Skocz do zawartości
mkl

Frytki Homemade

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jak juz robie na jedną kolacje to z patelni, ino potem na jaki recznik coby tłuszczu nie wsysać. A jak starsza robiła np dla całej rodzinki to odpala sie frytkownice, 2l oleju i sie smazy :] co jak co, ale domowe frytki są roxx ;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

frytki domowej roboty są o wieeeele lepsze od tych mrożonek [; tylko jest jeden wyjatek, frytki z McD mi smakują <_<

a te domowe to chlup do gorącego tłuszczu i trzymamy tam ażd bęą w sam raz dla nas ;) potem sól i sosik domowy(czyt.mix majonez+ketchup w stosunku 1:1) i tylko jeść, samaka mi narobiliście a mi się obierać ziemniaków nie chce :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

heh jadłem też takie śmieszne kostki ziemniaczane jako frytki - tyrzeba trochę dłużej je trzymać na ogniu ale też są wporzo

najlepiej smakują jak już nabierają takiej brązowej barwy - w przeciwieństwie do "normalnych" B)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

heh jadłem też takie śmieszne kostki ziemniaczane jako frytki - tyrzeba trochę dłużej je trzymać na ogniu ale też są wporzo

najlepiej smakują jak już nabierają takiej brązowej barwy - w przeciwieństwie do "normalnych" B)

1456481[/snapback]

ja kiedys na halloween robilem se frytki-dynie. to byl hardkor

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hej frytkowcy [; mam do was pytanko..

mianowicie także robię sobie fryty wlasnej roboty, czasem zdazają sie z paczki..

Chodzi o sposób przyrządzania w olifce ;] How? Własnej roboty wrzucam na patelnie lekko polaną wlasnie oliwą, gotowce to do piekarnika. Tyle, że te ostatnie srednio smakują, a jako, ze czasu nie mam, to przeważnie wlasnie gotowce jem. I teraz, czy preferujecie taki sposob, ze lejecie cały garnek oliwy, wrzucacie tam fritkasy (bardziej mi tak pasuje, ale marunujemy oliwę, tudzież grzejemy na niej jeszcze raz, ale czy ZDROWO?), aż będą sexi i konsumujecie, czy własnie na patelence lekko oliwy nalanej na spód? pzdr ;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zdrowo tak 10 razy na jednym tluszczu ;]]]?

1456888[/snapback]

no wiesz

generalnie spożywanie smażonych ziemniaków nie jest zdrowe

wiec czy masz olej z pierwszego tłoczenia

czy tez używasz z odzysku nie ma większego znaczenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gość vojtas21

czytałem że po dwukrotnym użyciu oleju uwalniają sie z niego szkodliwe substancje. Ile w tym prawdy jest to nie wiem....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gość Amd_Powered

ja ostatnio robilem w garnku;))))))) i wylawialem je lyzka z dziurkami...:) ale zeby sie najesc trzeba tych ziemniakow caly gar obrac:(

Edytowane przez Amd_Powered

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tesh mam taki GarNeq tylQo, she róóóSqI

W naszym języku: JA też mam taki garnek tylko, że ruski

1500778[/snapback]

Rozumiem, że w wersji czołgowej ze stali o przekroju 130 mm i z siatką tytanową :?: :wink:

T-34 rulezz. :-P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie



×
×
  • Dodaj nową pozycję...