marek.t Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 cześć mam problem, otóż sprzedałem kumplowi płytkę soltek75frn2l i do tego bartona 2500+ i 512MB pamieci RAM i on zamówił do tego zasilacz szefa 420W i mówi że na płycie wentylatroki na chwilę sie włączają a później nic sie nie dzieje, u mnie było wszystko dobrze, a u niego cos jest nie tak, jak myślicie co to może być? prosze o szybka odpowiedź bo mi zależy na czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) zwarcie :>? clear cmos :>? dobrze kable podłączył :>?? ps po co 2 tematy takie same w różnych podforach :>? Edytowane 20 Maja 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 bo mam sytuacje kryzysową i potrzebuje szybkich odpowiedzi :mur: jakies inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Dalej może go ukruszył :>? może za dużo pasty termo przewodzącej :> może źle radiator założony (wątpie). Może ma za słaby zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 procesor juz był założony razem z radiatorem wiec to odpada, zasilke ma szefa 420W wiec raczej wystarczająca, iwec sprawa proca i pamieci odpada, co jeszcze moze byc z ta płyta? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Niech wyjmie baterie na kilka minut i odłączy komp od prądu. Potem niech włączy mobo proc pamięci i grafikę i zobaczy czy to ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Niech spróbuje podlozyc tekture miedzy mobo , a całe rusztowanie kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 A sprzedałeś mu też swój radiator i wiatrak? Może w Biosie jest włączona funkcja, że jak wentyl ma mniej obrotów niż ma w ustawieniach to ze względów bezpieczeństwa nie włącza kompa. Powinno się to nazywać "CPUfan warning speed" i znajdować się w zakładce SmartDoc. Miałem taki sam wałek kiedyś jak zmieniałem wentyl 5000 rpm na 2700 rpm i objaw był identyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 ok już rozwiazaliśmy problem dzieki za odpowiedzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Jakie było rozwiązanie :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...