spookHOUSE Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Siema, chcialbym sie dowiedziec na ile moge sobie pozwolic z ta karta. (pasywne chlodzenie) Zamontowalem 2 wiatraki, z czego jeden bezposrednio na nia. Podkrecam Core Clock na 550 (z 500) i Memory Clock na 1250 (z 1120). W windowsie mam jakies max. 55* C, przy meczeniu kompa w grze, do mniej 70*C... bez wiatraka dochodzilo do 85*C. Chcialbym sie zapytac na ile moge sobie pozwolic i czy poza temperatura powinienem uwazac jeszcze na inne rzeczy (np. na zasilacz <podkrecam tez delikatnie athlona>) AGP mam niestety 4x, to glowna przyczyna calego krecenia. Jakies sugestie? Z gory dziekuje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Nie ma na to jakiejś 100%-owej odpowiedzi.Próbuj,próbuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spookHOUSE Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Nie ma na to jakiejś 100%-owej odpowiedzi.Próbuj,próbuj... 1452391[/snapback] W takim razie w skrocie ;-) - czy zasilacz moze nie wytrzymac jesli bede jeszcze podkrecal grafike (procesor tez)?Karta zasilana jest z zasilacza kompowego, mam 2 dyski, odpiolem jeden czytnik cd. Zasilacz 300 w, nie wiem dobrze jakiej firmy, ale to chyba od razu nie oznacza ze najgorszy na swiecie :-). I czy ktos pomysl ile mniej wiecej moze zniesc taka karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JediMasterek Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 na zasilaczu 300W??? :) nie no lol ;) karta może dużo znieść :D ale ja bym bardziej na zasilacz uważał, jeżeli oprócz karty kręcisz też procka i to na 300W zasilaczu to dobry jesteś :) kup jakiś porządny zasilacz (porządny nie musi być drogi ;) ) i wtedy myśle że mozesz jeszcze próbować coś wyciskać z niego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Dość tanio mozna kupic Huntkeya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Paweł- Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Mozesz jechać spokojnie do 600/1320 - dopiero przy takich częstotliwościach przy dobrym chłodzeniu wyskakują arty (no zalezy to od szczęscia - moze mniej moze wiecej mhz pojdzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 eee przyczyną kręcenia AGPx4?? przeciez to praktycznie nie zmienia wydajności, róznica miedzy x4 a x8 jest moze 1%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opti Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 w przeliczeniu na wynik 3D marka 03 roznica miedzy agp 4x a 8x jesli dobrze pamietam byla u mnie na poziomie 7punktow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...