Gość Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Witam Wczoraj mojego Duronka 1 Ghz Morgan zastąpił AMD XP1600+. Całosc chodzi na plycie MSI K7T Turbo Lomited Edition (jeszcze na KT133A), pamieci PC 133 i Radek 8500. Po pobieznych testach powalony wydajnoscia nie jestem. W 3DMarku 2001 mam skok raptem o 1000 pkt (cos koło 6500-7000 pkt). Zuwazalnie szybciej pracuja za to niektóre programy i gierki (przetestowałem FS2002 i Ghost Recon). Podejrzewam, ze teraz przyjdzie mi kupic (ale to juz w nowym roku) płyte glowną i pamiątki DDR bo te SDRAM i KT133A sa teraz waskim gardłem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 no pewnie athlon na sdramach to marnotrawstwo lepiej szybko zapuk ddrki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Potwierdzam fakt, zeSDy spowialniaja caly zestaw, u mnie jest podobnie, ale na razie nie mam zamiaru zmieniac MOBO i pamieci, jest jak jest, i tak jest niezle! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 no pewnie athlon na sdramach to marnotrawstwo lepiej szybko zapuk ddrki Poweim tak, jak na Duronku 800 przesiadłem się na ddr to była zaje**** różnica, a jak byś zrobił tak że zmieniasz proca i mobo odrazu to dopiero byś odczuł róznicę. Z drugiej strony różnica w zegarach tych procków nie jest taka wielka i możesz ją zobaczyć tylko w niektórych aplikacjach. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 ...am nie nabieraj sie! Ja na Swoim Asusie A7V133 na KT133A i 256 SDR na GF4Ti4200 miałem prawie 9000 punktów, na MSIKT3 i 256 DDR 333 mam ledwo ponad 10000. Cały zabieg zmiany płyty i DDR, dał mi 1000 punktów. Moim zdaniem, jezeli nie podkręcasz, to płyta z DDR wcale nie da Ci takiego kopa jak sie spodziewasz. Lepiej już kupic 512 SDR i porządną karte graficzną. Owszem, platforma się starzeje, ale nie tak bardzo jak sie mówi. Jeżeli zamierzasz odkrecać swojego Athlona, to oczywiscie szybkie DDR i dobra płyta, ale jeżeli wystarczy Ci praca na ustawieniach standardowych, to póki co nie warto się na siłę pchać w DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Na razie nie planuje krecenia procka. Grafe mam porządną :) Tylko logika mówi, ze jeszcze teraz za KT133A jakies grosze dostane a za powiedzmy 6 m-cy to moze byc cienko ją sprzedac. Tak wiec zobaczymy co bedzie na topie i na półkach w styczniu/lutym 2003 i sie płyte zmieni. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Hmmm... sorki że się wcinam ale nie będę zakładał osobnego tematu a chodzi mi w zasadzie o to samo: mamto co widać ale mam panięci pożyczone(poprzednie padły) i stoję przed wyborem kupna pamięci. Jak sądzicie kupić 128 DDR i AXP1600+ czy 512 SDR i AXP1700+??? Bo z testów liska wynika że na tej płycie niema różnicy. Dziękuję za poradę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Hmmm... sorki że się wcinam ale nie będę zakładał osobnego tematu a chodzi mi w zasadzie o to samo: mamto co widać ale mam panięci pożyczone(poprzednie padły) i stoję przed wyborem kupna pamięci. Jak sądzicie kupić 128 DDR i AXP1600+ czy 512 SDR i AXP1700+??? Bo z testów liska wynika że na tej płycie niema różnicy. Dziękuję za poradę. zdecydowanie 1700+ (może być też 1600+ na SDR roznica bedzie minimalna) na K7S5A roznica w szybkości miedzy SDR a DDR jest bardzo mała. Na innych płytach roznica jest wieksza (ok 15%) ale tak jak pisze Makonar, jesli KT133A chodzi OK to nie warto wymieniać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 no pewnie athlon na sdramach to marnotrawstwo lepiej szybko zapuk ddrki ja tez mam na sdr a po tescie na Kingstonach 333 mialem zaledwie 400 pkt w 3d marku wiecej ale to zawsze cos ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A jak wyląda sprawa konfliktów K7S5A+AXP+SDR? Ja mam zasilacz 300W ikomp chodzi stabilnie na CHB kiedyś ma oryginalnym biosie sie wieszal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 no pewnie athlon na sdramach to marnotrawstwo lepiej szybko zapuk ddrki ja tez mam na sdr a po tescie na Kingstonach 333 mialem zaledwie 400 pkt w 3d marku wiecej ale to zawsze cos ;)Ja jak zmienilem to dostelm 700 :0 czyli troche lepiej. Ale tego nie widac pod durniem, jakbym wlozyl XP na kt133a a potem na DDR-y to by bylo widac zaje*sta roznice. Dltaego ja najpierw pozbylem sie swojego KT133a i sdramow, a dopiero teraz zbieram na proca - wyjde chyba lepiej na tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natch Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Tydzień temu skoczyłem z KT133A na KT266 (bez A). Kupiłem ćwierć giga Kingstonów :D i zapuściłem Kompa. 22 sek: - "Oooo, jak szybko sie odpala!" 1 min: - "Oooo, jak szybko działa explodator! :lol: " 15 min (GTAIII): - "Uuuu, a tu h**nia jak była, tak i jest... :( " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Qrde kreć go na 1800MHz i masz różnice ja na tyle bez problemu kręce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...