Tomcool Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Witam! Chciałbym, żeby przy zamykaniu Windowsa uruchamiał sie zawsze jeden programik (taki malutki automat - na jedną sekunde.. ). Wie ktoś może gdzie znajduje się jakiś zbiur instrukcji/programów uruchamianych na chwile przy zamykaniu Windowsa XP? - podzielcie sie wiedzą, please :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 W/g mojej wiedzy coś takiego jest nierealne....przy zamknięciu wyłączane są wszystkie procesy...łącznie z systemowymi. Może ktoś mnie poprawi, ale wątpię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 napewno jest realne - chocby proces wylaczania wszystkiego, a to tez proces (taskkill.exe). Napewno da jakos rade tylko my nie wiemy jak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Nie ma takiej mozliwosci z poziomu Windows.. Ale jak nie zapomne, to napisze taki programik, ktory bedzie robil to, co mowisz.. o ile zamykanie Windows bedzie moglo byc wykonywane przez klikanie na skrot na pulpicie/w menu start (ale nie tym oryginalnym "zamknij system" - bo tak nie ma szans, przynajmniej nie wiem na razie czy sie da) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Systemy na bazie NT można zamknąć komendą: shutdown -s -t x gdzie x to liczba sekund oczekiwana przed zamknięciem systemu. Wystarczy napisać odpowiedni plik wsadowy (*.bat) tzn. dodać przed komendą zamknięcia systemu polecenie uruchomienia programu np.: ścieżka_do\nazwa_programu.exeshutdown -s -t 5 O ile dobrze pamiętam to użytkownik musi mieć prawa Administatora. W systemach win9x komenda zamykająca system ma postać: rundll32 user,ExitWindows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 mozna i tak: START -> Uruchom, wpisujemy gpedit.msc dalej do 'Konfiguracja komputera -> ustawienia systemu windows -> Skrypty(uruchamianie/zamykanie)' i dodajecie odpowiednie pozycje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 x3n dzieki! :))) O to mi chodziło :))))) reszcie dziekuje za propozycje :) pozdrawiam PS. mozna zamknąc TOPIC ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Heh.. chwilowe zacmienie umyslu. Oczywiscie jest taka opcja, ale jakos o niej zapomnialem, gdyz nigdy do niczego nie byla mi potrzebna... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...