tHuNaR Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Wiatm. Mam nastepujacy problem, mam monitor LG FLATRON 775FT i mam ustawiona rozdzielczosc 1024x768@85Hz (OSD pokazuje 75hz?!) , po wlaczeniu np. ut2k3 (monitor pokazuje w OSD mi 60Hz), nfshp2 (pokazuje 75Hz), nba2k3 demo (75Hz), wszystkie gry sa w takiej samej rozdzielczosci 1024x768. Przy zmianie rozdzielczosci na 1152x864 ustawiam 75Hz w zakladce monitor OSD pokazuje 60Hz i obraz mi "pulsuje".... Nie wie ktos co zrobic zeby to dzialalo normalnie?? I jeszcze jedno czy w catalystach (uzywam aktualnie Omega Plutonium XP 8.1 (6166), da sie ustawic Vsync zawsze na on?? Wie ktos co jest grane?? A i mam WinXp..... Z gory dzieki..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Sciagnij np refreshlock czy inny tego typu program i po klopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Spróbuj wyłączyć DDC w sterownikach (zakładka display, klikasz na monitor i w oknie monitor properties > use ddc information) a potem odświeżanie ustaw sobie w rage 3d tweak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Wiecie moze czy pozainstalowanu Łatki SP 1 pod Windowsa Xp znika problem odswiezania w grach?!?!!Czy nadal trzeba instalowac program do oswiezania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Tego niestety nie wiem. Wiem natomiast, ze w detonatorach juz chyba od 40.41 (oczywiscie mowa o NV) juz tego problemu nie ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Podobno znika, aletylko w D3D, w openGL wciąż to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Czy możecie mi poweidzieć jak w WIN XP PRO i na karcie ATI ustawić odświeżanie w grach np. na 100? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 RefreshLock sciagnij z www.guru3d.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ten program jest przeznaczony dla kart nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ATI Radeon RefreshFix 0.98 Beta This utility let's you set custom refresh rates for D3D and OpenGL in Windows 2000 and XP. Very useful if you don't want to play your games @ 60Hz. Tez na www.guru3d.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 refresh force (fix) lub programem rage3d tweak, w zakladce display modes - standard modes - klikasz prawym klawiszem na rozdzialce i wybierasz odswiezanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Refreszem tylko 75 Hz mogłem wykonać...i nic poza tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Rage 3d tweak - ten program jako jedyny nie kopie nic w systemie, działa w porządku ale u mnie czasami "gubi" ustawone odświeżanie w Windzie - trzeba ustawić jeszcze raz i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIP33 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 rownie dobrze mozesz skorzystac z PowerStripa!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Jak zrobić zebym w 800*600 w grach mial odswierzanie 85 herców? mam w sterownikach ustawione żeby było w 800*600 85 a w grach i tak jest 60 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 ReForce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 lub RefreshLock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 I pisz poprawnie :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Histek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) start>wyszukaj>dxdiag>więcej pomocy>zastąp> i wpisujesz np.85 hz - od dzisiaj zawsze będziesz miał 85 hz w grach :) (jeśli ci monitor na to pozwala) Edytowane 6 Lutego 2005 przez Histek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) mi w sterownikach dziala ustawienie odswiezania w jakiejs rozdzialce, nie potrzeba ma zadnego innego programu. Bawiles sie sterami? powinno dzialac Edytowane 6 Lutego 2005 przez v1ru5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cin0 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 witam ustawilem sobie NVRefresh tool'em 2.1a odświerzanie jakie chcę, ale kiedy odpalam q3 to nadal mam 60Hz, co jest nie tak? moja karta to gf2ti, monitor samsung 797DF bez NVRtool to samo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Zmien w sterach do grafy refresh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacton Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Komenda w q3 r_displayrefresh x za x wpisujesz wartosc np. 85, 100, 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...