maxtor Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam. Niedawno kupiłem od kumpla drukarkę Lexmark 1000 Color Jetprinter z kolorowym cartridge'em. Drukowała bez zarzutu, ale skończył się tusz. Kupiłem zestaw napełniający, napełniłem i... tu zaczyna się problem. Przy czyszczeniu dysz, zamiast niebieskiego, czerwonego i żółtego paska drukuje czerwony, żółty i zielony(a raczej turkusowy). Przy drukowaniu czarnych rzeczy(text, czarne pola) zamiast koloru czarnego mam jakiś ciemnobrązowy... prawie czarny, ale widać, że czerń to nie jest. Wydaje mi się, że przy napełnianiu przegiąłem z wlaniem żółtego i w efekcie żółty pomieszał mi się z niebieskim... Wie ktoś jak to zlikwidować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 No albo kupić nowe kartridże albo opróżnić je do końca i dobrze oczyścić i napełnić ponownie, tylko tym razem z umiarem aby znów się nie wymieszały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 No albo kupić nowe kartridże albo opróżnić je do końca i dobrze oczyścić i napełnić ponownie, tylko tym razem z umiarem aby znów się nie wymieszały. 1479604[/snapback] Dzieki romek. Zrobie jak mowisz... oproznie kartridz i napelnie jeszcze raz... A co do oczyszczania, to chyba wewnetrzny plyn do czyszczenia wystarczy. Albo wymienie gabki... Bo widzialem ze cos takiego tez mozna zrobic. Dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Moim zdaniem lepszym pomysłem będzie wymiana kartridży, suma, sumarów powinno taniej wyjść niż czyszczenie i wymiana gąbek. Kupujesz jakiś opróżniony i napełniasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 No w sumie... kartridze nie sa drogie :) Juz zamowilem :) A z tym starym moze sie kiedys pobawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Lepiej kupic nowy i zacząć od napełniania od nowa kartridża niż zabawa z zabrudzonym. Napisz później czy po napełnieniu nowych jest już wszystko OK. Może się okazać, że pierwsze kilka stron będą mieć kiepskie odwzorowania kolorów lecz później powinno być już wszystko dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...