Skocz do zawartości
elh

Kopiowanie Wszystkiego Z A: Gdzie Indziej

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę jakims prostym sposobem kopiowac wszystko co jest zapisywane na a: dodatkowo w inne miejsce. Dyskietki czesto sie psują, 1.5MB to nieduzo miejsca wiec chcialbym miec takie cos ze kopiuje cos na a: i to sie tam kopiuje a dodatkowa, zapasowa wersja jest powiedzmy na c:\backup.

To nie powinno byc w sumie trudne, tylko jak przechwycic stacje dyskietek, napisac wlasny sterownik fdd, czy jak?

Chodzi mi szczegolnie o system Win98...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę jakims prostym sposobem kopiowac wszystko co jest zapisywane na a: dodatkowo w inne miejsce. Dyskietki czesto sie psują, 1.5MB to nieduzo miejsca wiec chcialbym miec takie cos ze kopiuje cos na a: i to sie tam kopiuje a dodatkowa, zapasowa wersja jest powiedzmy na c:\backup.

To nie powinno byc w sumie trudne, tylko jak przechwycic stacje dyskietek, napisac wlasny sterownik fdd, czy jak?

Chodzi mi szczegolnie o system Win98...

1454235[/snapback]

do robienia backupów dyskietek styka darmowy program:

http://www.woundedmoon.org/win32/floppyimage.html

starsze wersje, które są free - mają ciut ograniczoną funkcjonalność, ponieważ image jest w formie *.img i aby go rozpakować trzeba mieć program ploffy image

nowe wersje - ktore sa platne, potrafia zrobic image dyskietki do pliku exe, który mozna wypalic na plyte, przeslac koledze poczta - uruchomic, a image sie automatycznie odtworzy na dyskietke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi