Sid Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Dziś znów połówki ziemniaczków smażone na oleju ;) Tym razem robione z NOWYCH ziemniaczków ;) Pyszności... Z zewnątrz taka delikatna skorupka a w środku mięciutkie, rozpływające się w ustach - mniam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Widze ze sie temat zaniedbal. Slyszalem ze do tych od Mc D. Dodaje sie skrobie kukurydziana.Lepsze frytki jadlem tylko w stanach rownież ze skrobia kukurydziana.Podobno klucz do frytek to ekstragoracy olej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 niop, ja jak kroiłem ziemniaczki na frytki to wstawiłem olej, omało sie nie przypalił bo dużo ziemniaków miałem ;] a olej był już wcześniej używany, na jednym oleju smaże frytki pare razy, wiem że nie zdrowo, ale co tam ;] no i jak rzuciłem jedną frytke na sprawdzenie czy jest dobra temperatura to ta w ok. minute zrobiła sie brązowa, wyjołem ją i wsypałem reszte(nie chciałem by sie ona na węgiel zrobiła;]) mmm... po 5 min. miałem pycha fryteczki, jadłem bez kechupu by smak był lepszy(miałem wtedy jakiś dodupny, w dodatku łagodny ble:/) oczywiście solone ;] mmm... musze sobie jutro na obiad zrobić(wiem wiem, zaraz będzie że musze być na wodnych ;] potrawach ale dla frytek wszystko;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 idem do Babci na obiad to se frytki zrobie :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 tego mi brakowało już długo. frytki z serem żółtym, wegettą i majonezem a do tego kiełbasa z mikrofali :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merovingian Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 tego mi brakowało już długo. frytki z serem żółtym, wegettą i majonezem a do tego kiełbasa z mikrofali :rolleyes:a ile kalorii, cholesterol... no nic ide jeść xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Omg frytki roxuja, ale jak sie je samemu robi. I do tego przyprawa do ziemniakow + weggeta. Cos czuje ze dzisiaj sobie je zrobie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Ja wczoraj po 22 robilem ;] Mniam... Chociaz frytki byly tylko dodatkiem do ketchupu ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Nie ma to jak swojskie fryty. Podsmażasz tak jak chcesz. Paluszki lizać :). Raz robiłem frytki gdy jeszcze nie miałem wprawy to jak za wcześno wrzuciłem na nie rozgrzany tłuszcz to nie wyszły. Innym razem grzałem tłuszcz. Nic się nie działo, wrzucam jednego frytka a tu mi taki syk, skwirczy i kupa dymu :lol2: Teraz zawsze mi wychodzą extra pr0 fryteczki. Sole dopiero na telerzu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 po co solic wczesniej ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 e tam biczyz;] wykłada się frytki do miski w której jest taki papier odsączający. I wtedy się posypuje. Smak soli wchodzi w nie ;] Potem jak się odsączą to na talerz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) po co solic wczesniej ? :lol:No i właśnie o to chodzi że normalnie nie trzeba solić bo się oblepią solą i jest potem bee. Edytowane 24 Grudnia 2005 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 No i właśnie o to chodzi że normalnie nie trzeba solić bo się oblepią solą i jest potem bee. to ile ty soli sypiesz?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Nie mam aparatu żeby Ci pokazać ile :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Nie mam aparatu żeby Ci pokazać ile :wink: a na łyżeczki do herbaty to ile?[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 @ mkl'u: Nie pisz tak debilnych postów, bez jaj, w końcu jesteśmy w komitecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPSzycha Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja tam laduje do garnka 2 kostki smalcu czekam az sie roztopi laduje pokrojone ziemniaki i czekam az beda brazowe. A potem kethup z biedronki + sos 1000 wysp i wcinanko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 omg raz zrobilem fryty na smalcu bleeeee jak smierdzialny no more smalec ; ja ketchupa pudliszki daje;] do tego "przyrpawa do ziemniakow" i jest gites. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 to napewno nie frytki, ale zajefajnie smakuja: gotowane ziemniaczki male podsmazone na patelni w ziolach, a do tego sos smietanowo majonezowy z przyprawami [; mniam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Frytki na smalcu? ;| To profanacja! ;| Frytki najlepiej robić w zwykłym oleju, w miarę często zmienianym (ja na jednym smażę 3-4 razy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf49 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 witam do amatorów frytek proponuję wam abyście zaopatrzyli się we fryture (specjalna mieszanka olejów specjalnie do frytowania) są dwa rodzaje płynna i stała (coś w rodzaju kostki masła,smalcu czy margaryny) używając frytury można uzyskać wyższą temperature smażenia przez co frytki są bardziej chrupiące a mają złoty kolor a i ten smak.naprawdę gorąco polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 witam do amatorów frytek proponuję wam abyście zaopatrzyli się we fryture (specjalna mieszanka olejów specjalnie do frytowania) są dwa rodzaje płynna i stała (coś w rodzaju kostki masła,smalcu czy margaryny) używając frytury można uzyskać wyższą temperature smażenia przez co frytki są bardziej chrupiące a mają złoty kolor a i ten smak.naprawdę gorąco polecam :D gdzie to można nabyć?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf49 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) gdzie to można nabyć?;] w Wa-wie np.w delikatesach Bomi ale czasem w niektórych supermarketach to jest między innymi powód że frytki McD są takie dobre spróbujcie połączyć Fryture z frytkami super długie i cienkie chyba Mccain takie jak w McD poprostu rewelka [+] no i na fryturze spoko można smarzyć kilkanaście razy Edytowane 4 Stycznia 2006 przez raf49 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Właśnie konsumowałem ten wspaniały posiłek, przeglądając Tweak'a :rolleyes: Mmm.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ja sobie dzisiaj pokroje ziemniaczki w dlugie paseczki i usmaze na patelence ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Właśnie niedawno wróciłem ze szkoły a tu na mnie czekają fryteczki do usmażenia :D Usmażyłem fryteczki, troszke kaczapku :) i kurczaczka do smaku :) MMmm :rolleyes: +Tweak :) Aż tłuszczyk po klawiszach spływa : )) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ktoś wcześniej pytał jak zrobić chrupiące i ten brązowy kolor. W jednym z programów Makłowicz maczał frytki w posłodzonej wodzie około 1 min, 1-2 łyżeczki na garnek (oczywiście zależy jaki he he), próbowałem są OK i wcale nie czuć tego cukru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Dokładnie. Też testowałem ten sposób i bardzo mi fryteczki smakowały :D robi się wokół nich taka skorupka. Mniam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Frytki + przyprawa Maggi - moje ulubione :] Mam problem z frytownicą, czy to normalne by unosiła się z niej para :?: Może uszczelka jest walnięta, jest prawie więc mogę zareklamować. W każdym razie frytki z niej nie są chrupiące tylko jakieś, takie miękkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Jak bys ie para nie unosila to by frytkownice rozerwalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...