SilberPunkt Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam serdecznie... Mój notek to ASUS A3531LUH... Brakuje mi w nim jednej rzeczy - klawiszy emulujących działanie scrolla z myszki... Można se oczywiście poradzić kursorami, ale trzeba umieszczać wskaźnik myszy na niezdefiniowane pola w przeglądarce... Podobno istnieje siakiś programik za pomocą którego można wydzielić z Touchpada fragment, który będzie działał jak dwa dodatkowe klawisze... Jeśli ktoś tego używa bądź gdzieś to widział będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomoc... Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 ja mam touchpada synaptics i do niego oprogramowanie. poszukaj w googlach synapticsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakath Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Alps też ma takie ustrojstwo - prawa krawędź może robić za rolke pionową, dolna za poziomą, górna za wstecz - dalej, a narożnikom można przypisać skrót do dowolnego programu. Wypas totalny - po kilkunastu dniach używania drażni mnie gładzik bez stref specjalnych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Ja mam też wydzielone strefy i "sposoby przesuwania" dla Dalej i Wstecz. Spróbuj. może zadziała --> http://h18007.www1.hp.com/support/files/hp...load/21993.html wybierz tylko jezyk Polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilberPunkt Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Dzięki sugestii Kenji'ego (Google... B) ) znalazłem opis padzika firmy Synaptics (czyli takiej jak mam w notku), który ma fabrycznie zaimplementowaną tę funkcję... Sprawdziłem u siebie i... TO DZIAŁA!!!! :lol: Działa to tak jak opisał Zakath - przesuwanie palucha po prawej krawędzi padzika powoduje przewijanie stronek... Pozostałych funkcji o których pisał Zakath nie posiadam ale to mi w zupełności wystarcza! :) Co ciekawe, jest to funkcja nie udokumentowana w instrukcji - dlatego o niej nie wiedziałem, bo się jej nie spodziewałem poprostu... czasami tylko się dziwiłem, że kursor zmieniał kształt na coś w rodzju suwaczka i dawało się przewijać stronki... Ogólnie funkcjonuje to prawie poprawnie - czasami są drobne problemy - należy trochę przemieścić kursor ale już dochodzę do wprawy... :rolleyes: Tak więc znalazłem solution mojego problemu bez dodatkowego softu... Jeśli do tej pory nie wykryliście podobnych funkcji w Waszych padzikach to radzę spróbować - satysfakcja gwarantowana! :) P.S. Dziękuję wszystkim za wszelkie sugestie... Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...