elh Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Chcę jakims prostym sposobem kopiowac wszystko co jest zapisywane na a: dodatkowo w inne miejsce. Dyskietki czesto sie psują, 1.5MB to nieduzo miejsca wiec chcialbym miec takie cos ze kopiuje cos na a: i to sie tam kopiuje a dodatkowa, zapasowa wersja jest powiedzmy na c:\backup. To nie powinno byc w sumie trudne, tylko jak przechwycic stacje dyskietek, napisac wlasny sterownik fdd, czy jak? Chodzi mi szczegolnie o system Win98... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Chcę jakims prostym sposobem kopiowac wszystko co jest zapisywane na a: dodatkowo w inne miejsce. Dyskietki czesto sie psują, 1.5MB to nieduzo miejsca wiec chcialbym miec takie cos ze kopiuje cos na a: i to sie tam kopiuje a dodatkowa, zapasowa wersja jest powiedzmy na c:\backup. To nie powinno byc w sumie trudne, tylko jak przechwycic stacje dyskietek, napisac wlasny sterownik fdd, czy jak? Chodzi mi szczegolnie o system Win98... 1454235[/snapback] do robienia backupów dyskietek styka darmowy program: http://www.woundedmoon.org/win32/floppyimage.html starsze wersje, które są free - mają ciut ograniczoną funkcjonalność, ponieważ image jest w formie *.img i aby go rozpakować trzeba mieć program ploffy image nowe wersje - ktore sa platne, potrafia zrobic image dyskietki do pliku exe, który mozna wypalic na plyte, przeslac koledze poczta - uruchomic, a image sie automatycznie odtworzy na dyskietke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Oczywiscie nie zrozumiales o co mi chodzi, chodzi o to aby przed zapisaniem na a: zapisywalo sie automatycznie bez interakcji ze strony uzytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 2 rozwiazania: - robic to recznie - napisac odpowiedni programik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 3. Napisać sobie plik wsadowy, i wykorzystac go do kopiowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...