Skocz do zawartości
/// Kaszpir ///

Hurrrra !!! Udany OC ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wczoraj wymieniłem płytę głowną z Shuttle AK35GT2 na DFI AD77Pro.

Na moim Shuttle nie chciał się zbytnio podkręcić mój AMD XP1600@2100+ (FSB333). Myslałem że winowajcą moga być także pamieci noname 256MB DDR. Przedwczoraj kupiłem jeszcze jedną pamieć 256MB 266Mhz Ram noname za 285zł i raczej byłem nastawiony na łaczenie mostków ...

Po wymianie płyty głownej na DFI postanowiłęm jeszcze raz sprawdzić czy może procek pójdzie na 333 (166) Mhz. Ku mojemu zdziwnie procek wstał (na Shuttle tez wstawał ale po kilku minutach komp się zawieszał).

Zacząęłm testowac memtestem czy moja pamiec będzie działała na 333Mhz. Okazało sie że mem test przeszedł cały test ok , bez zawieszenia i błedów. Podniecony tym postanowiłem dołożyć dodatkową zakupioną pamieć 266Mhz i tak samo ją puścić na 333Mhz. Znów memtest i to samo ...

Następnie instalka winXP i kilka godzin pracy i .... jak narazie wszystko stabilnie działa !

Temperatura na zamkniętej obudowie osiaga max 55 stopni :-)

miodzio !!!!

DFI rulez !!!!!!

Jedyna porazka jest taka że mój SB Live 5.1 chyba odmówił mi posłuszeństwa :-( Z nienacka przestał działać i zaczął wydawac nieprzyjemną woń (chyba się spalił ... po gwarancji :-((

Ciekawy jestem wiec czy miałem rację i ten Shuttle nie miał dzielnika 1/5 bo innego wytłumaczenia nie znam ...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulację. To teraz odblokuj proca i mnożnikiem w górę.

:wink:

eeeee ....

Mi tyle ile jest starczy ...

Nie mam WC tylko zwykłego taniego coolerka :-)

Nic mi więcej nie potrzeba oprócz powrotu z otchłani mojego SB Live 5.1 bo zintegorwany dźwięk mi zbytnio nie odpowiada (choć najgorszy on nie jest ale do Live mu daaaleko :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ta plyta DFI kosztuje?

I co posiada?

Ta wersja co posiadam nie kosztuje zbyt duzo < 400zł.

Posiada 6xUSB 2.0 , karta dźwiękowa AC'97 6-kanałowa ale niestety bez gameportu :-(.

Jest też wersja za około 500zł z groszem i posiada dodatkowo RAID , FireWire , S-ATA150 i kartę sieciową.

PS. Niestety mój SB Live 5.1 uległ uszkodzeniu. Niestety pech chciał że po gwarancji zachciało mu się padnąć :-(

Ehhh , a tak lubiłem tego SB Live a tu sobie tak od niechcenia padnął (a raczej spalił się wydając nieprzyjemny zapach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...