Danb6 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam wszystkich. Mam duzy problem, otoz zakupilem ostanio nagrywarke dvd Plextora 716A dla brata. Zanim ja zawiozlem do brata sprawdzilem ja u siebie (Athlon xp 2000, MSI Kt4v, radek 9550@9600, 512ram) wypalilem kilka plytek i wszystko bylo ok. Jak ja przywiozlem bratu i wsadzilem do kompa (Barton 2600, Abit nf7-s, radek 9550@9600, 512ram) okazalo sie ze jak wlacze nero to sie pluje ze nie ma nagrywarki !!! myslalem ze to wina oprogramowania, to zainstalowalem inne (winoncd) ale bylo to samo:-( Problem polega na tym, ze Plextor jest widziany jako cd-dvdrom (plytki czyta bez zarzutu). Zrobilem na nowo system, bo to mi tylko przyszlo do glowy, ale dalej to samo! W koncu wgralem najnowszy bios 1.07 ale dalej bez zmian. Zabralem nagrywarke do 2 kolegow i u nich...dziala bez problemu. Prosze Was moze ktos mi pomoze i wyjasni co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy bo ja juz nie mam pomyslow, a wiem ze nagrywarka jest 100% sprawna (dziala na 3 roznych komputerach). Jedyne co mi przychodzi na mysl to to ze Abit moze byc walniety,ale mialem kiedys na nim nagrywarke cd i chodzila. Acha, nie jest to tez wina taśmy, bo zmienialem... Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek2000 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 hm u mnie w biosie tez widzi cd-rw i jako UDMA 33 a powinno byc 66 ale nagrywa extra wiec co se glowe zawracac...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...