Skocz do zawartości
Gość Przemq

Wybór Nowego Antywirusa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Właśnie skończył mi się czas wykupionych aktualizacji w Pandzie Antywirus Platinium.

Teraz poszukuje darmowego, bardzo dobrego antywirusa, który jak najmniej obciąża komputer ( mam złoma strasznego :/// ).

Myslałem nad NOD32 i Kaspersky Antywirus??

Który polecacie?? może jakis inny, ale dobry??

Pozdrawiam Przemek

Edytowane przez Przemq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem w wersji testowej na ileś tam dni, pewnie miesiąc. Po tym czasie musisz znależć inny program trial albo przerzucić się na darmowy.

Darmowe: Avast, AVG, Antivir Personal

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jet4 ma racje... ale dodam jeszcze 1 rzecz: nie dopuszczac innych userow do kompa - wtedy wieksze bezpieczenstwo :)

A tu ciekawy topic o antywirach:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=133222

Bylo ich wiecej na forum, ostatnio chyba gdzies w lutym.. szukaj...

Najwieksze zamulacze to: Norton, Panda i Kasper.

W FreeAV Personal 6.30 mialem jakis krzaczek, ktory powodowal opoznienia w Menu Start przy wlaczonej ochronie... ale pewnie to juz poprawili.

Z Online przypadl mi do gustu nasz rodzimy MKS.. Pande i inne musze kiedys wyprobowac...

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę polecić PCCilin'a. Używam wersji 2002 od bardzo dawna i wszystko jest OK - skanowanie MKS'em Online nic nie wykrywa. Nowsze wersje tego programu jakoś mi nie podchodzą wolę 2002. Dodatkowy plus to możliwość całkowicie legalnej aktualizacji po upływie 3 miesięcznego okresu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś mówi, że Panda to zamulacz, to musiał to od kogoś slyszeć, kto też gdzieś to usłyszał, a pamiętacie grę w głuchy telefon... :)

Długi czas miałem Pandę Platinum, było ok! Teraz Panda Internet Security 2005 i w wykrywaniu spyware jest bardziej skuteczna od Spybot i Adaware, a wiem, bo przed zainstalowaniem nowej Pandy sprawdzałem kompa jednym i drugim i... Po instalacji Panda wykryła 21 szpiegów! Jedyne...

I wiem, że mając zainstalowaną Pandę czy nie mój komp chodzi bez większych zauważalnych różnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi