Skocz do zawartości
szeregowy

X360 Vs Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

no mój gust i to przedstawiłem w poprzednich postach.

No widocznie bardzo się oburzyłyłeś, gdyż mówisz o inteligencji, a zazwyczja ludzie wyjeżdzają z takimi tekstami jak nie mają co napisać, a chcą gościa zmieszać z błotem.

ps. widocznie ty nie jesteś jak tak piszesz

następny się zbulwersował, że obraziłem jego konsole hehhe, uważaj zeby ci pikwa nie staneła

1. "wnioskuję toz gierna ps2" nie znam tego

2. nie jestem twoim "koleszką"

3. napisałem gdzieś ze ta konsola jest dla ciot bo nie widzę, przedstawiłem tylko że większośc gier jest ciotowatych, a kto co kupi to mnie nie obchodzi, mają do tego prawo

3.

Viewtiful Joe 2, Dragon Ball Z: Budokai, Spy vs Spy, Ys: The Ark of Napishtim, Astro Boy, Monster, Hunter, Dynasty Warriors 4: Empires, Guilty Gear Isuka

Shadow Hearts: Covenant, Shining Tears, Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus, Dragon Ball Z: Budokai 3, Shaman King: Power of Spirit, Godzilla: Save the Earth, SingStar Party, Final Fantasy VII, Dirge of Cerberus, Time Crisis: Crisis Zone, Maximo vs Army of Zin, Muppet Party Cruise, DJ: Decks & FX, Suikoden 4, Samurai, Jack: The Shadow of Aku, Maximo: Ghosts to Glory, Wszystkie Final Fantasy, Front Mission 4 , Xenosaga, Parappa The Rapper 2, Kingdom Hearts, Killzone, Pro Evolution Soccer 3-4, Metal Gear Solid, Amplitude, Namco X Capcom Playtest

i to co podał KZI

I wiele innych, nie twierdze że wszystkie gry na ps2 to dno, jest naprawdę wiele gier które są b.dobre, ale i tak nie przemawia to abym kupił tą konsole a nie xboxa i to jest moje i wyłącznie moje zdanie.

Część gier które tu przedstawiłem mogą się komuś podobać ale do mnie nie trafiają heheh

The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay

Project Gotham Racing 2

Halo 2

Forza Motosport

Oddworld Stranger's Rath

Ninja Gaiden

I wiele innych przedstawiłem tylko kilka tytułów, gdyż nie mam czasu na takie wypisywanie

5. to nie jest żadna moja prowokacja Sherlocku tylko moje zdanie na temat gier na ps2, na co mam pełne prawo

ps. .:Solid_Snake:. wracaj na pclab heheheh tam cię jeszcze bardziej kochają

gier na ps2 jest ok 5000 jak piszesz solid Snake, a ile jest tych naprawdę dobrych 10, 20 bo na pewno nie więcej. reszta to jakieś wypychacze.

maniaku ps3 hehehe który uważa że tą konsolkę kupi po premierze za 1600zł.

1468805[/snapback]

Hmmm....no ja kumam że masz swój gust, spoko, ale trochę żeś pojechał :). MGS dla ciot BIG LOL :D. Zastanawiam się czy ty w ogóle w te tytuły grałeś? Sam bym w większość tych tytułów nie zagrał ale np. Killzone, MGS, Finale, Front Mission, Xenosaga, Pro Evo to tytuły które mi osobiście pasują gustem i klimatem. ktoś nie musi lubić mangi i anime, rozumiem ale to nie oznacza że ktoś kto w tego typu gry jest ciotą albo że gra jest denna! Pomyślałeś o tym? IMO obraziłeś niektórych bardziej wrażliwych. Sam kiedyś na myśl o FF myślałem że to nie dla mnie, ale ponieważ akurat kolega kupił sobie FFIX a miał FFVIII to powiedziałem mu "Ej stary, pożycz mi tego FFVIII, obczaję toto". Następnego dnia miałem płytkę nr.1 (nie zapowiadało się na to że zaliczę wszystkie) i wiesz co....przez 5 godzin siedziałem przed konsolą non stop! Tak mnie wciągneło! Od tamtego czasu zagustowałem w jRPG. Wiem że są one czasem dziecinne, ale mają jakiś niezapomniany klimat który mi akurat pasuje (nie łykam wszystkiego żeby nie było że jakiegoś gustu nie mam). Albo platformery...taki Jack and Dexter ma więcej miodu niż by się mogło wydawać. Ale to jest sprawa gustu. Masz swoje zdanie a ja swoje. Wydaje mi się jednak że gry na Xboxa pasują Ci bardziej jako "dorosłe" bo iX ma lepszą grafę przez co wszystko wygląda lepiej (bardziej rzeczywiście) niż tytuły na PS2. Halo2>Killzone.....Forza>GT....Ninja Gaiden> nie wiem co tu wstawić...Tenchu(???)....Kroniki Riddicka>brak czegoś takiego na PS2....i tak dalej i tak dalej. A swoją drogą to nie gustujesz w orintalnych klimatach a tutaj Ninja Gaiden się znalazł na liście ;).

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm....no ja kumam że masz swój gust, spoko, ale trochę żeś pojechał :). MGS dla ciot BIG LOL :D. Zastanawiam się czy ty w ogóle w te tytuły grałeś? Sam bym w większość tych tytułów nie zagrał ale np. Killzone, MGS, Finale, Front Mission, Xenosaga, Pro Evo to tytuły które mi osobiście pasują gustem i klimatem. ktoś nie musi lubić mangi i anime, rozumiem ale to nie oznacza że ktoś kto w tego typu gry  jest ciotą albo że gra jest denna! Pomyślałeś o tym? IMO obraziłeś niektórych bardziej wrażliwych. Sam kiedyś na myśl o FF myślałem że to nie dla mnie, ale ponieważ akurat kolega kupił sobie FFIX a miał FFVIII to powiedziałem mu "Ej stary, pożycz mi tego FFVIII, obczaję toto". Następnego dnia miałem płytkę nr.1 (nie zapowiadało się na to że zaliczę wszystkie) i wiesz co....przez 5 godzin siedziałem przed konsolą non stop! Tak mnie wciągneło! Od tamtego czasu zagustowałem w jRPG. Wiem że są one czasem dziecinne, ale mają jakiś niezapomniany klimat który mi akurat pasuje (nie łykam wszystkiego żeby nie było że jakiegoś gustu nie mam). Albo platformery...taki Jack and Dexter ma więcej miodu niż by się mogło wydawać. Ale to jest sprawa gustu. Masz swoje zdanie a ja swoje. Wydaje mi się jednak że gry na Xboxa pasują Ci bardziej jako "dorosłe" bo iX ma lepszą grafę przez co wszystko wygląda lepiej (bardziej rzeczywiście) niż tytuły na PS2. Halo2>Killzone.....Forza>GT....Ninja Gaiden> nie wiem co tu wstawić...Tenchu(???)....Kroniki Riddicka>brak czegoś takiego na PS2....i tak dalej i tak dalej. A swoją drogą to nie gustujesz w orintalnych klimatach a tutaj Ninja Gaiden się znalazł na liście ;).

Pozdro.

1469101[/snapback]

Część z tych gier to nie są ciotowate( coś za dużo tych ciot hehheh) tytuły, ale b.dobre gry według innych użytkowników ale mi nie pasują gdyż są dla mnie denne.

A tego posta wyżej nie doczytałeś

Przedstawiając wyżej wymienione tytuły napisałem że część jest dla ciot, a część jest denna „według mnie”, ale jest też część perełek, a zdanie reszty userów mnie w tym momencie nie obchodziło, niech sobie te gry będą dla nich "osobiście pasują gustem i klimatem" i dobrze bo jak każdy miał by takie same zdanie to byśmy zgłupieli do reszty i powyrzynali się nawzajem hehhe.

Jak obraziłem tych wrażliwszych to sorry, pease i cała reszta trzeba być twardym w tych trudnych czasach :wink:

No jak tobie się podoba FF to dobrze ale ja za h..a nie klimatuje tej gry i jej klonów, braciak lubi ja nienawidzę hehhe i dobrze mi z tym

Znalazł się Ninja Gaiden bo to z.......a gra i czekam na następcę, który zapewne ukarze się właśnie na x360

Xaon zgadzam się z tobą w części, ale zdecydowana część gier(manga) na ps2 to jak napisał KZI ludzie z ogonami, pikaczu i reszta czego nie trawie

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam kiedyś na myśl o FF myślałem że to nie dla mnie, ale ponieważ akurat kolega kupił sobie FFIX a miał FFVIII to powiedziałem mu "Ej stary, pożycz mi tego FFVIII, obczaję toto". Następnego dnia miałem płytkę nr.1 (nie zapowiadało się na to że zaliczę wszystkie) i wiesz co....przez 5 godzin siedziałem przed konsolą non stop! Tak mnie wciągneło! Od tamtego czasu zagustowałem w jRPG. Wiem że są one czasem dziecinne, ale mają jakiś niezapomniany klimat który mi akurat pasuje (nie łykam wszystkiego żeby nie było że jakiegoś gustu nie mam).

1469101[/snapback]

Tak jest bardzo często. Dużo ludzi mówi, że nie lubi jRPG, ale porostu grę ocenia po obrazkach, po często groteskowych postaciach przedstawionych na tych screenach i na tym kończy się obczajenie tytułu. Sam wiem po sobie, bo FF tez nie "lubiłem"... nie lubiłem, bo nie grałem. Jak zagrałem - polubiłem ;) A MGS? Tej grze to fabuły pozazdrości nie jeden RPG, ale to też trzeba przejść aby to wiedzieć;)

Pozdrawiam.

UPDATE

Znalazł się Ninja Gaiden bo to z.......a gra i czekam na następcę, który zapewne ukarze się właśnie na x360

1469294[/snapback]

I tu Cie zaszokuję, bo sam się nie mało zdziwiłem. NG2 ma wyjsc na PS3, nie pamietam czy exlusive. W każdy razie, jak Ci zależy to mogę poszukać linka, bo musze przypomnieć sobie gdzie go widziałem.

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu Cie zaszokuję, bo sam się nie mało zdziwiłem. NG2 ma wyjsc na PS3, nie pamietam czy exlusive. W każdy razie, jak Ci zależy to mogę poszukać linka, bo musze przypomnieć sobie gdzie go widziałem.

1469301[/snapback]

Jest tylko jeden problem: to czy NG2 wyjdzie na PS3 to niewiadomo bo jak narazie poprostu zapowiedziano ją na konsole NNG ale nie powiedziano jakie. Wątpie aby M$ oddał takiego exc. w ręce Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tego posta wyżej nie doczytałeś

Przedstawiając wyżej wymienione tytuły napisałem że część jest dla ciot, a część jest denna „według mnie”, ale jest też część perełek, a zdanie reszty userów mnie w tym momencie nie obchodziło, niech sobie te gry będą dla nich "osobiście pasują gustem i klimatem" i dobrze bo jak każdy  miał by takie same zdanie to byśmy zgłupieli do reszty i powyrzynali się nawzajem hehhe.

Jak obraziłem tych wrażliwszych to sorry, pease i cała reszta trzeba być twardym w tych trudnych czasach :wink:

No jak tobie się podoba FF to dobrze ale ja za h..a nie klimatuje tej gry i jej klonów, braciak lubi ja nienawidzę hehhe i dobrze mi z tym

Xaon zgadzam się z tobą w części, ale zdecydowana część gier(manga) na ps2 to jak napisał KZI ludzie z ogonami, pikaczu i reszta czego nie trawie

1469294[/snapback]

Dczytałem :). Ale to nie zmienia faktu że mogłeś pomyśleć wcześniej..... Ale mniejsza z tym. Co do tych gustów to masz absolutną rację! Jakby wszyscy mieli taki sam gust to by było zaje***cie nudno :). Pozdro.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Cavarr, nie dziwie się że uważa się konsole za zabawki dla dzieci, kiedy ktoś wyjeżdża z tekstami: PS3 nie kupię, bo PS2 był dla ciot, na Xbox są gry dla twardzieli i dorosłych facetów. Bardzo poważny, dojrzały i przekonujący argument. Gratuluję Panowie. Szkoda gadać.... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Cavarr, nie dziwie się że uważa się konsole za zabawki dla dzieci, kiedy ktoś wyjeżdża z tekstami: PS3 nie kupię, bo PS2 był dla ciot, na Xbox są gry dla twardzieli i dorosłych facetów. Bardzo poważny, dojrzały i przekonujący argument. Gratuluję Panowie. Szkoda gadać.... :?

1472124[/snapback]

Musze się zgodzić, że takie argumenty stosują dzieci mające ok. 5 lat (oczywiście zamast wyrazu "ciota" używają zaminników). Ale sprzeczka chyba się już skończyła. Zróbmy sobie w tym przerwe, bo i tak ktos za tydzień lub dwa znów wyskoczy z jakimś hasłem :wink: .

love'n'peace 4now :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1472124[/snapback]

Jak szkoda gadać to po co piszesz i tylko zaczynasz całą kłótnie od nowa.

po pierwsze jak pisałem większość gier na ps2 to są jakieś tam dziecinady, mangi i wypychacze jakich po prostu nie lubie, ale są też dobre tytuły w które bym chętnie zagrał, ale xbox ma ich znacznie więcej. Przeczytaj wszystko dokładnie.

Musze się zgodzić, że takie argumenty stosują dzieci mające ok. 5 lat (oczywiście zamast wyrazu "ciota" używają zaminników). Ale sprzeczka chyba się już skończyła. Zróbmy sobie w tym przerwe, bo i tak ktos za tydzień lub dwa znów wyskoczy z jakimś hasłem :wink: .

love'n'peace 4now :razz:

1472132[/snapback]

Ale przeczytałeś dokładnie wszystkie moje posty w tym temacie, w których uzasadniam że gry na ps2 jak i sama konsola nie są dla mnie. A jeśli chodzi o cioty to mi się wyrwało, ale i tak nie zmienię swojego zdania hehheheh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przeczytałeś dokładnie wszystkie moje posty w tym temacie, w których uzasadniam że gry na ps2 jak i sama konsola nie są dla mnie. A jeśli chodzi o cioty to mi się wyrwało, ale i tak nie zmienię swojego zdania hehheheh.

1472422[/snapback]

Czytałem wszystkie posty i wiem o co Ci biega. A niechce tego więcej komentować, zwłaszcza że wszystko zostało wyjaśnione. :wink:

A swoją drogą, to masz nauczkę, żeby więcej zwracać uwagi na to jak argumentujesz :razz: .

Ale dobra, tą rozprawę uwarzam za zamkniętą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą, to masz nauczkę, żeby więcej zwracać uwagi na to jak argumentujesz

1472821[/snapback]

Albo 3 razy przemyśleć jak się wyraża swoje poglady (tj jakimi słowami) niż poźniej robic OT w kilku postach tłumacząc co rzeczywiście miało sie na myśli ;)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak jak znajde czasami ciekawego newsa to będe was podburzał i zmuszał do komentowanie ;)

Hideo Kojima - PlayStation 3 niekoniecznie skazana na sukces?

Hideo Kojima, człowiek stojący na czele niedawno założonego zespołu Kojima Productions i główny odpowiedzialny za serię Metal Gear Solid, wyraził ostatnio swoje opinie na temat konsol następnej generacji. Jego zdaniem wysokie wymagania, jakie stawia Sony przed developerami, mogą okazać się dla niektórych zbyt trudne do spełnienia.

Porównując konsolę Japończyków do stworzonego przez Microsoft Xbox´a 360 stwierdził, że ten ostatni jest bardziej "przyziemny" i twórcom gier może być zwyczajnie łatwiej rozpocząć tworzenie tytułów nań przeznaczonych. Może to doprowadzić do tego, że gier na Xbox´a następnej generacji będzie początkowo po prostu więcej.

Kojima kieruje pracami nad czwartą częścią Metal Gear Solid, przeznaczoną właśnie na PlayStation 3, wydaje się więc osobą dobrze poinformowaną w kwestii wymagań stawianych developerom. Jeżeli sugerowana przez niego wizja się spełni, to Sony będzie musiało mieć w zanadrzu kilka naprawdę rewelacyjnych tytułów aby nawiązać równą walkę z Microsoftem. Wszak nie należy zapominać, że japońska konsola ukaże się na rynku mniej więcej pół roku po Xbox´ie 360, na którego już wtedy dostępne będzie sporo gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż. Ciekawi mnie jedno. Jakie wymagania stawia Sony? Do tej pory czytałem tylko, że m$ będzie stawiał wymagania jakościowe co do gier. Ale to były wymagania, do których raczej develuperzy sami staraliby się dążyć :? .

Jak jest w tym artykule, lub byś się przypadkiem natkną, to podaj, jakie to wymagania.

Osobiście mnie to nie przeraża jako tako, bo japońskie tytuły mi się bardziej podobają, ale ze sprzedażą używanej konsoli może być problem.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak jak znajde czasami ciekawego newsa to będe was podburzał i zmuszał do komentowanie ;)

(...)

Ciekawe info. Zresztą IMO przewaga X360 leży przede wszystkim w tym że wyjdzie wcześniej i tacy amerykaniey czy "japcoki" polecą do sklepu w dniu premiery....ale powiedzmy sobie szczerze, co X360 będzie miał na starcie za ciekawe support titles? Może się okazać że na te "lepsze" tytuły poczeka się kilka miechów (może nawet do premiery PS3) a wtedy to jedyną przewagą X360 bedzie to....że już jest i tyle :blink:. Oczywiście nie mówię ze tak będzie ale na dzień dzisiejszy nie ma jakichś rewelacyjnych tytułów startowych (PS3 zresztą też nie ma ;)...a grafa to nie wszystko ). Czy te gry to będą tzw. System Sellery? Jeżeli nie to PS3 nie bedzie jakoś w tej walce opóźniona (zresztą pół roku to nie jest aż tak dużo żeby Sony nie znalazło swojego miejsca). Co do łatatwości tworzenia gier na X360 to pewnie to duży plus ALE może się zdarzyć (choć nie musi oczywiście) że na X360 będzie wychodziło więcej przeciętnych gierek....choć i perełki się znajdą. Tak czy inaczej można tylko czekać na rozwój sytuacji....a raczej jej rozpoczęcia bo na razie to nic się rozwinać ne może ;). Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż. Ciekawi mnie jedno. Jakie wymagania stawia Sony? Do tej pory czytałem tylko, że m$ będzie stawiał wymagania jakościowe co do gier. Ale to były wymagania, do których raczej develuperzy sami staraliby się dążyć :? .

Jak jest w tym artykule, lub byś się przypadkiem natkną, to podaj, jakie to wymagania.

1474346[/snapback]

Myślę, że Kojima miał tu na myśli architekturę PS3 (a właściwie Cell'a), która dużo bardziej odbiega od obecnych standardów niż architektura X360, czyniąc tym samym programowanie gier dużo trudniejszym niż na wspomnianego X'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do łatatwości tworzenia gier na X360 to pewnie to duży plus ALE może się zdarzyć (choć nie musi oczywiście) że na X360 będzie wychodziło więcej przeciętnych gierek....choć i perełki się znajdą.

1474351[/snapback]

A teraz tak nie jest? Tak na X'a jak i na PS2 - mnustwo śmieci i parę perełek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że Kojima miał tu na myśli architekturę PS3 (a właściwie Cell'a), która dużo bardziej odbiega od obecnych standardów niż architektura X360, czyniąc tym samym programowanie gier dużo trudniejszym niż na wspomnianego X'a.

1474438[/snapback]

Cell jest nowym prockiem (przynajmniej w dziedzinie gier, bo poza tym słyszałem wykluczające się zdania). A więc programiści będą musieli się nauczyć go opanowywać. Ale z czasem dojdą do wprawy. Przynajmniej tak myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie te newsy trochę stronnicze, ale co tam. Teraz mówi sie przeważnie o konsolce Sony, bo wiadomo o niej mniej...

PlayStation 3 bez twardego dysku na starcie

Z informacji udzielonych przez jednego z pracowników Sony wynika, że PlayStation 3 może początkowo trafić na rynek bez dysku twardego. Wprawdzie właściciele będą mieli możliwość podłączenia takowego, ale prawdopodobne jest, że pojawi się on w sprzedaży później i niezależnie od samej konsoli.

Informacje takie pochodzą z japońskiego magazynu Famitsu, dla którego wywiadu udzielił Masayuki Chatani, odpowiedzialny w firmie Sony za sprawy związane z technologią. Powiedział on, że wprawdzie strategia nie została jeszcze ustalona, ale zasugerował, że twardy dysk może nie być częścią zestawu startowego PlayStation 3.

Wcześniej zaś firma przyznawała, że w jej nowej konsoli z całą pewnością będzie miejsce dla dysku twardego. Być może więc zdecyduje się postąpić podobnie jak w przypadku kart pamięci do PS2 i sprzedawać go oddzielnie. Poza tym Chatani powiedział, że dysk będzie przenośny, tak jak w Xbox´ie 360 (tzn. tego już nie powiedział, to wiemy sami ;)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cavarr hhahahahah jaki lol... po pierwsze to prawdziwi mezczyzni nie zamuja sie graniem w gierki O_o Na ps3 beda gry dla ciot hmm a to ciekawe, a na xboxie beda gry dla prawdziwych twardych mezczyzn? Mam nadzieje ze sobie zartujesz bo jesli piszesz na serio to...

1467756[/snapback]

te a co robia prawdziwi męzczyzni?? przeciez hobby mozna miec rozne. nie wiedzialem ze formy spedzania czasu sa wyznacznikiem prawdziwosci. dalszy komentarz zbedny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mój gust i to przedstawiłem w poprzednich postach.

No widocznie bardzo się oburzyłyłeś, gdyż mówisz o inteligencji, a zazwyczja ludzie wyjeżdzają z takimi tekstami jak nie mają co napisać, a chcą gościa zmieszać z błotem.

ps. widocznie ty nie jesteś jak tak piszesz

następny się zbulwersował, że obraziłem jego konsole hehhe, uważaj zeby ci pikwa nie staneła

1. "wnioskuję toz gierna ps2" nie znam tego

2. nie jestem twoim "koleszką"

3. napisałem gdzieś ze ta konsola jest dla ciot bo nie widzę, przedstawiłem tylko że większośc gier jest ciotowatych, a kto co kupi to mnie nie obchodzi, mają do tego prawo

3.

Viewtiful Joe 2, Dragon Ball Z: Budokai, Spy vs Spy, Ys: The Ark of Napishtim, Astro Boy, Monster, Hunter, Dynasty Warriors 4: Empires, Guilty Gear Isuka

Shadow Hearts: Covenant, Shining Tears, Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus, Dragon Ball Z: Budokai 3, Shaman King: Power of Spirit, Godzilla: Save the Earth, SingStar Party, Final Fantasy VII, Dirge of Cerberus, Time Crisis: Crisis Zone, Maximo vs Army of Zin, Muppet Party Cruise, DJ: Decks & FX, Suikoden 4, Samurai, Jack: The Shadow of Aku, Maximo: Ghosts to Glory, Wszystkie Final Fantasy, Front Mission 4 , Xenosaga, Parappa The Rapper 2, Kingdom Hearts, Killzone, Pro Evolution Soccer 3-4, Metal Gear Solid, Amplitude, Namco X Capcom Playtest

i to co podał KZI

I wiele innych, nie twierdze że wszystkie gry na ps2 to dno, jest naprawdę wiele gier które są b.dobre, ale i tak nie przemawia to abym kupił tą konsole a nie xboxa i to jest moje i wyłącznie moje zdanie.

Część gier które tu przedstawiłem mogą się komuś podobać ale do mnie nie trafiają heheh

The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay

Project Gotham Racing 2

Halo 2

Forza Motosport

Oddworld Stranger's Rath

Ninja Gaiden

I wiele innych przedstawiłem tylko kilka tytułów, gdyż nie mam czasu na takie wypisywanie

5. to nie jest żadna moja prowokacja Sherlocku tylko moje zdanie na temat gier na ps2, na co mam pełne prawo

ps. .:Solid_Snake:. wracaj na pclab heheheh tam cię jeszcze bardziej kochają

gier na ps2 jest ok 5000 jak piszesz solid Snake, a ile jest tych naprawdę dobrych 10, 20 bo na pewno nie więcej. reszta to jakieś wypychacze.

maniaku ps3 hehehe który uważa że tą konsolkę kupi po premierze za 1600zł.

1468805[/snapback]

a i owszem, masz prawo, tylko gdzie tolerancja. ja lubie mario i mam dwie dychy na karku.

{acha (hahahaha:) zeby nie bylo to lubie grac w mariana}. no i co? powiesz ze ciota jestem?, mozesz miec swoje zdanie tylko jak masz obrazac innych to zatrzymaj to dla siebie, jesli ci sie cos nie podoba to wcale nie znaczy ze to jest glupie czy dla ciot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

zle mnie zrozumiales, kazdy moze robic co chce, i jesli facet ktory ma 30 lat gra na konsoli to nie znaczy ze nie jest prawdziwym mezczyzna LOL, ale cavarr mowil ze granie na pleju jest dla ciot za to na Xboxie sa gry nie dla dzieci tylko dla doroslych (buahahah). Wiec pisal bez sensu bo i na jednej i na drugiej konsoli sa powazne tytuly jak i gry dla mlodszych, sam sobie zaprzeczal w pewnym sensie. JA NIE WCALE NIE MOWIE ZE FACET GRAJACY NA KONSOLI JEST CIOTA, wrecz przeciwnie jesli stary facet gra na konsoli i sie tego nie wstydzi to jest prawdziwszym mezczyzna niz jakis palant uwazajacych graczy za cioty :P

PS. malo referatu nie napisalem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh panowie.X . vs. PS3?

Nie chcę wchodzic w wasze wzajemne uszczypliwści,więc odnose się do konsol.

Która lepsza?Technicznie są porównywalne- z przewagą PS3.

Ściślej mówiąc ,obydwie mają KIEPSKIE,WOLNE wielordzeniowe CPU.Działy marketingu ogłaszaja wszem i wobec jakie to są cuda, i ile to TFLOP-ów mają(Xenon 1 a PS3 2).Podczas gdy w rzeczywistości te liczby odnoszą się do mocy obliczeniowej całej konsoli(GPU+CPU).A co to oznacza?NIC.Operacje zmiennoprzecinkowe (Floating Point Per Second)równie dobrze moga oznaczać dodawanie dwóch liczb(ułamków) ,a 1-2 TFLOPy to SZCZYTOWA moc obliczeniowa ,przy założeniu ,że kod programu rozłożony jest IDEALNIE na wszystkie rdzenie-przewidywanie rozgałęzień działa idealnie,nie ma żadnych błedów w pamięci podręcznej.Brzmi jak bajka.Widział ktoś kiedyś idealny kod?

Xbox360 POCZĄTKOWO bedzie wykorzystywał 1 rdzeń(jeden) mogący realizować 2 wątki,pozostałe 2 rdzenie zarezerwowane zostaną dla grafiki.Jest to dobre rozwiązanie,dzisiejsze ,a nawet przyszłe gry NIE WYMAGAJĄ wielowątkowości.Z powodzeniem wystarczyłby jeden CPU.Co do procesora Cell-tu jest jeszcze gorzej, CPU ma tylko jeden rdzeń ogólnego zastosowania(Xbox ma 3),plus kilka tzw.SPE.Problem w tym że developerzy nie mogą z nich korzystać w wielu przypadkach,nie wspominam już o tym ,że ich liczba ciągle się zmienia,miało być 8 SPE ,później okazalo się, że jednego na pewno nie da się wykorzystać,teraz znowu coś "przebąkują" że bedzie ich mniej...

Czy w takim razie konsole bedą wykorzystywać w PEŁNI wielowątkowość?Ależ oczywiście że będą ...następcy PS3 i Xbox360.

Trudności programowania-PS3 jest znacznie trudniejsza w programowaniu,ale to bedzie przeszkodą tylko na poczatku. ENGINE gry pisze się latami(2-3lata),więc na prawdziwy pokaz możliwości konsol, poczekacie jeszcze z 2 do 3 lat.Za 4-5 lat może być już naprawdę nieżle(a już szczególnie na PC z DirectX10).

Procesory graficzne-uff,tu jest już naprawdę nieźle ,obydwie wykorzystują możliwości directX9c,w zasadzie nie ma co tu pisać(bo zajeło by to kilka stron)-potężne maszynki-kto widzial np.dema techniczne nvidii np.Luna,bądź dema ATI ten już wie jaki poziom graficzny bedą prezentować nowe gry-oczywiście niekoniecznie na początku życia konsoli.

Piętą achillesową PS3 jest stosunkowo trudne(czyli drogie) programowanie, a konsola SEGA Saturn zniknęla MIĘDZY INNYMI przez to ,że developerom sprawiało wiele trudności programowanie 2 procesorow ,zamiast jednego jak w PSX one.Potencjał marketingowy Sony jest tak duży,że PS3 oczywiście nie grozi zniknięcie,ale liderem może nie zostać.

Xbox360?Ma świetne dev-kity,latwiej się programuje,lecz w dluższyma okresie czasu przewagę może uzyskać Sony.

Podsumowując-koszt przygotowania ENGINU gry jest tak duży ,że duża część tytulów na PS3/Xpudło bedzie korzystać -na licencji-z IDENTYCZNYCH silników np.Unreal Engine 3,Cry Engine 2,także szczegóły techniczne bedą mało ważne-wiekszość gier będzie wyglądać TAK SAMO na obydwu platformach.Wygra ten ,kto bedzie miał LEPSZE tytuły ,a nie lepszą konsolę/technologię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIejesteś pierwszym kto to podsumowanie napisał, ale pierwszym, który zwrócił uwagę na to, że większość gierek korzysta z jednego enginu. No i dawno nikt w tym topicu nie pisał (niemówiąc już o rozpisywaniu się).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi