Skocz do zawartości
badboy11

"bx-440b" Co To Za Plyta?

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

na plytce mam napisane tylko "bx-440b", nie moge nigdzie znalezc informacji o tej plytce, firma to bodajze A-MAX, konkretnie chodzi mi o to czy ona obsluzy celerona coppermine'a

z gory dzieki za pomoc!!!!

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byl tak oznaczony model A-MAX, z tego co kiedys udalo mi sie wyczytac to obslugiwala ona Celerony do 700 MHz (jesli mnie pamiec nie zawodzi to Coppermine'y mialy czestotliwosci max. do 1100)

Edytowane przez tomas13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chipset 440BX wiec:

procesory na slot1 (ew. przejscioka na na slot1 z nowszego standardu - nie pamietam jaki to było socket... chyba 370). fsb 66/100/133 (max predkowsc ograniczona przez fsb x mnoznik - najprawdopdobniej uswaiane za pomoca zworek a mobo)

- mozliwe ze go obsłuży (ale nie mam 100% pewności)

dodatkowo:

pamiec ram: moduły nie wieksze niz 128MB (dustronne, czesto określane mianem BX)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok czyli 133 x 6 (max mnoznik) daje 800MHz

ale jesli chcialbym wlozyc tam coppermine'a to musze uzyc przejsciowki slot1 - fc-pga, tak?? bo teraz mam celerona 433 mendocino i przejsciowke slot1 na pga

ps mam pamiec 256mb w jednym module i dziala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chipset 440BX wiec:

procesory na slot1 (ew. przejscioka na na slot1 z nowszego standardu - nie pamietam jaki to było socket... chyba 370). fsb 66/100/133 (max predkowsc ograniczona przez fsb x mnoznik - najprawdopdobniej uswaiane za pomoca zworek a mobo)

- mozliwe ze go obsłuży (ale nie mam 100% pewności)

dodatkowo:

pamiec ram: moduły nie wieksze niz 128MB (dustronne, czesto określane mianem BX)

1451542[/snapback]

troszke sie mylisz, byly plyty z BX'em na s370 ;)

chociazby ta:

http://www.abit.com.tw/page/pl/motherboard...TYPE=Socket+370

aha i pamieci byly tez 256MB ;) (mam takie na serwerku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...