mkl Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Samemu robione frytki sa lepsze niz te odpady sprzedawane w supermarketach! Kto jest za :) Edytowane 4 Grudnia 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 masz mój głos :D zaraz prysznic i domowe fryteczki :D mniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 No a jaki macie sposob na chrupiace frytki wlasnej roboty ?:)) ofc bez posiadania specjalistycznego sprzetu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Ja jak juz robie na jedną kolacje to z patelni, ino potem na jaki recznik coby tłuszczu nie wsysać. A jak starsza robiła np dla całej rodzinki to odpala sie frytkownice, 2l oleju i sie smazy :] co jak co, ale domowe frytki są roxx ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 frytki domowej roboty są o wieeeele lepsze od tych mrożonek [; tylko jest jeden wyjatek, frytki z McD mi smakują <_< a te domowe to chlup do gorącego tłuszczu i trzymamy tam ażd bęą w sam raz dla nas ;) potem sól i sosik domowy(czyt.mix majonez+ketchup w stosunku 1:1) i tylko jeść, samaka mi narobiliście a mi się obierać ziemniaków nie chce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 No i obśliniłem klawe.. chyba se frytkownice zapuszcze ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 ja lubie też "duże" frytki ;) . Czyli ćwiartki ziemniaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 ja lubie też "duże" frytki ;) . Czyli ćwiartki ziemniaka 1456382[/snapback] az takie to nie. ale te cienkie sa slabe bo nielubie chrupiacych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 heh jadłem też takie śmieszne kostki ziemniaczane jako frytki - tyrzeba trochę dłużej je trzymać na ogniu ale też są wporzo najlepiej smakują jak już nabierają takiej brązowej barwy - w przeciwieństwie do "normalnych" B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 heh jadłem też takie śmieszne kostki ziemniaczane jako frytki - tyrzeba trochę dłużej je trzymać na ogniu ale też są wporzo najlepiej smakują jak już nabierają takiej brązowej barwy - w przeciwieństwie do "normalnych" B) 1456481[/snapback] ja kiedys na halloween robilem se frytki-dynie. to byl hardkor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 hej frytkowcy [; mam do was pytanko.. mianowicie także robię sobie fryty wlasnej roboty, czasem zdazają sie z paczki.. Chodzi o sposób przyrządzania w olifce ;] How? Własnej roboty wrzucam na patelnie lekko polaną wlasnie oliwą, gotowce to do piekarnika. Tyle, że te ostatnie srednio smakują, a jako, ze czasu nie mam, to przeważnie wlasnie gotowce jem. I teraz, czy preferujecie taki sposob, ze lejecie cały garnek oliwy, wrzucacie tam fritkasy (bardziej mi tak pasuje, ale marunujemy oliwę, tudzież grzejemy na niej jeszcze raz, ale czy ZDROWO?), aż będą sexi i konsumujecie, czy własnie na patelence lekko oliwy nalanej na spód? pzdr ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 ja mam taka stara ruska frytownice i tam mam tluszcz. smaze na nim 9-10 porcji. lekko nagrzewam, potem wrzucam i trzymam tak, aby byly leciusienko chrupiace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 zdrowo tak 10 razy na jednym tluszczu ;]]]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 zdrowo tak 10 razy na jednym tluszczu ;]]]? 1456888[/snapback] no chyba nie za bardzo. ale czego sie nie robi dla fryteczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 zdrowo tak 10 razy na jednym tluszczu ;]]]? 1456888[/snapback] no wiesz generalnie spożywanie smażonych ziemniaków nie jest zdrowe wiec czy masz olej z pierwszego tłoczenia czy tez używasz z odzysku nie ma większego znaczenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 nie chce sie chwalić ale moja skromna osoba robi najlepsze fryty w okolicy :wink: ps. a potem sie człek dziwi skąd opona wokół brzucha :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 spróbujta na smalcu - dobre są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojtas21 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 czytałem że po dwukrotnym użyciu oleju uwalniają sie z niego szkodliwe substancje. Ile w tym prawdy jest to nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 wczoraj musialem jesc ze sklepu pieczone w piekarniku. nie byly takie pyszne, ale zle tez nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 kumpel po melanżu, wpadł na pomysł, zeby zrobić frytki z grilla :lol: 123 frytki z grilla hyhyh :lol: tzra kiedys sprobowac ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) ja ostatnio robilem w garnku;))))))) i wylawialem je lyzka z dziurkami...:) ale zeby sie najesc trzeba tych ziemniakow caly gar obrac:( Edytowane 13 Czerwca 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Frytki domowe są dobre tylko wtedy gdy z frytkownicy/lub innego naczynia w czym je robimy, wyłozymy na papierowy recznik zeby obciekł tłuszcz, inaczej na talerzu mamy kałuze oleju co psuje smak no i zdrowie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 grzesiu, wystarczy zaopatrzyć się w coś takiego, jak na obrazku i problem tłuszczu znika w prosty sposób. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 a ja bez tego i jakoś mi się udaje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) fajny garnek :lol: musze sie w taki zaopatrzyc:) Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 fajny garnek :lol: musze sie w taki zaopatrzyc:) 1497551[/snapback] Proszę bardzo: http://eurosklep.net/artykul.php?p=669 Ja mam trochę większy, ale ten też powinien być dobry. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Też mam takiego gara :) Chyba najlepszy sprzęcior do frytek...z frytkownicy nie lubię... Najlepsze Made In Home... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ja tesh mam taki GarNeq tylQo, she róóóSqI W naszym języku: JA też mam taki garnek tylko, że ruski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ja tesh mam taki GarNeq tylQo, she róóóSqI W naszym języku: JA też mam taki garnek tylko, że ruski 1500778[/snapback] Rozumiem, że w wersji czołgowej ze stali o przekroju 130 mm i z siatką tytanową :?: :wink: T-34 rulezz. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 i jeszcze pewnie po wcisnieciu czerwonego przycisku wysuwa sie działo na gorący olej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...