Skocz do zawartości
spookHOUSE

Gv-n66t128vp Podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, chcialbym sie dowiedziec na ile moge sobie pozwolic z ta karta. (pasywne chlodzenie) Zamontowalem 2 wiatraki, z czego jeden bezposrednio na nia. Podkrecam Core Clock na 550 (z 500) i Memory Clock na 1250 (z 1120). W windowsie mam jakies max. 55* C, przy meczeniu kompa w grze, do mniej 70*C... bez wiatraka dochodzilo do 85*C. Chcialbym sie zapytac na ile moge sobie pozwolic i czy poza temperatura powinienem uwazac jeszcze na inne rzeczy (np. na zasilacz <podkrecam tez delikatnie athlona>) AGP mam niestety 4x, to glowna przyczyna calego krecenia. Jakies sugestie? Z gory dziekuje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma na to jakiejś 100%-owej odpowiedzi.Próbuj,próbuj...

1452391[/snapback]

W takim razie w skrocie ;-) - czy zasilacz moze nie wytrzymac jesli bede jeszcze podkrecal grafike (procesor tez)?Karta zasilana jest z zasilacza kompowego, mam 2 dyski, odpiolem jeden czytnik cd. Zasilacz 300 w, nie wiem dobrze jakiej firmy, ale to chyba od razu nie oznacza ze najgorszy na swiecie :-). I czy ktos pomysl ile mniej wiecej moze zniesc taka karta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zasilaczu 300W??? :)

nie no lol ;)

karta może dużo znieść :D

ale ja bym bardziej na zasilacz uważał,

jeżeli oprócz karty kręcisz też procka i to na 300W zasilaczu to dobry jesteś :)

kup jakiś porządny zasilacz (porządny nie musi być drogi ;) ) i wtedy myśle że mozesz jeszcze próbować coś wyciskać z niego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi