Skocz do zawartości
mikosz83

Problem Z Kartą Graficzną Fx5900xt

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem wszędzie mój problem, cóż nie ma nigdzie więc wklepię nowy temat.

Mój problem polega na tym że, nie nie mogę zobaczyć załadowanego Windows'a XP. Zainstalowałem programik TVTool i tam w programiku ustawiłem coś aby wogóle można było widzieć film w TV z kompa. Miałem podłączony kabel z karty graficznej do TV. Po kliknięciu na coś monitor całkowicie się wyłączył ( lampka kontrolna zamieniła sie z zielonego na pomarańczową ). Ze strachu wyjąłem kable i resetowałem kompa. Podczas ładowania systemu zaraz przed pulpitem monitor wyłacza się ale system dalej ładuje i jest OK. Nie wiem co sie dzieje z kartą graficzną, myśle że od grafiki monitor wyłacza.

Teraz obecnie siedze na starym komputerze a nowy jest obok i czeka na naprawe grafiki a monitor ten sam jak widać jest dobry i działa).

Parametry kompa:

Pentium 4 3.0 GHZ

Grafika: Nvidia GeForce FX5900XT-VTD128

Pamięc : 512 MB RAM

Windows XP Proffesional + SP2

POMOCY !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, już nie trzeba pomocy. Najszybszą odpowiedź dostałem w forumie centrumxp. Pisał gościu żebym wszedł awaryjnie F8 i wywalał TVTool oraz stery grafiki a ja zrobiłem troche inaczej. Wchodziłem na awaryjnym na przywracanie systemu do niedzieli wstecz i pomogło !!

Jak się ciesze. Przynajmniej nie musze wydawać serwisantowi za robote :D

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Spowalnia system

2. Jak jest naprawde potrzebne to nie działa

1+2=lepiej zrobić obraz systemu i go aktualizować go tak często jak trzeba.

Oczywiście trzeba mieć minimum dwie partycje.

Program musisz wybrać sam - ja używam Acronis True Image ale dobry jest też Ghost Nortona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi