Skocz do zawartości
m-c-ool

Co Sadzicie O Tej Płycie Głównej?

Rekomendowane odpowiedzi

ja szukam płyty stabilnej i trfałej nie zależy mi bardzo na o/c ale wiadomo że troche musi sie dać!! nie może mieć grafy zintegrowanej , jedynie dzwiekówke i lan !! sata nie musi byc bo itak mam dysk na ata/133 !!! :D mi sata jest ni epotrzebne !! a w żadnym wypadku niechce płytry z grafą!!!! bo te grafy są do [gluteus maximus] przynajmniej te co miałem z nimi do czynienia !! a na inne sockety niż A nie ma co nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na inne sockety niż A nie ma co nie ??

1463106[/snapback]

Nic z tego nie rozumiem :huh: mógłbyś bardziej po polsku?

A co do płyty to w takim razie prawdopodobnie każda z tych które były podane będzie Ci pasować skoro nie masz wygórowanych wymagań. Jeżeli jednak OC wchodzi w grę to daruj sobie te wszystki ECSy,PCChipsy itp, niby da się na tym kręcić ale to będzie męczarnia...

pozdr

P.S. A co do opini o konkretnych modelach to ja mogę powiedzieć tyle NF2 to bardzo dobry chipset, wydajny ale ma też swoje wady (których ja nie doświadczyłem). poprzednio miałem MSI K7N2 Delta-L i jak dla mnie to bardzo fajna płytka, w przeciwieństwie do DFI to wszystko na niej działa bez najmniejszych problemów. O płytach na KT i Sisie to muszą się inni wypowiedzieć, KT przez tego Epoxa 8KRAI chwalić nie będę...Aczkolwiek nie miałem jeszcze czasu sprawdzić tego co pisał KGB (wyłączenia AGPx8) bo nie miałem kiedy ale wcześniej też już o tym myślałem (skleroza) i zapomniałem sprawdzić (no cóż jak dla mnie to płyta która miała być bezproblemowa nie powinna mieć problemów z działaniem na nominalnych ustawieniach-szczególnie, że jakoś na płytach na NF2 te radeony działają bez problemu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zayonnc

jestes nie fair

to ze 8krai ma problemy z radeonami (nie kazda sztuka) to nie jest wina kt600 - jakos bardziej wypasiona wersja tego samego producenta ( 8kra2i/+) nie ma tych problemow - nie wspominajac juz o innych plytach na kt600

zreszta 8krai ma miec tez problemy z Hynixami D43 ,a jakos u kumla smigaja

to jednak tylko jeden niewielki problem ,wcale nie dyskwalifikujacy tej plyty ,zwlaszcza jezeli wezmiemy pod uwage cene za jaka ja sprzedawali i mozliwosci

jest taki back ze 8krai byly z dwa roznymi radiatorami (zloty i srebrny) - podobno z dwoch roznych fabryk i wlasnie jeden rodzaj sie troche sypal - ach ten Epox ,do Chin sie przeprowadzil :/

sadze ze z 8vtai wyeliminowali ta wade - w koncu to podrasowany ten sam model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi