}{aszysz Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Mam nadzieję, że tu znajdę pomoc, bo szukałem na wielu innych forach i nic :cry: . Już od jakiegoś czasu mam nowy komputer. Gram sobie na nim w grę operation flashpoint aż tu nagle głos się mutuje i pc się restartuje. Mam kartę zintegrowaną z procesorem. Mówiono mi, że muszę znaleźć sterowniki dochipsetu czy czegoś tam ale ja się na tym wogle nie znam :mur: . Może wy będziecie w stanie mi pomóc? :) PS: procesor firmy Asrock, model karty dźwiękowej K7S41/K7S41GX(zintegrowana oczywiście) Edytowane 20 Maja 2005 przez }{aszysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Miałem coś podobnego, potrafił mi się komputer zawiesić na tej grze ale tylko wtedy gdy była duża ilość strzałów i wybuchów w grze. Bylo to spowodowane ustawieniami dźwięku w grze i k. dźwiękowej. W opcjach gry masz zakładkę z ustawieniami dźwięku, gdzie jest opcja EAX i opcja akceleracja sprzętowa dźwięku. Zmień tam ustawienia dźwięku na inne, może coś to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
}{aszysz Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Wiem, z tym eaxem też majsterkowałem ale jakość dźwięku spada drastycznie :mur: . Z pewnością najnowsze sterowniki załatwiły by sprawę. ****** A tutaj ciekawostka: kilka miesięcy temu dostałem tego kompa, na starym (ma już 4 lata :D ) wszystko chodzi pięknie i nigdy nie było takich problemów. Proszę o pomoc bo gram w lidze tej gry i ten problem mnie eliminuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Sprawdz dokladnie model plyty i tu masz odpowiednie linki: http://www.asrock.com/support/Download/dl_k7s41.htm lub http://www.asrock.com/support/Download/dl_k7s41gx.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
}{aszysz Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Sprawdz dokladnie model plyty i tu masz odpowiednie linki: 1457080[/snapback] zniestety to nic nie dało :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 A oryginalne stery z plytki dolaczonej do plyty? Ewentualnie wrzuc Knoppixa i sprawdz dzwiek pod nim.. Jesli beda krzaki, to moglo sie cos uszkodzic.. Jesli nie bedzie, to winny jest Windows - moze jakies konflikty sprzetowe itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
}{aszysz Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Konfliktów nie ma i windows jest też ok bo na starym pc wszystko chodziło dobrze. Mam jedno pytanie: co to jest EAX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 http://www.ssi.civ.pl/data/eax.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...