Jani Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Witam !!! mój problem jest taki mianowicie: małm ram 1xNANYA 256MB FSB266Mhz kupiłem 1xKNGSTON 512MB FSB400(PC3200) CL3 na podzespołach NANYA mój sprzęt to ASUS A7V880 CPU 1.2 MHz ATHLON grafika Nvidia GForce 2 MX 400 ram jak wyżej (KINGSTON) dopóki miałem stary ram wszystko było cacus zmieniłem ram wysypały mi sie gry i tak z 5 gier tylko jedna odpaliła bez problemów (hearts off Iron II) druga gre odpaliło po zmianie zgodności na winde98/ME (armored fest III) pozostałe (NFSU2, F22 Flighting 3 i Vietnam Med Evac) sypneły sie calkiem ostatnia VME przechodzi demo wchodzi do menu a jak włączam misje poprostu wychodzi do windy co mam zrobić, dodam jeszcze ze windows ładuje sie szybciej wszystkie programy działają (szybciej :)) tylko nie gry czy to wina ramu czy ustawień w biosie (wszystko dotyczące ramu na auto)? nikt mi nie odpisuje wiec znow zmienilem (16:23) ram na stary i wszystko chodzi a tego kingstona to niech se serwis wsadzi ale napewno nie banku pamieci :( prorszę was o dobrą rade Edytowane 20 Maja 2005 przez Jani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Było sprawdzic ram memtestem miałbys 100% pewnosci ale raczej pamiec walnieta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg147 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Kolega ma podobny problem , ma Abita NF7-S2 , Semprona 2300+ , Gigabyte 9550 i ram Kingmax 256MB PC3200. Ostatnio dokupił Kingstony 512 PC3200 i od tego momentu "wychodzi" z gier na pulpit -minimalizuje ją ,więc można do niej powrócić np. NFSU2 , Colin McRae Rally 2. Ramy chodzą na timmingach 2,5-3-3-7 przy 166Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 zrób kolego format, mi pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 zrób kolego format, mi pomogło 1458327[/snapback] Nie będę tego komentował... Mem Testem przetestuj kośći, na ramy jest wieczysta gwara, jakby jakies bledy wyskakiwaly, to do sklepu z reklamacja smigaj... Poprobuj testowac je pojedynczo, pokombinuj ze slotami i nie martw sie, ja mam w 3 i troche bledow w memtescie, pamieci mam jak w opisie wlasnie okazalo sie ze Elixir na podzespolach Nanya mi nie wyrabia, qpe bledow ma, teraz sam Kingston 512 podpiety, jutro smigam z reklamacja, moze przestana sie zrec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 wyjmij tą starą kość i potestuj. może to być konflikt ramu i nic na to nie poradzisz. ewentualnie podnieś napięcie ramu na 2,7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...