Skocz do zawartości
deXter89

Modernizacja ...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką płytkę Soltek SL-75DRV5-C i coś bym z nią zrobił ... Mam Athlona Xp 2000+ więc przydało by się go zmienić... Płyta ma częstotliwośc 333 i Socketa A ... Jak patrzyłem to chyba największy procesor który mi wejdzie to : AMD Sempron 3000+ bulk (Socket A) Czy on będzie działał ?? Tu jest wzmianka o tym Solteku http://tweak.pl/artykul/soltek_sl75drv5 ja mam jakąś wersję C ale to chyba to samo .. Poradzcie .. Acha i chciałbym jeszcze kupic tanią dobrą kartę co powiecie o Radeonku 9600Pro?? ten z 256 MB .. co wy na to wszystko??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym momencie moim zdaniem procesor to najlepsza część twojego kompa, więc chyba nie warto go wymieniać. Najpierw zmień grafikę (Gigabyte Radeon 9550 lub jakiś GF4Ti) Potem zmień płytkę. Jak masz kasę kup Coś na NVidia NF2 (Polecam Abit NF7) jak nie masz kasy to kup VIA KT880. Najlepiej od Epoxa. Potem Drugą kostkę 256MB (i puścić w Dual Chanel) i podkręcić procka. Jeśli jest na jądrze Thoroughbred to powinien kręcić się dość bezproblemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już to chciałbym Radeona 9600PRO czy nie jest on lepszy? i 512 RAMU :D Co do podkręcania to trochę się boje ... Moja jednostka centralna stoi w takim miejscu gdzie krążenie powietrza jest bardzo małe ( patrz zdjęcie. Z tyłu od obudowy do sciany jest 15 cm mam zdjętą jedną ściankę ) :| Zastanawiałem się nad dodatkowymi wiatraczkami w ubudowie ale to nic pwnie nie da... Może doradzicie mi coś z WC ?? jakieś niedrogie zestawy?

post-110013-1116768145_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz kase to kup plytke tak jak kolega pisal nForce2 lub VIA KT880 do tego semproca czy cos 3000+ z 512MB ramu i grafike 9600Pro albo nawet 9800Pro... jesli brak ci kasy procka i plyte zostaw, grafe wez radka 9550 i 512Ramu bo ram jest wazny... wszystko zalezy od funduszy

jesli bedziesz bral jakis mocniejszy sprzet to nie zapomnij ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> zasilacza jakiegos ale firmowego Chiftec albo cos... najmniej 360W a najlepiej 410W...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi