Skocz do zawartości
Dru

Czemu Windows XP = 2 GB u mnie?

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie zajmuje 550mb , jak to zrobilem ? , ano usunalem z katalogu windows wszystkie .avi .wmv.wma.wav.bmp.jpg.png .hlp  ;P , po co mi to

Ładny wynik :P Czy obrócz tych plików jeszcze coś usunąłeś/wyłączyłeś, bo ja też to wywaliłem, wyłączyłem przywracanie systemu i nie mogę zejść poniżej ~800Mb :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zajmuje 550mb , jak to zrobilem ? , ano usunalem z katalogu windows wszystkie .avi .wmv.wma.wav.bmp.jpg.png .hlp  ;P , po co mi to

Ładny wynik :P Czy obrócz tych plików jeszcze coś usunąłeś/wyłączyłeś, bo ja też to wywaliłem, wyłączyłem przywracanie systemu i nie mogę zejść poniżej ~800Mb :evil:

hmm no zobacz czy nie masz przypadkiem 200 czcionek dodatkowych ;)

albo czy temp nie ma 100mb

oprocz tego wywalilem katalog media i driver cache

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku zajmował około 1 GB jak nie mniej, a teraz aż 2GB.Dlaczego i jak go trochę posprzątać z niepotrzebnych śmieci?

1. Wywal katalog windowssystem32dllcache (350 MB wolnego)

2. Sprawdz jaki masz plik wymiany, bo winXP robi taki, ze ilosc RAMu x 2,5 = czyli u ciebie ok 640 MB, 256 ci moze wystarczy (384 MB wolnego)

3. W panelu w opcjach zasilania wylacz Hibernacje, poniewaz ona zajmuje tyle miejsca na HDD ile masz RAMu (256 MB wolnego)

Razem (optymistycznie :D ) zyskasz 990 MB + pokasuj te pliczki co wypisal pit i troszke XP odchudnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi