wierch Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam! Problem jest taki ze na obrazie telewizyjnym na kazdym kanale pomimo dobrego sygnalu lataja paski (jakby zaklocenie) smieszne jest to ze przypadkiem uruchomilem instalke Norton Comander (nibieski podklad) i wtedy jest dobrze Pomyslalem ze to chodzi o obciazenie wiec uruchomilem virtualdub konwersja pliku DV do Divix i w tedy tez bylo dobrze Moze mial ktos podobny problem prosze o sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam serdecznie! Pozyczylem na szczescie tuner wymieniony w temacie. Mialem kiedys internet w AsterCity i mi kabelek zostal to pomyslalem ze se tuner podlacze... ale obraz jest tak gowniany ze nic sie nie da ogladac... Dlaczego tak jest? Okablowanie bylo robione przez ichniejszego fachowca i wyglada naprawde solidnie. Jakies pudeleczko rozgaleziajace sygnal i w ogole... moze warto tez zauwazyc ze przy jednoczesnym odbiorze na tunerze i na TV na TV jakosc sie nie zmienia - jest nadal BARDZO dobra. Jutro musze go oddac jak go nie chce, dlatego zwracam sie do Was z pytaniem - co jest? :-) Pozdrawiam, FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) Zauwazylem pewna prawidlowosc - czym mniejsza czestotliwosc danego programu tym gorszy obraz... te ostatnie programy - obraz zyleta... tych pierwszych nie da sie ogladac :/ Czy to aby nie wina tunera? Edytowane 19 Maja 2005 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 U mnie jest ok obraz z anteny żyleta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) Oprogramowanie Leadteka jest do [gluteus maximus] - u mnie przy podlaczeniu konsoli lataly mi szumy po calym ekranie (cos jakbypoziome paski z gory na dol). Dopiero skorzystanie z DScalera i wbudowanego w niego filtra do redukcji szumow rozwiazalo problem. Edytowane 19 Maja 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 U mnie jest ok obraz z anteny żyleta 1453839[/snapback] No to u mnie z kablowki jest jak pisalem... nie umiem nic z tym zrobic, wiec oddaje tuner. Przereklamowana rzecz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 a Co to jest ten DS Scaler i skad go wziac zeby sprobobowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Ja bym spread spectrum w biosie włączył. Dwa sprawdzić pamiątki :> ? dscaler taka nazwa jest polecam świetny program do karty telewizyjnej. Edytowane 21 Maja 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 spread spectrum w mojej plycie nie ma a co do pamieci to nie wiem co sprawdzac zmieniac timingi czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Memtest lub gold memory. Miałem podobnie bez obiciążenia nie szło oglądać TV a jak proc był zajęty obraz żyleta :| po zmianie pamięci efekt ustał :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Nie wiem jak tego memtest zainstalowac masz moze jakies info po polsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Tutaj masz omówioną instalacje :) http://www.memtest86.com/#install Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Pamieci jeszcze nie testowalem (nie moglem iso zrobic na plycie CD) natomiast reinstalacja windy nic nie dala zmaiana slotu tez nie pomogla Natomiast Dscaler faktycznie dziala bez zarzutu tylko pilot pewnie nie bedzie chodzil . Zastanawiam sie czy jest jakis telefon do specow Leadteka w Polsce moze oni cos poradza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 jak masz sb, to jego wina (tak jest u mnie), w celu oglądania na tunerze muszę się przełączyć na kartę pokładową,zresztą sprawdź jak działa po wyłączeniu innych urządzen w device menager Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) SB nie mam probowalem wylaczac inne komponety np USB sieciowki czy Fireware i dalej to samo sproboje wzioac kompa do kogos z inna instalacja antenowa moze to cos jest nie tak z systemem antenowym Tylko dlaczego Dscaler chodzi ladnie tego nierozumiem Odkrylem tez ze wybierajac w tym programie ustawienie "General Hardware Setup" > usage sa tam trzy mozliwosci wybor : Dscaler&Other softwares - priority given to Dscaler - Jest dobrze : Dscaler alone -best possible results - Jest wmiare : Dscaler&Other softwares - priority given to other software - paski lataja Edytowane 26 Maja 2005 przez wierch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 u mnie też dscaler działa poprawnie ,nawet na sb, to jakiś konflikt sprzętowy -bo po wyłączeniu sb problem znika,czyli tu leży przyczyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 rozumiem że pamiątki na 100% ok :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Wyglada na to ze tak! dzis sparwadzilem inne kosci i nietety dalej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Może ekranowanie zrobisz :>? zamień miejscami w pci :>? zmień wartość pci latency :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Dalej jest to samo lataja te paski po ekranie juz mi rece opadaja Dzis wymienilem Tuner w sklepie i dalej to samo moze troszke mniej na Polsacie ale reszta to tak samo Bylem u kumpla co ma dobra instalacje antenowa (kablowka) i tez to samo sie dzieje Zostaje jeszcze sprawdzenie na innym kompie Acha no zauwazylem ze na Polsacie obraz juz jest duzo lepszy Zdiagnozowalem problem Wyglada na to ze to zasilacz jest winny podlaczylem do innego kompa ze zasilaczem noname 300 wat i paski znikly !!! Ja mam Chifteca HPC 360 - 202 i wydawalo by sie ze porzadny Edytowane 2 Czerwca 2005 przez wierch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qvist Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Witam, zakupilem ostatnio tuner tv WinFast TV2000 XP Expert i bardzo sie rozczarowalem obrazem, jaki wyswietla. screen 1 screen 2 pierwszy screen to obraz z dowolnej stacji, drugi to obraz ze stacji M6, ktory odziwo jest dosc dobry, ale to chyba jeszcze nie tzw. zyleta a i tak jest tylko na jednej stacji, do tego tak miernej... sytuacja z kablami: glowny kabel jest rozdzielony na 2, jeden idzie do telewizora pierwszego drugi do rozdzielacza, z ktorego idzie do drugiego tvseta i do trzeciego... dosc zamotane, ale obraz na wszystkich 3 odbiornikach jest wzorowy. ja kabel-antene podpinam do tunera wlasnie z tego rozdzielacza (zamiast tvseta trzeciego). kumpel mi podpowiedzial, ze problemem moze byc za slaby sygnal (ktory jednak starcza na telewizorki) i zasugerowal dokupienie wzmacniacza. podpialem wzmacniacz (za 120zl) do rozdzielacza i bez zmian. to ja juz nie wiem w czym problem. dziwnym tez jest, ze na kablach mam prad (kilka razy mnie kopnelo, iskrzy sie itp.) ja w tych sprawach jestem zielony i nie wie jak dzialac. moze mialem zly wzmacniacz, moze zle go uzylem, moze synal jest dobry, a w czym innym tkwi problem. tak czy siak telewizorki ladnie wyswietlaja a tuner tv w moim kompie robi zupe z obrazu. prosze o pomoc. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez qvist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jak szukales kanalow ? ustawiles Poland D albo Poland D\K Ja taki obraz mialem jak ustawilem Poland Secam pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qvist Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Jak szukales kanalow ? ustawiles Poland D albo Poland D\K Ja taki obraz mialem jak ustawilem Poland Secam pozdro 1512591[/snapback] przy takich ustawieniach mam czernobialy kolor i sniezy jeszcze bardziej :( a jakiego softu uzywacie do tunera tv? moze to kwestia odpowiedniego oprogramowania? Edytowane 24 Czerwca 2005 przez qvist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Moze wybrales cabel zamiast antena? poprobuj z ustawieniami przy strojeniu bo te screny co zamiesciles bardzo przypominaja mi zle ustawienie jakie kiedys tez zrobilem choc nie wykluczam ze moze to byc slaby sygnaal (watpliwosci nasuwaja mi sie dlatego ze mialem podobny kolor tych zaklocen na wszystkich kanalach Nie mam juz tego tunera bo mialem z nim problemy (zaklocenia latajace paki poziome) Acha przypomnialo mi sie nie zaznaczaj czasem opcji "Adaptive Channel Scaning" Edytowane 24 Czerwca 2005 przez wierch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qvist Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Moze wybrales cabel zamiast antena? poprobuj z ustawieniami przy strojeniu bo te screny co zamiesciles bardzo przypominaja mi zle ustawienie jakie kiedys tez zrobilem choc nie wykluczam ze moze to byc slaby sygnaal (watpliwosci nasuwaja mi sie dlatego ze mialem podobny kolor tych zaklocen na wszystkich kanalach Nie mam juz tego tunera bo mialem z nim problemy (zaklocenia latajace paki poziome) Acha przypomnialo mi sie nie zaznaczaj czasem opcji "Adaptive Channel Scaning" 1512795[/snapback] po restarcie softu jednak na Poland D jest juz lepszy obraz, ale to chyba nadal nie jest zyleta? screen do tego zrzutki ekranu robi w smiesznej rozdzielczosci jak moge jeszcze polepszyc jakosc? dlaczego nie ustawiac Adaptive Channel Scaning? jak mam wyszukac kanaly? przy okazji - mam problem z dzwiekim. nie dziala regulacja dziwieku i filmy zapisuja sie bez dzwieku. moze zle podlaczylem ten kabelek? bo pewnie jest jakas roznica, czy sie podepnie zylkami do gory, czy w dol. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez qvist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jak dlugo ci szuka kanalow ? bo u mnie szukal ok 15- 20 sekund Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qvist Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jak dlugo ci szuka kanalow ? bo u mnie szukal ok 15- 20 sekund 1512856[/snapback] kilka minut. mam problem, bo ciagle gubi programy :/ w ogole nei moge rozgryzc o co w tym sofcie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Ustaw Polska D wybierz Antena nie zaznaczaj Adaptive Channel Scaning zaznacz tylko Auto Fine Tune powinno ci w parenascie sekund wykryc kanaly pozniej tylko zobacz na ktorych masz ptaszki zaznaczone i zobacz czy faktycznie jest tam program (czasem lapie kanaly z odbicia) to wszystko zrobisz to powinno hulac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qvist Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Ustaw Polska D wybierz Antena nie zaznaczaj Adaptive Channel Scaning zaznacz tylko Auto Fine Tune powinno ci w parenascie sekund wykryc kanaly pozniej tylko zobacz na ktorych masz ptaszki zaznaczone i zobacz czy faktycznie jest tam program (czasem lapie kanaly z odbicia) to wszystko zrobisz to powinno hulac 1512918[/snapback] hula w ten desen: screen1 screen2 mozna jeszcze cos zrobic, aby obraz byl lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 sytuacja z kablami: glowny kabel jest rozdzielony na 2, jeden idzie do telewizora pierwszego drugi do rozdzielacza, z ktorego idzie do drugiego tvseta i do trzeciego... dosc zamotane, ale obraz na wszystkich 3 odbiornikach jest wzorowy. ja kabel-antene podpinam do tunera wlasnie z tego rozdzielacza (zamiast tvseta trzeciego). kumpel mi podpowiedzial, ze problemem moze byc za slaby sygnal (ktory jednak starcza na telewizorki) i zasugerowal dokupienie wzmacniacza. podpialem wzmacniacz (za 120zl) do rozdzielacza i bez zmian. to ja juz nie wiem w czym problem. dziwnym tez jest, ze na kablach mam prad (kilka razy mnie kopnelo, iskrzy sie itp.) 1512108[/snapback] Któryś telewizor ma przebicie , stąd iskrzenie i pogorszenie obrazu. Nie wiem, zgaduję - równie dobrze to może być na wzmacniaczu antenowym ... albo gdziekolwiek. 1) Jakiego typu spliterów (rozdzielaczy) używasz? Są dostepne w handlu takie z separacją (odizolowane wejście od wyjścia) i trzeba użyc przynajmniej jednego takiego. 2) Masz instalację elektryczną z uziemieniem? nie chodzi o gniazda z bolcami tylko o instalacje na trzech przewodach (nowe są nawet na 4, dochodzi jeden do ochrony porażeniowej). Czasem pomaga włożenie wtyczki od zasilania TV odwrotnie ;) ale u ciebie jest za dużo mozliwości (kilka odbiorników) ... w związku z tym: 3) Odłącz telewizory i podłącz tuner bezpośrednio pod główną antenę. Jakość użytego kabla może mieć duże znaczenie ... taki po 0,65PLN/metr nie nadaje się ;) 4) ... a jak odpowiesz na te pytania to może coś wymyślę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...