DaVeD Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Mam problem z moim radeonem 8500LE... Po podlaczeniu do TV przez SVHS daje sygnal... Wszystko ok pozatym, ze sygnal jest w formacie NTSC a telewizor dziala na PAL... Wedlug plikow pomocy ustawienia formatu sygnalu znajduja sie w: wlasciwosci: ekran / zaawansowane / zakladka displays / przycisk TV / zakladka format Nestety u mnie nie ma tej ostatniej zakladki... Sa trzy inne, ale na nich nie ma ustawien dotyczacych formatu sygnalu... Probowalem na roznych sterownikach i na czystym win98se... Niestety nie udalo sie... Czy ktos wie jak zmienic format sygnalu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Poszukaj zworki na grafie, albo wgraj bios z wersja pal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 to tylko moje przypuszczenia ale brak zakladki moze byc problemem "c_panel" sproboj wiec najnowsych sterownikow ale tych ktore maja w sobie odrazu dopasowany control panel. podepne sie pod topic - jednak moj problem jest troche innej natury. chce miec polaczony TV z karta w sumie na stale - ale w tej sytuacji kiedy sa spiete razem i uruchamiam komputer obraz na monitorze pokazywany jest w jakiejs niestandartowej rozdzielczosci - wszystko w malym okienku: bios, dos, ladowanie win xp. dopiero po zaladowaniu sterownikow w systemie obraz sie prostuje na caly ekran. kiedy przed startem odepne TV wszystko jest normalnie - ale przeciez nie bede robil tak za kazdym raem kiedy chce korzystac z np. dos'a. czy da sie z tym cos zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Poszukaj zworki na grafie, albo wgraj bios z wersja palZworki brak... Bios powinien obslugiwac... Wedlug instrukcji zakladka to jedyny sposob zmiany ustawien... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 musisz zainstalowac najnowszy contro panel i stery nie z płytki tylko najlepiej 9050 a wszystko znajdziesz na ati.com brak zakładki to wina c_panela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 chce miec polaczony TV z karta w sumie na stale - ale w tej sytuacji kiedy sa spiete razem i uruchamiam komputer obraz na monitorze pokazywany jest w jakiejs niestandartowej rozdzielczosci - wszystko w malym okienku: bios, dos, ladowanie win xp. dopiero po zaladowaniu sterownikow w systemie obraz sie prostuje na caly ekran. kiedy przed startem odepne TV wszystko jest normalnie - ale przeciez nie bede robil tak za kazdym raem kiedy chce korzystac z np. dos'a. czy da sie z tym cos zrobic? Jesli masz mozliwosc, to sproboj z innym monitorem, moze bedzie lepiej obslugiwal tz rozdzielczosc... Innego pomyslu na razie nie mam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 chce miec polaczony TV z karta w sumie na stale - ale w tej sytuacji kiedy sa spiete razem i uruchamiam komputer obraz na monitorze pokazywany jest w jakiejs niestandartowej rozdzielczosci - wszystko w malym okienku: bios, dos, ladowanie win xp. dopiero po zaladowaniu sterownikow w systemie obraz sie prostuje na caly ekran. kiedy przed startem odepne TV wszystko jest normalnie - ale przeciez nie bede robil tak za kazdym raem kiedy chce korzystac z np. dos'a. czy da sie z tym cos zrobic? Jesli masz mozliwosc, to sproboj z innym monitorem, moze bedzie lepiej obslugiwal tz rozdzielczosc... Innego pomyslu na razie nie mam... inny monitor nic nei da bo ja u meni mam to samo i h.j wie o co w tym chodzi a jeszcze w tej nie standardowej rozdzielczosci jest tylko 50hz jak na telewizorze przynajmniej u mnie ..tz dokładnei jest tak podpiunam tv-out właczam film i rzeby byłuy napisy divix to musze ustawic 2 ekrany jako główne i etedy na monitoprze est ta nistandardowa rodzielczosc a na tv jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Na plycie dolaczonej do mojego radka znalazlem manual, w ktorym jest napisane, ze przy europejskich telewizorach jest ustawiane odswiezanie 50Hz i takie samo jest ustawiane na monitorze. Mysle wiec, ze trzeba znalezc taki monitor, ktory dobrze dziala w 50Hz lub amerykanski telewizor :D Jakbyscie nie mieli tego manuala, to umiescilem go w necie... Mozecie go znalezc pod adresem: www.wsinf.edu.pl/~daved/R200.zip Wszystko to jest opisane w rozdziale "Using TV Out" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Ok doczytalem sie w faq-ach, ze amerykanskei wersje radeonow nie maja w biosie obslugi pala... Wiec to jednak bios... No to ja k....rwa pogadam z tymi z Actiona co to mi za amerykanske nadziewie wciskaja :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 A czy niemiecka wersja Radeona obsluguje ten sam system PAL co w Polsce ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 hmmm cos mi nie gra od czasu jak pomietam a zawsze tv-out miałem dało sie zmieniac PAL na jaki sie chce nawet były kraje podane a NTSC tez sie zawsze dało zmienic na PAL no nie wiem moze teraz tak namieszali ..dziwne ale telewizorki zawsze te starsze były na 50hz a monito jak podepniesz tv i ustawiosz na raz z tv to da sie tak ustawic aby monitor miał te 75 a tv 50 bo iwecej nei wydoli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 A czy niemiecka wersja Radeona obsluguje ten sam system PAL co w Polsce ? Hmm... Qmpel qmpla qmpla mojego qmpla sprowadza telewizorki z Niemiec i jakos dzialaja w Polsce, wiec mysle, ze radek tesh powinien, ale nie gwarantuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ok zflashowalem radka nowym biosem (co prawda data wczesniejsza) ale dziala jush na PAL... no i jest zakladka "format" w c_panel... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaVeD Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 A czy niemiecka wersja Radeona obsluguje ten sam system PAL co w Polsce ? W zakladce format mam kilkanascie rodzaji formatu PAL, wiec mysle, ze cos sie dobieze, a jak nie, to zflashuj radka... To pomoglo w moim przypadku... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...