Skocz do zawartości
Jani

Zmienilem Ram I Pare Gier Mi Padlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

mój problem jest taki mianowicie: małm ram 1xNANYA 256MB FSB266Mhz kupiłem 1xKNGSTON 512MB FSB400(PC3200) CL3 na podzespołach NANYA

mój sprzęt to ASUS A7V880 CPU 1.2 MHz ATHLON grafika Nvidia GForce 2 MX 400

ram jak wyżej (KINGSTON)

dopóki miałem stary ram wszystko było cacus zmieniłem ram wysypały mi sie gry i tak z 5 gier tylko jedna odpaliła bez problemów (hearts off Iron II) druga gre odpaliło po zmianie zgodności na winde98/ME (armored fest III) pozostałe (NFSU2, F22 Flighting 3 i Vietnam Med Evac) sypneły sie calkiem ostatnia VME przechodzi demo wchodzi do menu a jak włączam misje poprostu wychodzi do windy co mam zrobić, dodam jeszcze ze windows ładuje sie szybciej wszystkie programy działają (szybciej :)) tylko nie gry czy to wina ramu czy ustawień w biosie (wszystko dotyczące ramu na auto)?

nikt mi nie odpisuje wiec znow zmienilem (16:23) ram na stary i wszystko chodzi a tego kingstona to niech se serwis wsadzi ale napewno nie banku pamieci :(

prorszę was o dobrą rade

Edytowane przez Jani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma podobny problem , ma Abita NF7-S2 , Semprona 2300+ , Gigabyte 9550 i ram Kingmax 256MB PC3200. Ostatnio dokupił Kingstony 512 PC3200 i od tego momentu "wychodzi" z gier na pulpit -minimalizuje ją ,więc można do niej powrócić np. NFSU2 , Colin McRae Rally 2.

Ramy chodzą na timmingach 2,5-3-3-7 przy 166Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób kolego format, mi pomogło

1458327[/snapback]

Nie będę tego komentował...

Mem Testem przetestuj kośći, na ramy jest wieczysta gwara, jakby jakies bledy wyskakiwaly, to do sklepu z reklamacja smigaj... Poprobuj testowac je pojedynczo, pokombinuj ze slotami i nie martw sie, ja mam w 3 i troche bledow w memtescie, pamieci mam jak w opisie wlasnie okazalo sie ze Elixir na podzespolach Nanya mi nie wyrabia, qpe bledow ma, teraz sam Kingston 512 podpiety, jutro smigam z reklamacja, moze przestana sie zrec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi