Skocz do zawartości
99tomcat

Atmany 201/202/203

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiły sie pompki atmana 201, 202, 203 . 202 wydaje sie odpowiednikiem 305 .

Jeśli ktoś wie coś więcej o tych modelach albo może ich używa w wc prosze o podzielenie sie spostrzeżeniami..

Czy pompki są głośne czy łatwo jwe uszczelnić i ogólnie jak wypadają w porównaniu z serią 300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze pokazesz gdzie są? jakis link czy cuś?

1454331[/snapback]

trzymaj

http://www.korale.pl/product_info.php/cPat...eefd271bc851abb

nie wiem czemu, ale odnosze takie wrażenie, że seria 300 była następcą tych dwu setek :)

oglądałem je w zoologicznym, to powiem cena okzyjna, nie wiem jak z głośnosci itepe ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia (IMHO ofcourse)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem 202 w lapkach przez krotka chwilke i moge powiedziec ,ze pompka wpada w wieksze wibracje niz moj dawny AT306.Z modowaniem na inline nie powinno byc problemow...kumpel dal poprostu nieco grubsza uszczelke i jest szczelnie.Mimo tych sporych wibracji mysle jednak ze jesli dobrze sie ja zamontuje na gabkach to bedzie cichutka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzymaj

1454344[/snapback]

W skrocie:

Sa to dwie rozne serie sluzace do innych celow. 2xx to glowica do ktorej podlaczasz np. jakis filtr gabkowy, lub nia napowietrasz akwarium.

3xx to pompka ktora ma pompowac z jednego miejsca w drugie.

Sa to slowa sprzedawcy w sklepie.

Edytowane przez piteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W skrocie:

Sa to dwie rozne serie sluzace do innych celow.  2xx to glowica do ktorej podlaczasz np. jakis filtr gabkowy, lub nia napowietrasz akwarium.

3xx to pompka ktora ma pompowac z jednego miejsca w drugie.

Sa to slowa sprzedawcy w sklepie.

1454478[/snapback]

Hmmm, to moze kiedys zrobia serie np. 4xx na potrzeby WaterCooling :lol: Edytowane przez Goofi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te z serii 200 wyglądają jak mj . Sam już nie wiem wydajność podobna do serii 300 to tego tańsze... No i w katalogu atmana co miałem w 2 zoologicznych w łapkach i takiej broszurce dodawanej do jakiegoś pisemka specjalistycznego serii 300 nie ma :?

Sam nie wiem taki 202 ma pare zalet:

-cena ok 43 zl a jak sie zdecyduje na 201 (800l/h) to nawet coś w granicach 35 zl

-dostępność- w kilku sklepach przynajmniej mieli je w kartalogu wiec mogą zamówić a o 305 to niek tnie słyszał

- łatwość uszczelnienia- da sie gubszy oring lub nawet seryjny przejedzie silikonem i powinno być ok...

Zobaczymy bo do wakacji daleko ale moze te atmany serii 200 to dobre pompki i lepszy wybór niż 304 i 305

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi