Skocz do zawartości
bielski

Mało Miejsca ...

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam dysk 9 giga podzielony na dwie partycje (7 i 2 giga) na tej mniejszej jest cały system, a wolne miejsce to jakies 160 mega, ale nie w tym problem. Zassałem sobie z sieci R.O.S.S. Online i przy instalowaniu musi wypakowac pliki na gdzis do jakiegos katalogu (akurat mniejsza partycja) i problem w tym ze nie mam tyle wolnego miejsca i pytanie do was czy mozna jakos przestawic ten katalog zeby wypakowywal te pliki na wieksza partycje ??

z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze:

1. jest zmienna TMP oraz TEMP i on uzywa tej drugiej (a nie tej przestawionej)

2. uzywa katalogu domyslnego na sztywno - nie bardzo da sie cos zrobic..

Mozna:

1. sprobowac to rozpakowac recznie - w Total Commanderze (im nowszy tym lepiej) najezdza sie na plik instalatora (jesli jest w 1 exe) i daje Alt+F9 i rozpakuje do katalogu w drugim oknie.

2. sprawdzic co to za instalator i sprobowac zmienic domyslna sciezke przez jakies parametry w linni polecen lub plik setup.ini

Edit:

albo idz do kumpla, wlacz instalator, znajdz katalog, do ktorego sie rozpakowuje instalator i wersje rozpakowana spakuj do ZIP/RAR i przenies do siebie - tyczy sie to instalatorow, ktore maja 1 exe i instaluja sie dopiero po rozpakowaniu..

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi