Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam nadzieje, ze mi pomozecie ;) Planuje zakup laptopa na terenie USA na kwote do 1700$. Co byscie mi polecali? Ja postanowilem wybrac model z serii FS firmy SONY. Problem w tym, ze nie wiem, jaki wybrac LCD. Ostatnio spotkalem sie z modelami z podwyzszona rozdzielczoscia, bodajze 1400x900. Czy bardzo odczuwalna jest roznica pomiedzy takim LCD, a np. wybranym przeze mnie(on chyba pracuje w nizszej rozdzielczosci)? Z gory dzieki za pomoc!!

Oto dane zlozonego przeze mnie sprzetu:

Sony VGN-FS690

$1755.00 (byloby taniej, ale bralem 3 lata gwarancji ^-^ )

Jego konfiguracja:

LCD Display

15.4" WXGA TFT with XBRITE Technology

Wireless Lan

Wireless LAN (802.11 a\b\g)

Graphics Card m

NVIDIA GeForce Go 6200 with TurboCache

Processor

Intel Pentium M Processor 740 (1.73 GHz)

Operating System more info

Microsoft Windows XP Home Edition

Optical Drive more info

DVD+R Double Layer DVD+-RW Drive

Memory more info

512MB DDR-SDRAM (DDR333, 512 MBx1)

Hard Drive more info

80 GB Hard Disk Drive

Pre-Installed Office Software more info

Microsoft Works 8.0 with Office 2003 Student Teacher Trial Edition

VAIO Creation Suite VIDEO Software more info

Video Standard - Includes DVgate Plus and VAIO Media

VAIO Creation Suite PHOTO Software more info

Photo Standard - Includes PictureGear Studio, VAIO Media and Adobe Photoshop Elements LE

VAIO Creation Suite MUSIC Software more info

Music Standard - Includes SonicStage and VAIO Media

Battery more info

Standard Lithium-Ion Battery (BPS2A)

Service more info

No VAIO Overseas Service

Extended Service Plans more info

3 Year Onsite Service Plan for FS Notebooks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje zakup laptopa na terenie USA na kwote do 1700$. Co byscie mi polecali? Ja postanowilem wybrac model z serii FS firmy SONY.

1451058[/snapback]

Jest oddzielny wątek do takich pytań!!!!!!!!! :mur:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=117595

Za 1700$ kupisz w USA taki sprzęt że hohohhoho...... :) Ja bym Ci polecił Della (niektórzy uwazają, że ich matryce są lepsze nawet od Sonego) oraz Toshibę z Trubite.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdajesz sobie mam nadzieje sprawe, ze sony jest w komputerach NON-EXISTENT w naszje pieknej ojczyznie. chyba, ze komputera bedziesz uzywal w stanach

w takiej cenie tylko i wylacznie matryce typu x-black, x-brite, tru-brite - kazda firma nazywa je inaczej, ale jakosc obrazu nieporownywalnie lepsza o zwyklych laptopowych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie to spokojnie kupisz Della z 17 calowym monitorkiem na centrino,GF 6800 go ultra, 1gb ramu,80 hdd. Matryca jest chyba nawet lepsza niz w sony.W delu ten monitorek nazywa sie UltraSharp™ Wide Screen. Wejdz sobie na stronke della i sam sobie dostosuj kompa.Wybierz model inspirion 9300.Jesli nie chcesz zamawiac w USA przez neta to idz do pierwszego sklepu np Best Buy i zamow u nich kompa.Jedyny problem ze musisz placic karta kredytowa.

Powodzenia w wyborze.

B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie to spokojnie kupisz Della z 17 calowym monitorkiem na centrino,GF 6800 go ultra, 1gb ramu,80 hdd. Matryca jest chyba nawet lepsza niz w sony.W delu ten monitorek nazywa sie UltraSharp™ Wide Screen. Wejdz sobie na stronke della i sam sobie dostosuj kompa.Wybierz model inspirion 9300.Jesli nie chcesz zamawiac w USA przez neta to idz do pierwszego sklepu np Best Buy i zamow u nich kompa.Jedyny problem ze musisz placic karta kredytowa.

Powodzenia w wyborze.

B)

1452421[/snapback]

troche przesadziles, mi wychodzi bez GF ponad 1900 z 80GB, 512MB RAM, 17'' TrueLife, nagrywarka DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi