Skocz do zawartości
tomasir

[java] - Problem Z Instalacją

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jako, że wczoraj zamierzałem od nowa zainstalować javę spotkała mnie bardzo niemiła niespodzianka. Po prostu nie da się tego zrobić!

A mianowicie, zawsze pod sam koniec instalacji wyskakuje błąd 1722. Kompletnie nie jest do uzależnione od wersji oraz na 100 % złę ściągnięcie pliku nie wchodzi w grę, bowiem sprawdzałem na 5 różnych plikach (3 online i 2 offline).

Kiedy wydaje się, że wszystko jest na dobrej drodze (finishing installation) niespodziewanie:

Java[TM] Update cannot retrieve version information from the targeted directory.

wówczas nie mam wyboru jak dać ok i widzę

Error 1722. There is a problem with this Windows Installer package. The program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or vendor.

Znalazłem taką pomoc, z tym że ja mam win98se a oni opisują problemy z Xp:

http://forum.java.sun.com/thread.jspa?thre...553785&tstart=0

(próbowałem metody:

Nope! That wasn't it. I finally downloaded the latest JRE from the Java site, whatever version that was on 1/11/2005. That no longer gave me the installation error message, but I still couldn't run any java applets on the web. We finally found a webpage (http://www.daniweb.com/techtalkforums/post81264.html#post81264) that reported solving the problem by registering the following DLL's manually:

Start-->Run-->regsvr32 urlmon.dll

Start-->Run-->regsvr32 Shdocvw.dll

Start-->Run-->regsvr32 Msjava.dll

Start-->Run-->regsvr32 Actxprxy.dll

Start-->Run-->regsvr32 Oleaut32.dll

Start-->Run-->regsvr32 Mshtml.dll

Start-->Run-->regsvr32 Browseui.dll

Start-->Run-->regsvr32 Shell32.dll

It has pretty much worked ever since, but I still get a lot of script errors and "error on page" messages. Whatever.

Niestety nie pomogło. Nie mogłem uruchomić ostatniego pliku:(

Bardzo liczę na Waszą pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi