Dru Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Na początku zajmował około 1 GB jak nie mniej, a teraz aż 2GB.Dlaczego i jak go trochę posprzątać z niepotrzebnych śmieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 MOże masz dużą partycję , a xp domyslnie co jakiś czas robi przywracanie systemu a miejsca sobie nie żałuje. Nie wiem tylko czy stare pliczki wyrzuca bo jak zostają to może to być przyczyną. Pozdrowionka, PS Win98 de best Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Prawdą jest to co napisał Hipo, możesz to wyłączyć (przywracanie systemu) i powinno być już ok tzn. mniej i nie bedze się rozrastać (oprócz Temporary Internet Files, etc...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 u mnie zajmuje 550mb , jak to zrobilem ? , ano usunalem z katalogu windows wszystkie .avi .wmv.wma.wav.bmp.jpg.png .hlp ;P , po co mi to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 u mnie zajmuje 550mb , jak to zrobilem ? , ano usunalem z katalogu windows wszystkie .avi .wmv.wma.wav.bmp.jpg.png .hlp ;P , po co mi to Ładny wynik :P Czy obrócz tych plików jeszcze coś usunąłeś/wyłączyłeś, bo ja też to wywaliłem, wyłączyłem przywracanie systemu i nie mogę zejść poniżej ~800Mb :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 u mnie zajmuje 550mb , jak to zrobilem ? , ano usunalem z katalogu windows wszystkie .avi .wmv.wma.wav.bmp.jpg.png .hlp ;P , po co mi to Ładny wynik :P Czy obrócz tych plików jeszcze coś usunąłeś/wyłączyłeś, bo ja też to wywaliłem, wyłączyłem przywracanie systemu i nie mogę zejść poniżej ~800Mb :evil: hmm no zobacz czy nie masz przypadkiem 200 czcionek dodatkowych ;) albo czy temp nie ma 100mb oprocz tego wywalilem katalog media i driver cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 hmm no zobacz czy nie masz przypadkiem 200 czcionek dodatkowych ;) Może to faktycznie te czcionki :wink: thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 moze tez cos co sie bodajze nazywa "stare pliki programu scandisk" u mnie to zajmowalo ~600mb mozna to znalesc we wlasciwosciach dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Na początku zajmował około 1 GB jak nie mniej, a teraz aż 2GB.Dlaczego i jak go trochę posprzątać z niepotrzebnych śmieci? 1. Wywal katalog windowssystem32dllcache (350 MB wolnego) 2. Sprawdz jaki masz plik wymiany, bo winXP robi taki, ze ilosc RAMu x 2,5 = czyli u ciebie ok 640 MB, 256 ci moze wystarczy (384 MB wolnego) 3. W panelu w opcjach zasilania wylacz Hibernacje, poniewaz ona zajmuje tyle miejsca na HDD ile masz RAMu (256 MB wolnego) Razem (optymistycznie :D ) zyskasz 990 MB + pokasuj te pliczki co wypisal pit i troszke XP odchudnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 pod winem 98 tez to dziala :D odchudzil sie o 60 mb :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Prawdą jest to co napisał Hipo, możesz to wyłączyć (przywracanie systemu)o ile wiem to pliki z przywracania systemu nie sa w katalogu windows, no chyba ze gosciowi chodzi o całą partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 windowssystem32dllcache - nie moge znależć tego katalogu, nawet kiedy włączam żeby pokazał pliki ukryte i systemowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 wywal katalog HELP (chyba że potrzebujesz) da ci to ekstra około 48 mega miejsca... ...znaczy wywal z niego pliki - katalog zostaw :) a potem wywal katalogi tempa windows update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 A katalog C:WINDOWSServicePackFiles mozna wywalic?? wewnatrz jest i386 katalog prawie 280 mb.. OFC winxp sp1.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...