Skocz do zawartości
n0rbi

Cuda Wianki Z Kingstonami 512mb Na Nf7

Rekomendowane odpowiedzi

Moj sprzet : abit nf7s d27 by trats 2t, kingston kvr400x64c3a/512 , na kosciach v58c22568045at (dwustronne) napiecie na nich caly czas 2.6v, zasilacz modecom 350gtf, pamieci siedza w srodkowym banku, chyba wiecej nie potrzebne :)

Wiec :

juz pisalem o tym, ale opisze jeszcze raz problem :)

jakos w zeszlym tygodniu zachcialo mi sie bawic fsb i sprawdzic na ile jest max stabilna

wiec ustaweilem mnoznik mozliwie w dol i doszedlem tak do fsb 215 - prime dzialal, wiec stwierdzilem ze jest ok :) (wtedy mialem bios d26 2.0.0.5 -=by Merlin=-)

w sobote mnie naszlo - i zaczalem sie bawic timingami pamieci - i doszedlem do tego, ze na 2-2-2-9 sie bootowal, wiec memtest - nie wywala bledow, wiec do windy i porobilem kilka testow, 3d mark - no i super, dziala, wchodze do worda - porobilem cos 15 minut - i zwis

reset - dalej do worda, porobilem cos - i zwis

to zaczalem sie interesowac goldmemory - i wieszal sie na 121 tescie (ale to przez zly bios)

no to jazda - zmiana biosu, bawilem sie roznymi, ale juz na timingach 2-2-2 nie chcial wstawac ... a jak juz wstal na fsb powyzej 200 to sypal bledami :/

to pomyslalem - cpc off tu jest rozwiazanie

to d27 by trats cpc off

i teraz jaja :P

rano odpalam kompa, ustawiam fsb 215 2.5-3-3-11 i odpalam goldmema, na zajecia, wracam - 7 godzin bez bledu :)

to ustawiam fsb 220 - godzina goldmema i bez bledu :D

chce wejsc do windosow - wywala mi ze nie ma pliku ntfs.sys :/

to reset - dalej to samo

fsb 215 - dalej to samo

210 - wchodzi do windy i reset

to goldmem - sypie bledami

napiecie 3.0v - sypie bledami

timingi 3-4-4-11 - sypie bledami

200 2-3-3-11 - smiga

ehhh prosze was, powiedzcie mi - gdzie tu jest jakakolwiek logika ?

czemu smigal przez 7h na 215 a teraz nawet na 210 z luznymi timingami nie chce ?

moze cos zle robie ? gdzies jest kruczek jakis ?

czy po prostu mam takie szczescie i ta plyta nie lubi zupelnie tych pamieci ? :mur:

sorka za dlugi post, ale to przerasta juz moje mozliwosci pojmowania :) chyba nikt nigdy nie zrozumie czegos tak prostego jak komputer :P :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi