specialagent Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Witam wszystkich, mam nadzieje, ze mi pomozecie ;) Planuje zakup laptopa na terenie USA na kwote do 1700$. Co byscie mi polecali? Ja postanowilem wybrac model z serii FS firmy SONY. Problem w tym, ze nie wiem, jaki wybrac LCD. Ostatnio spotkalem sie z modelami z podwyzszona rozdzielczoscia, bodajze 1400x900. Czy bardzo odczuwalna jest roznica pomiedzy takim LCD, a np. wybranym przeze mnie(on chyba pracuje w nizszej rozdzielczosci)? Z gory dzieki za pomoc!! Oto dane zlozonego przeze mnie sprzetu: Sony VGN-FS690 $1755.00 (byloby taniej, ale bralem 3 lata gwarancji ^-^ ) Jego konfiguracja: LCD Display 15.4" WXGA TFT with XBRITE Technology Wireless Lan Wireless LAN (802.11 a\b\g) Graphics Card m NVIDIA GeForce Go 6200 with TurboCache Processor Intel Pentium M Processor 740 (1.73 GHz) Operating System more info Microsoft Windows XP Home Edition Optical Drive more info DVD+R Double Layer DVD+-RW Drive Memory more info 512MB DDR-SDRAM (DDR333, 512 MBx1) Hard Drive more info 80 GB Hard Disk Drive Pre-Installed Office Software more info Microsoft Works 8.0 with Office 2003 Student Teacher Trial Edition VAIO Creation Suite VIDEO Software more info Video Standard - Includes DVgate Plus and VAIO Media VAIO Creation Suite PHOTO Software more info Photo Standard - Includes PictureGear Studio, VAIO Media and Adobe Photoshop Elements LE VAIO Creation Suite MUSIC Software more info Music Standard - Includes SonicStage and VAIO Media Battery more info Standard Lithium-Ion Battery (BPS2A) Service more info No VAIO Overseas Service Extended Service Plans more info 3 Year Onsite Service Plan for FS Notebooks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=133477 nie mam sily pisac o tym n-ty raz - nastepnym razem zadaj sobie troche trudu bo watek o tym jest tylko ciut nizej. a do dyskusji o lapkach sa osobne watki (w tym jeden przyklejony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudior Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Planuje zakup laptopa na terenie USA na kwote do 1700$. Co byscie mi polecali? Ja postanowilem wybrac model z serii FS firmy SONY. 1451058[/snapback] Jest oddzielny wątek do takich pytań!!!!!!!!! :mur: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=117595 Za 1700$ kupisz w USA taki sprzęt że hohohhoho...... :) Ja bym Ci polecił Della (niektórzy uwazają, że ich matryce są lepsze nawet od Sonego) oraz Toshibę z Trubite..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 O matrycach bylo tutaj -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=123018 :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauli Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 zdajesz sobie mam nadzieje sprawe, ze sony jest w komputerach NON-EXISTENT w naszje pieknej ojczyznie. chyba, ze komputera bedziesz uzywal w stanach w takiej cenie tylko i wylacznie matryce typu x-black, x-brite, tru-brite - kazda firma nazywa je inaczej, ale jakosc obrazu nieporownywalnie lepsza o zwyklych laptopowych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 W tej cenie to spokojnie kupisz Della z 17 calowym monitorkiem na centrino,GF 6800 go ultra, 1gb ramu,80 hdd. Matryca jest chyba nawet lepsza niz w sony.W delu ten monitorek nazywa sie UltraSharp™ Wide Screen. Wejdz sobie na stronke della i sam sobie dostosuj kompa.Wybierz model inspirion 9300.Jesli nie chcesz zamawiac w USA przez neta to idz do pierwszego sklepu np Best Buy i zamow u nich kompa.Jedyny problem ze musisz placic karta kredytowa. Powodzenia w wyborze. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specialagent Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 W tej cenie to spokojnie kupisz Della z 17 calowym monitorkiem na centrino,GF 6800 go ultra, 1gb ramu,80 hdd. Matryca jest chyba nawet lepsza niz w sony.W delu ten monitorek nazywa sie UltraSharp™ Wide Screen. Wejdz sobie na stronke della i sam sobie dostosuj kompa.Wybierz model inspirion 9300.Jesli nie chcesz zamawiac w USA przez neta to idz do pierwszego sklepu np Best Buy i zamow u nich kompa.Jedyny problem ze musisz placic karta kredytowa. Powodzenia w wyborze. B) 1452421[/snapback] troche przesadziles, mi wychodzi bez GF ponad 1900 z 80GB, 512MB RAM, 17'' TrueLife, nagrywarka DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 to na notebooksforum poszukaj sobie kuponow znizkowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...