Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

elo wrescie kupilem se kompa i jak narazie jestem zadowolony mam pare drobnych pytan odnosnie tego zestawiku:

Konfiguracja

1. A643000+ ( 0451 1800@2050 - narazie i ciagle rosnie 223MHzx9 :lol: ) + AC frezer64

2. Gb k8nsc :-|

3.512 ddr kingmax mpxc22d-38kt3r-fha (ida teraz na 228MHz i 2,5-3-3-5)

wyniki z everesta:

odczyt 3505

zapis 1442

czas oczekiwania 45,7

4 sapphire radeon 9200se (standart)

wynik 3dmarka: 7398

i teraz moje pytanka:

1.ma ktos moze takie ramki bo nie wiem na ile moge je puscic max zeby sie nie zjaraly??

2. wiem ze procek jest malo oc ale to poczatek :D ale w everescie max temp do jakiej dochodze to 36* pod stresem prime95 ok 20 min

3. mam biosa standardowego czyli F1 i jest narazie ok czy jednak zmieniac go na jakiegos bardziej wydajniejszego i lepszego do oc??

4. jak oceniacie te wyniki

5. no i moze jakes propozycje co do timingow? na cl 2 nie wstaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.1 Pamięci Ci się raczej ot, tak po prostu nie "zjarają". Prędzej Ci się winda nie zbootuje, więc kręć i sprawdzaj stabilność.

ad.2 Temp. są świetne

ad.3 --- Keine Ahnung ---

ad.4 Wynik to naturlanie z 3dm2k1se? Jeśli tak, to biorąc poprawkę na Twoje vga, wynik w normie

ad.5 Timingi masz ok, pobaw się z 1T. To dużo daje na platformie z a64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku daj se spokuj z tym prockiem sprzedaj go kiepska seria i kup se veinca.

Mam mam ta sama serie co ty i mi poszedl na 2250 to jest jego max i to przy kresowym napieciu 1.625v dalej nie daje bo to juz smierc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajjjj

i tu walsnie boli!!

430W ale NONAME :/

jutro zabiore sie chyba za mierzenie napiec na plycie (ufam tylko mojemu Mastechowi :D) tylko kuzwa zas na nowo skrecac kompa :(

1452211[/snapback]

To jak już podepniesz lepszą zasiłke to sie pochwal co i czy wogóle sie cos zmieniło.Mam nadzieje że sie poprawi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi