n0rbi Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Moj sprzet : abit nf7s d27 by trats 2t, kingston kvr400x64c3a/512 , na kosciach v58c22568045at (dwustronne) napiecie na nich caly czas 2.6v, zasilacz modecom 350gtf, pamieci siedza w srodkowym banku, chyba wiecej nie potrzebne :) Wiec : juz pisalem o tym, ale opisze jeszcze raz problem :) jakos w zeszlym tygodniu zachcialo mi sie bawic fsb i sprawdzic na ile jest max stabilna wiec ustaweilem mnoznik mozliwie w dol i doszedlem tak do fsb 215 - prime dzialal, wiec stwierdzilem ze jest ok :) (wtedy mialem bios d26 2.0.0.5 -=by Merlin=-) w sobote mnie naszlo - i zaczalem sie bawic timingami pamieci - i doszedlem do tego, ze na 2-2-2-9 sie bootowal, wiec memtest - nie wywala bledow, wiec do windy i porobilem kilka testow, 3d mark - no i super, dziala, wchodze do worda - porobilem cos 15 minut - i zwis reset - dalej do worda, porobilem cos - i zwis to zaczalem sie interesowac goldmemory - i wieszal sie na 121 tescie (ale to przez zly bios) no to jazda - zmiana biosu, bawilem sie roznymi, ale juz na timingach 2-2-2 nie chcial wstawac ... a jak juz wstal na fsb powyzej 200 to sypal bledami :/ to pomyslalem - cpc off tu jest rozwiazanie to d27 by trats cpc off i teraz jaja :P rano odpalam kompa, ustawiam fsb 215 2.5-3-3-11 i odpalam goldmema, na zajecia, wracam - 7 godzin bez bledu :) to ustawiam fsb 220 - godzina goldmema i bez bledu :D chce wejsc do windosow - wywala mi ze nie ma pliku ntfs.sys :/ to reset - dalej to samo fsb 215 - dalej to samo 210 - wchodzi do windy i reset to goldmem - sypie bledami napiecie 3.0v - sypie bledami timingi 3-4-4-11 - sypie bledami 200 2-3-3-11 - smiga ehhh prosze was, powiedzcie mi - gdzie tu jest jakakolwiek logika ? czemu smigal przez 7h na 215 a teraz nawet na 210 z luznymi timingami nie chce ? moze cos zle robie ? gdzies jest kruczek jakis ? czy po prostu mam takie szczescie i ta plyta nie lubi zupelnie tych pamieci ? :mur: sorka za dlugi post, ale to przerasta juz moje mozliwosci pojmowania :) chyba nikt nigdy nie zrozumie czegos tak prostego jak komputer :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 sprobuj obnizyc napiecie, to nie winbondy i sie nie skaluja wraz ze wzrostem napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ryba - ale caly czas je mialem na 2.6v (realne 2.67 bo to nf7) - i nie da rady mniej obnizyc a te 3v to zeby sprawdzic czy napiecie cos da ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...