Skocz do zawartości
sorbo

Nowe Opcje Neostrady Oraz Spadek Cen Uslugi

Rekomendowane odpowiedzi

"Rz": TP szykuje zmiany w szerokopasmowym dostępie do Internetu

(Rzeczpospolita, tm/19.05.2005, godz. 06:37)

"Rzeczpospolita": Telekomunikacja Polska szykuje zmiany w szerokopasmowym dostępie do Internetu. Będzie zachęcać klientów do korzystania z szybszych, ale droższych opcji usługi Neostrada.

Ten szerokopasmowy dostęp do Internetu w technologii ADSL jest jedną z niewielu usług Telekomunikacji Polskiej, z której przychody firmy rosną. Leszek Paczyński, dyrektor dywizji Usługi dla Domu w Telekomunikacji Polskiej powiedział nam, że firma jest na etapie budowy masowego rynku szerokopasmowego dostępu do Internetu, a to oznacza, że ceny tych usług będą spadały - informuje gazeta.

Leszek Paczyński poinformował "Rzeczpospolitą", że TP będzie zachęcała klientów do przechodzenia na większe prędkości - podstawowym produktem szerokopasmowego dostępu do Internetu dla klientów indywidualnych jest Neostrada 512. Według dyrektora nowości można się spodziewać w ciągu najbliższych tygodni - czytamy w dzienniku.

Więcej na ten temat w dzisiejszym wydaniu "Rzeczpospolitej" w artykule "Walka o użytkowników".

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani...005051920050519

Edytowane przez sorbo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry news.

Po jego przeczytaniu nikt myślący już chyba nie ma wątpliwości że podpisanie umowy na 24 m-ce na neo po nowej cenie nie będzie najlepszym pomysłem.

Obniżanie ceny Neostrady oraz 24-miesięczny okres umowy to element starań TP o zdobycie lojalności klienta. Zbliża się bowiem moment, gdy konkurencyjni dostawcy Internetu - np. Energis Polska - będą mogli świadczyć usługi abonentom TP, korzystając z jej łączy.
...element starań o zdobycie lojalności klienta :wink: Jeżeli warunki były by korzystne, nie trzeba by stosować 2-letniej umowy żeby zdobyć tą 'lojalność'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyrektor uważa, że cena Neostrady 128 nie pokrywa kosztów wynikających ze świadczenia usługi oraz inwestycji z nią związanych.
Dziekuje Panu dyrektorowi, ze utwierdzil mnie w przekonaniu, ze dobrze zrobilem wybierajac wlasnie ten wariant uslugi :lol: (czekajac na lepsze czasy :wink: ).

Dyrektor Paczyński dostrzega, że barierą w upowszechnianiu Neostrady staje się liczba komputerów w mieszkaniach. Są one w 29 proc. domostw. Dyrektor twierdzi, że TP szuka pomysłu na zwiększenie tego wskaźnika. Jedną z możliwości jest sprzedawanie Neostrady wraz z kupowanym na dwu-, trzyletni kredyt komputerem.
Oczywiscie TPsa jako firma dbajaca o klienta wezmie odpowiedzialnosc, za dzialanie tych komputerow - ... :lol: (mam nadzieje, ze beda to jednak "terminale internetowe" w stylu "mini pc" z dedykowanym systemem np. na bazie linuksa , a nie jakies tam buraczane PCty :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje, ze beda to jednak "terminale internetowe" w stylu "mini pc" z dedykowanym systemem np. na bazie linuksa , a nie jakies tam buraczane PCty  :wink:

1453315[/snapback]

Niepoprawny optymista ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to by byla fajna zecz 2mb/s bez limitu..... wziąlbym to

1456113[/snapback]

bylo by nice :D jakos 35 GB to jak dla mnie troche malo....mam neo 640 i przekraczam troche ten limit....łącze nie dzielone....dużo slucham radia przez internet i sciagam duzo livesetow z imprez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest telekomuna, jak zwykle ściemniają. TPSA to najgorsza firma z jaką mam doczynienia w swoim życiu.

A miało być tak pięknie po sprzedaży, a jest syf :mur:

1469486[/snapback]

A ja zlego slowa o neo nie powiem,wrecz przeciwnie - dziala extra,oby tak dalej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ciekawe...też czekam bo nie wiem zbytnio co robić - pasuje zadzwonić do tepsy i im powiedzieć czy będę przedłużał umowę (z neo128 na 2MB) ale chciałbym wiedzieć czy czegoś nowego nie będzie ciekawego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ich znamy to ewentualnie będą tańsze doładowania limitów i czubówna dopowie ,że będą dostepne w co drugim spożywczaku :P :> A tak na serio to nie licze na to aby coś fajnego zrobili - to nie w ich stylu :> Jedyna rzecz jaka by mnie zadowoliła to neo 2048 no limit + umowa na 12 miechów niby nic wielkiego ale oni nawet tego nie zrobią ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pajace z Telekomuny dzwonią do mnie od 3 dni i się o net dopytują :) - niestety osoby z którą chcieli gadać nie było cały czas i dopiero dziś będzie można z nimi pogadać. Jak myślicie - dadzą się pociągnąć za język i powiedzą coś o tej "promocji" przed środą ??...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neo to najwieksze [ciach!]o jakie nam serwuje telekomuna,

-kosmiczna cena

-[ciach!]iana jakość

-śmieszne limity

dzisiaj odpalam CS:S , wchodze na serwer a tu taki lag że ogień we wsi, ping wynosił zaledwie 500-1000ms , po 3 minutach rezygnuje z gry bo normalnie nieporozumienie,

wchodze sobie na stronke www.NeoSraNaNas.pl a tam taki widok

Dołączona grafika

o dziwo wczoraj licznik pobranych danych wynosił tylko 9,5 gb

podsumowując za 30 zł neo 512 było by dobra opcją,

niech sie skończy umowo i kończe współprace ze złodziejami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozatym, że mam z [gluteus maximus] sagema, który mnie rozłącza nontoper, pozatym iż mimo zastosowania filtrów w każdym z telefonów rozłącza gdy odbieram, poza błędami 619 czy jak one sie tam zwały (ostatnio odcieli na 2h neta) to w sumie wszystko gra, czyli nie gra... [; Limity mam w tyłeczku, bo nie zassysam jak pociachany, ale ti wszystko to jeden wielki badziew...

We wrześniu też konczę umowę, tylko pod co sie tutaj podpiąć? Domek jednorodzinny, brak mozliwosci kablowek etc, miasto P-ń, chello opada, reszta niezaufana i wogole :mur: I co począć :-| ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wiekszy "problem"umowa konczy mi sie zmiesiac - pod koniec czerwca...

a net jest mi potrzebny - tylko co wybrac zamiast tego syfu jaki nam tepsa serwuje ??

czy jest szansa, ze chello wejdzie w wreszcie do poznania - tak chocby do konca wakacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

czyli (jesli dobrze zrozumialem) bede mial neta na czesc wakacji za free (a raczej za 60zl) i po 2 miechach powiem [ciach!]jcie z tym syfem :]

i przesiade sie na cos innego - moze w wakacje pojawi sie cos normalnego w poznaniu

czy dobrze zrozumialem tą ich promocje??

ze biore neogowno na 2 miechy i place 2x 29,89 zł z VAT i po tych 60 dniach moge bez problemow zrezygnowac ? (podobnie jak jakis czas temu ludzie brali neostrade na miecha za free) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi