yrek66 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 po podkręceni FSB na płyci soltek VIA KT600 o kilka MHZ{ mam karte graeiczna RADEON 9550} i włączeniu gry wyłacza sie monitor wyłącza się i dopiero restart komputra stawia komputer i monitor na nogi .Co jest tego przyczyną -czy po ustawienu wiekszego FSB trzeba jeszcze cos zmienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 moze napiecie bo twoj procek nie wytrzymuje w FAQ jak dobrze pamietam jest to opisane.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 mozemy gdybac. podaj dokladny konfig. z zasilaczem :wink: a te kilka MHz to znaczy jaka wartosc? moze pamieci synchronicznie nie wytrzymuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Podaj swój konfig - będzie nam łatwiej dumac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ta płyta to KT600C czy KT600R? Te kilka MHz to ile i na jakie FSB? Jeśli więcej niż 7% to na FSB wyższym niż 133 może być problem. Byćmoże nie wyrabiają ci pamięci. Podkręcałeś ręcznie czy RedStormem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yrek66 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 przepraszam ale jestem "zielony" juz sie poprawiam moja konfiguracja procesor Sempron 2600+ płyta główna Soltek KT600-C1L dysk twardy Maxtor 40Gb pamię 512MB TWINMOS PC3200-200mHz w jednej kości karta graficzna RADEON 9550 128/128 monitor MIRO P17F86i system XP profesional zasilaczATON EPS-350ATX wszystko pracuje na fabrycznych ustawieniach ,pobowałem przestawi FSB w biosie ze 166Mhz na 176Mhz komputer wstawał. system pracował stabilnie ale gdy urachamiałem grę po kilku chwilach wyłączał się monitor a komputer pracował.Dodam ze na starym siedmoletnim sprzęcie nowy monitor pracował normalnie.Chciałbym trochę przyśpieszy działanie całego komputera używając ustawień w BIOSIE,proszę o komentarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...