Cielak Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Czy jest możliwość zamiany obrótów wentylatora. Teraz kręci się w lewo , a chciałbym aby kręcił się w prawo tedy powietrze wylatywało by na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Tak! wystarczy odkręcić wentylator i przykręcić go odwrotnie!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 To wiem. Ale chodzi mi o inny sposób. Mam wiatrak revoltec dark red(80mm) i chcę go aby wyciągał powietrze na górze budy. od tyłu nie wygląda to efektywnie, a z przodu wygląda fajnie, więc pomyślałem że moźna to jakoś obrócić ruch łopatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Możesz zamienić przewody, czerwony do czarnego i odwrotnie, może zadziała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Tylko broń boże nie podłączaj go przez mobo! Jak zamieniasz przewody to bierz prosto z zasilacza! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 A sprawdził może już to ktoś?? :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Wychodzi na to, że możesz być pierwszy. :) Lepiej poczekaj może ktoś się już bawil w ten sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) nic mu nie da zmiana kierunku ruchu łopatek :) raz - spadnie drastycznie wydajnosć - łppatki są po jednej stronie wklęsłe z po drugiej wypukłe ... jak odwtóci kierunek ich smigania to od strony wypukłej będzie za małe ciśnienie powietrza i nie będzie tłoczone przez tem wentylek :) popatrzcie sobie na spadochron albo parasolkę - jakby je odwrócić do góry nogami to co to da? weź parasolkę przed sobą w normalny sposób, wykonaj ruch szybki do siebie a poczujesz ciśnienie powietrza ... wykonaj ten sam ruch w kierunku kogoś kto stoi przed tobą, tak, zeby widział grzbiet parasolki a nie druty - i najprawdopodobniej ten ktośnawet tego ruchu nawet nie poszuje przepływu powietrza ... łatwiej się przecież tłoczy powietrze czymś wklęsłym niż wypukłym, bo wklęsła rzecz zwiększa ciśnienie a po wypukłej powietrze spływa ... dwa - wentylek będzie miawiększe opory i szybciej wysiadzie ... trzy - a tak wogóle to kierunek tłoczenia powietrza bedzie w zasadzie ten sam, w kierunku jaki pokazuje storna wklęsła łopatek ... tylko wydajnośc się zmniejszy :) cztery - musiałby raczej odłupać łopatki i przykleić je odwrotnie, zeby zmienić kierunek przepływu powietrza :) Edytowane 20 Maja 2005 przez Mr_Gizmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 nic mu nie da zmiana kierunku ruchu łopatek :) raz - spadnie drastycznie wydajnosć - łppatki są po jednej stronie wklęsłe z po drugiej wypukłe ... jak odwtóci kierunek ich smigania to od strony wypukłej będzie za małe ciśnienie powietrza i nie będzie tłoczone przez tem wentylek :) popatrzcie sobie na spadochron albo parasolkę - jakby je odwrócić do góry nogami to co to da? weź parasolkę przed sobą w normalny sposób, wykonaj ruch szybki do siebie a poczujesz ciśnienie powietrza ... wykonaj ten sam ruch w kierunku kogoś kto stoi przed tobą, tak, zeby widział grzbiet parasolki a nie druty - i najprawdopodobniej ten ktośnawet tego ruchu nawet nie poszuje przepływu powietrza ... łatwiej się przecież tłoczy powietrze czymś wklęsłym niż wypukłym, bo wklęsła rzecz zwiększa ciśnienie a po wypukłej powietrze spływa ... dwa - wentylek będzie miawiększe opory i szybciej wysiadzie ... trzy - a tak wogóle to kierunek tłoczenia powietrza bedzie w zasadzie ten sam, w kierunku jaki pokazuje storna wklęsła łopatek ... tylko wydajnośc się zmniejszy :) cztery - musiałby raczej odłupać łopatki i przykleić je odwrotnie, zeby zmienić kierunek przepływu powietrza :) 1455201[/snapback] zgadzam sie calkowicie wydajnosc prawie taka jak bys mu dał 6V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 zgadzam sie calkowicie wydajnosc prawie taka jak bys mu dał 6V 1455283[/snapback] Jejku, czytam ten topik i żal mi się robi wszystkich poprzedników. Czy wy wogóle wiecie o czym piszecie? Nie to się nie odzywajcie! :mur: Grzmi mi tu lamerami na odległość. nie jesteście pewni czy odpali? Sam zobacz. Jak wogóle się poruszy to powodzenia. Najlepiej podepnij go odrazu pod +12(odwrotnie) to zobaczysz co się stanie. Boże jakie lamusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...