biedrek Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam chciałem się zapytać czy procesor mi się nie zjara przy (2909RPM-38*C-10% użycia coolera) a na (2033RPM-39*C-5% użycia coolera). Użyłem speedfana do zmniejszenia prędkości wiatraka na CPU(standardowa prędkość 100% coolera to coś koło 3309RPM) bo w sumie nic takiego nie robie prócz chodzenia po necie i słuchania muzy w winampie. Czy to nie za słaba prędkość coolera przy tych temperaturach? dodam, że mam boxowy cooler a procek mam AMD64 2800+. Dodam, że chodzi mi o ciszę:) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Nic się nie stanie. Tylko szkoda, że nie napisałeś co to ca cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 hmm boxowy? :D mozesz tez zdefiniowac speedfana tak ze zalacza wyzsze obroty po pewniej temperaturze. poszukaj w konwencjonalnym badz w oprogramowaniu o tym. btw ciekawy konfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Swego czasu jechalem pasuwnie na pentagramie 100 i bartonie odkreconym na 1640MHz@1.1v. Ilosc rpm nie ma nic do tego. Sprawdz jak ci skoczy temp na nizszych obrotach i sam sobie odpowiedz na pytanie czy tolerujesz taka. Ja bym nie przekraczal okolo 55c s stresie. Podczas normalnej pracy jakies 45c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...