Skocz do zawartości
maxtor

Lexmark 1000 Problem Po Napełnieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno kupiłem od kumpla drukarkę Lexmark 1000 Color Jetprinter z kolorowym cartridge'em. Drukowała bez zarzutu, ale skończył się tusz. Kupiłem zestaw napełniający, napełniłem i... tu zaczyna się problem. Przy czyszczeniu dysz, zamiast niebieskiego, czerwonego i żółtego paska drukuje czerwony, żółty i zielony(a raczej turkusowy). Przy drukowaniu czarnych rzeczy(text, czarne pola) zamiast koloru czarnego mam jakiś ciemnobrązowy... prawie czarny, ale widać, że czerń to nie jest. Wydaje mi się, że przy napełnianiu przegiąłem z wlaniem żółtego i w efekcie żółty pomieszał mi się z niebieskim... Wie ktoś jak to zlikwidować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No albo kupić nowe kartridże albo opróżnić je do końca i dobrze oczyścić i napełnić ponownie, tylko tym razem z umiarem aby znów się nie wymieszały.

1479604[/snapback]

Dzieki romek. Zrobie jak mowisz... oproznie kartridz i napelnie jeszcze raz... A co do oczyszczania, to chyba wewnetrzny plyn do czyszczenia wystarczy. Albo wymienie gabki... Bo widzialem ze cos takiego tez mozna zrobic. Dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kupic nowy i zacząć od napełniania od nowa kartridża niż zabawa z zabrudzonym.

Napisz później czy po napełnieniu nowych jest już wszystko OK.

Może się okazać, że pierwsze kilka stron będą mieć kiepskie odwzorowania kolorów lecz później powinno być już wszystko dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi