jak napisałes, utworzylo sie polaczenie przez komputer na którym jest DSL, dziala GG, ale IE nie chce wyswietlac stron, jutro zainstaluje Finefox'a i zobacze jak bedzie chodzic. Aha jeszcze jedno, problem mam z sama siecią - komputer na ktorym mam DSL widzi kompa ktory odbiera neta ode mnie (pinguje sie z nim), ale komp który neta bierze nie pinguje sie z kompem na którym jest DSL. Kombinowlem juz z konfiguracją firewala, ale nie dało to więkrzych rezultatów. co moze byc jeszcze przyczyną..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wylaczales calkowicie firewalla (na obu kompach) zeby sprawdzic polaczenia?

jezeli gg dziala to dlaczego www ma nie dzialac?

a co do otoczenia sieciowego... masz ustawione takie same grupy robocze? na pewno nic nie namieszales z firewallem?

a tak dodatkowo... ostatnio dosyc dlugo nie moglem sobie dac rady z ustawieniem polaczen... okazalo sie, ze jedna z sieciowek jest uszkozdzona... chociaz w systemie byla wykrywana poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okej... wiesz co źle zrobiłem.. :-) nie wpisałem adresów DNS na kompi ktory brał neta ode mnie... teraz juz IE chodzi. A to że komp tamten nie widział mojego to dlatego że mój firewal go blokował... teraz już jest OK... dzięki za pomoc... pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi