nukersss Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Mam procesor Pentium IV 2800 MHz (Prescot, Socket 478, cache 1Mb). Na standardowym radiatorze z intela miałem wyskoie temperatury- 55 do 65 stopni!! Postanowiłem kupić Thermaltake Combo Cool Pipe 101, a na niego radiator także z TT UFO Twin blade fan (o przepływie powietrza 84 CFM)! Temperatury są nadal wysokie- w granicach 50-57 stopni!!! Co mam zrobić??? Pasta termoprzewodząca jest nowa i DOBRZE nałożona. Może to coś płytą(Abita IS7-E)?? Czy to mozliwe że czujniki na płycie źle pokazują??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 róznica 8 stopni w stresie i 5 w idle to zle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukersss Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 No spodziewałem się większych różnic temperatur.... W końcu to miedziany radiator z 4 Heatpipe!!! A ten wentylator tez w cale nie jest zły(84 CFM !!!). Zestaw różni się od standardowego chłodzenia Intela i miałem nadzieje że temperatura spadnie do ok 40-45 stopni!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 na taki wielki spadek temperatur niema co liczyc... a jaka posta zastowales (to co dodali do coolerka, czy szarpnoles sie na ac5 lub ocz5+ - spadek temp. o kolejne 1-2 stopnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAVX Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Mam ten sam procek i na jakimś złomie z pastą Arctic Silver 5 mam w idle 43C!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukersss Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Najpierw dałem paste Arcitc Silver 5 ale były takie same temperatury!!! A jak chciałem zdjąć proca to jakby się "przykleił"- trzymał sie mocno. ALE TO NIE BYŁ KLEJ tylko własnie Arcitc Silver 5. Nigdy się z takim czymś nie spotkałem. A tera mam założoną standardową paste i temperatury bez zmian! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 paste wymien spowrotem na AS-5 jest bardzo dobra napewno lepsza od jakiejs tam silikonowej dobrze ja nałoz na procka( jest na forum o tym) prawidłowo zainstaluj radiator , procka masz prescota a one sie grzeja mocno (tez było juz na forum) płyte masz Abita a one mierza temperature jakby to powiedziec hehe z miejsca gdzie jest najwieksza,płyty innych producentow mierza temperaturke w innym miejscu (tez było na forum)dlatego dla Abita mozna przyjac ze w porownaniu z płyta innej firmy różnica temperatur moze siegac ok 10 st.C Jak dlamnie masz spox temperaturki jak Ci to przeszkadza to kombinuj zrób przeciag w budzie itp (tez jest na forum o tym) Poczytaj również specyfikacje swojego procka zobacz jaką ma temperaturke graniczna :) hihi czy jak to sie tam zowie i takie tam bzdurki Każdy by chciał miec jak najnizsze temperatury ale na chłodzeniu powietrznym nie mozna oczekiwac zbyt wiele przy umiarkowanej ciszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 róznica 8 stopni w stresie i 5 w idle to są możliwości tego coolera nikt ci nie powiedział że abity zawyżają około 10stopni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukersss Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Wiem, o tych temperaturach czytałem(69,1C :D ) Dzięki, pocieszyłeś mnie... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 zalezy które abity, mój nie zawyża, bios mam z końcówką 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Abity wogóle nie zawyżja tylko mierzą temperature z czujnika który jest umieszczony w innym miejscu niz w płytach konkurencji ,jak dla mnie to dobrze bo mierza z miejsca gdzie jest najgoręcej (jest o tym na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 mój abit mierzy że w idle mam 35st więc chyba ma czujnik standartowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 nie no u mnie na zalmanku aktualnie krecacym sie jakies 880rmp mam od 43* do 63* (pastka oczetka) i szczerze mowiac jestem z tych temperatur bardzo zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukersss Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Próbuje zrobić przeciąg w kompie. Zamontowałem trzy wentylatorki. Jest 2 stopnie lepiej... :D . Może zadam głupie pytanie, ale się an tym nie znam- lepiej żeby z przodu wdmuchiwał powietrze, a z tyłu wydmuchiwał czy odwrotnie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 z przodu dmucha do środka, z tyłu wyciąga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukersss Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Ściągnołem nowego biosa i od razu lepiej!!! Teraz temperatura procka w idle wynos 45 st a w strenie 52. Zrobiłem też przeciąg (4 wentylatorki) i temp płyty spadła do 28 st. Jest OK! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...