badboy11 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 witam! na plytce mam napisane tylko "bx-440b", nie moge nigdzie znalezc informacji o tej plytce, firma to bodajze A-MAX, konkretnie chodzi mi o to czy ona obsluzy celerona coppermine'a z gory dzieki za pomoc!!!! pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) byl tak oznaczony model A-MAX, z tego co kiedys udalo mi sie wyczytac to obslugiwala ona Celerony do 700 MHz (jesli mnie pamiec nie zawodzi to Coppermine'y mialy czestotliwosci max. do 1100) Edytowane 18 Maja 2005 przez tomas13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 chipset 440BX wiec: procesory na slot1 (ew. przejscioka na na slot1 z nowszego standardu - nie pamietam jaki to było socket... chyba 370). fsb 66/100/133 (max predkowsc ograniczona przez fsb x mnoznik - najprawdopdobniej uswaiane za pomoca zworek a mobo) - mozliwe ze go obsłuży (ale nie mam 100% pewności) dodatkowo: pamiec ram: moduły nie wieksze niz 128MB (dustronne, czesto określane mianem BX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ok czyli 133 x 6 (max mnoznik) daje 800MHz ale jesli chcialbym wlozyc tam coppermine'a to musze uzyc przejsciowki slot1 - fc-pga, tak?? bo teraz mam celerona 433 mendocino i przejsciowke slot1 na pga ps mam pamiec 256mb w jednym module i dziala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 chipset 440BX wiec: procesory na slot1 (ew. przejscioka na na slot1 z nowszego standardu - nie pamietam jaki to było socket... chyba 370). fsb 66/100/133 (max predkowsc ograniczona przez fsb x mnoznik - najprawdopdobniej uswaiane za pomoca zworek a mobo) - mozliwe ze go obsłuży (ale nie mam 100% pewności) dodatkowo: pamiec ram: moduły nie wieksze niz 128MB (dustronne, czesto określane mianem BX) 1451542[/snapback] troszke sie mylisz, byly plyty z BX'em na s370 ;) chociazby ta: http://www.abit.com.tw/page/pl/motherboard...TYPE=Socket+370 aha i pamieci byly tez 256MB ;) (mam takie na serwerku) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 dzieki wielkie za sprostowanie! czegos nowego sie dowiedziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ale jak stwierdzic czy ta plytka bedzie oblugiwala celerona Coppermine'a ?? nie za bardzo mam mozliwosc pozyczenia od kogos takiego procka :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...